הקפצת האירוח

../images/Emo20.gifאירוח../images/Emo20.gif זוגות צעירים ותמ"א 38

ביום רביעי ה- 14 בנובמבר (מחרתיים) יתארח כאן שלמה גואטה, ראש אגף הנדסה בעיריית רעננה, בנושא זוגות צעירים ותמ"א 38. אנא הפיצו, וניתן להציב כבר מעתה שאלות. האירוח יתקיים בשעה 18.00. מוזמנים / ות!!

שאלות למנהל אגף ההנדסה-שלמה גואטה

לשלמה שלום רב,ברוך הבא לפורום,תרגיש בבית.. יש לי מספר שאלות: 1)הבנתי שההרשמה לפרוייקט לזוגות צעירים (רע 2014) תחל בעוד מספר חודשים,מתי להערכתכם מועד ההגרלה ומועד הכניסה לדירות? 2)מתי תחל הבניה בפרוייקט "רע 2015" מצפון לרח' ויצמן? 3)הבנתי שמשרד השיכון/הממשלה ביטלו את הפרוייקט שהיה אמור לתת יתרון לתושבי רעננה ועתה ההרשמה פתוחה לזוגות צעירים מכל הארץ,האם יש בכוונתכם לתת יתרון לבני רעננה באזורים אחרים או בפרוייקטים אחרים? 4)כרווק צעיר אני לא מבין למה אני נענש בכך שלא מצאתי את בחירת ליבי ולכן סיכויי לזכות בדירה בפרוייקט אפסיים. מדוע יש אפלייה לטובת זוגות? 5)לפי הפרסומים מחיר דירה ממוצעת בפרוייקט יהיה זול בכ 30,000$ בממוצע ממחיר השוק של הדירות. אם אני משווה את המחיר לדירת 3 חדרים בשכונת 2005 למשל,שם מחיר דירת 3 חדרים הוא 250 אלף דולר בממוצע הרי שדירה בפרוייקט תעלה בסביבות 220 אלף דולר.זה מחיר יקר ולא הגיוני לזוגות שמחכים כבר כמעט 10 שנים .בכפר סבא נמכרו דירות 4 חדרים בכ 160-170 אלף דולר,מחיר הגיוני יותר. 6)האם יש תוכניות לעודד דירות להשכרה,אני כבר 4 חודשים מחפש דירות להשכרה באזור השרון ללא הצלחה. 7)יש מצוקת דיור קשה ואמיתית לא רק ברעננה אלה בכל אזור השרון הדרומי,נכון שיש ביקוש גבוה אבל מצד השני התחלות הבניה וקצב הבניה איטי במיוחד. מתי תבינו את זה שם באגף ההנדסה ותדחפו פרויקטים קדימה במהירות?

האם מתוכנן בי"ס באיזור שיבנה?

הרי ביס שקד לא יכול להכיל את כל תלמידי לב הפארק והשכונה החדשה.

בית ספר יסודי במערב העיר

ראשית אציין שאגף החינוך מצוי בעיצומו של תהליך לריענון תוכנית האב לחינוך שביחס לנתונים דימוגרפיים הוא מתואם עימנו במחלקת תיכנון ערים. במערב העיר ישנם 2 בתי ספר יסודים , יחדיו ושקד. שקולטים גם ילדי שכונות מדרום העיר. לדוגמא שכונת 2005. כמובן שלאחר שיוקם בית ספר יסודי בשכונת 2005, הרי שפוטנציאל הקליטה ביחדיו ושקד יגדל. מעבר לכך ב-2 בתי הספר הנ"ל ניתן גם להוסיף כיתות לימוד. ובנוסף לכל האמור לעיל אציין כי בשכונה הגדולה החדשה 2013 יהיו שטחים ציבוריים נרחבים גם עבור מוסדות חינוך.

תיקון טעות

במשפט האחרון של תשובתי התכוונתי לתוכנית החדשה בצפון העיר רע/2015 (ולא 2013 כפי שנכתב). איתכם הסליחה.

תוכניות בנייה למגורים ברעננה

לשאלה מס' 1: -------------- תוכנית 2014 מצוייה כעת בועדה המחוזית לקראת פרסום הפקדתה ולאחר תיאומים ממושכים עם משרד התחברה ומתכנן המחוז. אנו מקווים שהיא תאושר למתן תוקף במחצית שנת 2008. הרשמת המועמדים תתבצע רק לאחר שהתוכנית תקבל תוקף ולאחר שיסוכמו תנאי הזכאות עם משרד השיכון ומינהל מקרקעי ישראל. לכן, בהתאם לתחזית שלנו תקופת ההרשמה תהיה במחצית השנייה של שנת 2008. מניסיון הפרוייקט הקודם הרי שמשך הזמן לתקופת ההרשמה, הכנת מכרז לקבלן מבצע, מיון המועדים וביצוע ההגרלה, ימשך לא פחות מחצי שנה עד שנה. לכן תחילת ביצוע עבודות אינו צפוי לפני המחצית הראשונה של 2009. שוב בכפוף לכך שהתוכנית תאושר באמצע 2008. משך הבנייה של פרוייקט בהיקף שכזה הינו כ-18 חודשים.

פרוייקט 2015

תוכנית זו הינה גדולה יותר מתוכנית 2014 לפיכך אנו מעריכים שמשך הזמן לאישורה יתארך עד לשנת 2009, כך שאנו מקווים שהתחלות בנייה במסגרת תוכנית זו יבואו לידי ביטוי משנת 2010.

לשאלה 3-זכאות בני המקום

אכן צדקת שהממשלה ביטלה בחודש יולי 96 מסלול דיור לזכאים שהיה קרוי "נוהל בנה דירתך". על בסיס נוהל זה הקמנו בזמנו את השכונה בלב הפארק של 432 דירות שמתוכם כ-400 הוקצו לבני רעננה או לילדי תושבי רעננה למשפחות חסרי דיור. מאז ביטולה של תוכנית בנה דירתך הונהג על ידי משרד השיכון מסלול הקרוי מחיר למשתכן. מסלול זה אכן אינו מעניק עדיפות לפני מקום. העירייה פועלת מזה כשנתיים מול משרד השיכון בעיקר על מנת להותיר את אותה עדיפות לבני המקום לפחות במה שנוגע לחלק מהדירות. רק אתמול נפגשנו בנושא זה עם שר השיכון והעלינו בפניו את הצורך להכיר בזכותה של רשות עירונית, המשקיעה משאבים להכנת תוכנית בניין עיר המפשירה שטחים ומשקיעה בשטח זה פיתוח ותשתיות, להקצות חלק מהדירות בשכונה החדשה לבניה. למיטב התרשמותי, טיעונים אלה התקבלו בהבנה על ידי שר השיכון והוא הבטיח להיכנס לעובי הקורה בנושא זה יחד עם הגורמים המקצועיים במשרדו. כמובן שבנושא זה אנו יכולים לפעול אך ורק לפי הנחיות משרדי הממשלה, שכן תוכנית 2014 הינה על אדמת המדינה.

זכאות לרווקים-שאלה 4

גם בפרוייקט הקודם היו מדרגות של עדיפות ומטבע הדברים היתה עדיפות לבעלי משפחה חסרי דיור. אומנם נרשמו גם רווקים והם סווגו בקבוצה ד'. בפועל רשימת המועמדים מקבוצות א-ג (חסרי דיור בעלי משפחה ברמות שונות) היתה גדולה יותר מהיצע הדיור ולכן קבוצה ד' כלל לא הצליחה לבוא לידי ביטוי בהגרלה. אני מניח שאותה בעיה תהייה גם בפרוייקט הנוכחי שהיקפו בשלב זה כ-250 דירות בלבד.

שאלה 5-תחזית מחירי הדירות

למחיר הדירה יהיו כמה מרכיבים. 2 המרכיבים העיקריים הינם: מחיר תשומות הבנייה. והמרכיב השני מחיר הקרקע. באשר למחירי הבנייה תשומות הבנייה הרי שהם ידועים פחות או יותר ויש להניח כי התחרות לקבלן מבצע תוזיל את העלויות כפי שהיה בפרוייקט הקודם. באשר למחירי הקרקע, הרי שהם נקבעים למ"ר שטח דירה על ידי השמאי הממשלתי. השמאי הממשלתי קובע ערך קרקע ברעננה בהתאם למחירי השוק ברעננה ולא בהתאם למחירי השוק בעיר אחרת. אני מקווה ששומתו תהיה הוגנת וסבירה כפי שהיתה בזמנו ביחס לתןכנית רע/2007. לאור כל האמור לעיל אני סבור כי הסכום המופחת של 30-40 אלף דולאר ממחירי השוק משקף הערכה זהירה ואחראית. כולנו נשמח שנופתע לטובה והמחיר למשתכן יהיה זול יותר. אני מבטיח לך שאם אכן תהיה הפתעה נעימה נשמח בשמחתם של הזוגות הצעירים שיזכו בדירות. דבר אחד אני יכול להבטיח לך, לא יהיה במרכיב מחיר הדירה סכום כלשהו שתכליתו להעשיר את קופת העירייה. ובהזדמנות זו אספר לך דבר מה. בפרוייקט הקודם ניהלנו את קופת ההוצאות של הפרוייקט בצורה כה אחראית עד כדי כך, שנותרו עודפים ובשני מחזורים השבנו כסף בסדר גודל של אלפי שקלים לדיירים.

שאלה 6-דירות להשכרה

ידוע לי ששר השיכון הקודם, מאיר שטרית, ניסה לקדם חקיקה לעידוד הקמת מתחמי מגורים להשכרה. אינני יודע אם הליכי חקיקה זו הסתיימו (הקלות במיסוי ליזמים וכדומה). כשראש העיר ומטהו המקצועי שמעו על כך הם גילו עניין ובהחלט יש לנו על הפרק כמה תוכניות בניין לשכונות מגורים חדשות שבהחלט מן הראוי לבחון לגביהן תוכניות של השכרה ארוכת טווח. אגב, בדומה למה שהיה בזמנו לגבי שכונת "לב הפארק" במסגרת תוכנית רע/2001. באופן אישי אני מסכים עימך שיש לעשות הכל על מנת לרסן את מחירי הדיור ברעננה גם לקנייה וגם להשכרה.

שאלה 7-היצע וביקוש דירות למגורים

ניר ידידי, דומני שבתשובה מס' 6 אכן ציינתי שמחירי הדיור לקניה ולהשכרה ברעננה, מחייבים ריסון. אחת הסיבות למחירים הגבוהים נובעת מאיכות החיים ברעננה ומהיותה מבוקשת. בנוסף לכך אנו מניחים כי מתח המחירים משקף גם פערים בין ההיצע לביקוש. לכן העירייה פועלת בכל משאביה לאשר בעשור הקרוב סידרה של תוכניות בניין עיר שיביאו בעיקבותיהן התחלות בנייה של 7000-10000 דירות שבנייתן תתפרס עד לשנת 2025-2030. מעבר לתןכניות החדשות הנ"ל אנו צופים גם תוספת מסויימת של דירות בעיר הותיקה במסגרת תוכניות של התחדשות עירונית כגון תמ"א 38 או אולי אפילו מתחמים בודדים של פינוי בינוי. לסיום המענה שננתי עד כה ל-7 שאלותך, הנני רואה לעצמי חובה נעימה להודות לך על השאלות המקיפות שלמיטב ידיעתי (מתוך התכתבות עניפה שיש לי באימיילים)הם משקפים נושאי עניין לרבים מתושבי העיר.

shian

New member
שאלה בעניין בניית פרגולה

שלמה שלום, רציתי לשאול האם אני צריכה להוציא רישוי לבניית פרגולה על הגג והאם יש רלוונטיות לאחוז שטח הפרגולה מתוך הגג כולו. אשמח גם לדעת מה עלות הרישוי. תודה מראש.

היתר לפרגולה

שיאן רב שלומות, לבניית פרגולה אכן יש להוציא היתר אולם הפרוצדורה לכך הינה פשוטה יותר לעומת בנייה רגילה וזאת לאור תקנה חדשה מהמחצית השנייה של שנות ה-90. אני ממליץ לפנות בנושא זה לאדריכל רוברט דרוקמן אדריכל רישוי בנייה במחלקת רישוי בנייה. הוא ישמח להדריך אותך באשר לתהליך ובאשר לזכויות המוקנות לך בנכס שעליו הינך מדברת. אכן יש רלוונטיות לשטח של הפרגולה יחסית לשטח הגג. למיטב זכרוני זה משהו כמו 30 אחוז אבל בהחלט יש לבדוק מהי התב"ע החלה על דירתך ומה ההנחיות שניתנו בה לגבי פרגולות.

עוד בנושא היתר לפרגולה

בצירוף מקרים מעניין, התפרסמה הבוקר כתבה במוסף הכלכלי של ידיעות האחרונות פרי עיטו של עודד פטרסבורג הנושאת את הכותרת: הדרך אל הפרגולה. ראי עמודים 16-17 במוסף הכלכלי. הכתבה כוללת פרטים על התהליך להוצאת היתר. בכל מקרה אני גם ממליץ בפנייך לגשת למשרדי אגף ההנדסה ולקבל תדריך מאדריכל רוברט באשר לנכס הפרטי שלך. יום טוב רעננה.

shian

New member
בעניין המיקום של אגף הנדסה

לאחרונה רכשתי דירה ובמהלך החיפושים יצא לי להגיע מספר פעמים לאגף ההנדסה ברחוב השוק על מנת לראות תוכניות של דירות. אני חייבת לציין שהיחס של העובדים שם הוא מצויין ומהיר אבל מאחר והאגף ממוקם בקומה שנייה ללא מעלית נאלצתי להרים עגלת תינוק כל פעם שהגעתי במעלה המדרגות. על אחת כמה וכמה חמור מצבם של נכים אשר לא יכולים לעלות בכלל. אני מבינה שהבניין ישן אך יש פתרונות שאינם דורשים בנייה/שיפוץ אשר יאפשרו נגישות לכולם.

משרדי אגף ההנדסה

תודה על המחמאה על טיב השירות. זהו תפקידי וחובתנו. באשר לתנאי העבודה, אכן המצב לא שפיר למרות שבעניין הנגשת נכים עשינו שיפור בדמותו של מעלון. היום אגב, הגיע למשרדנו נכה צהל רתוק לכיסא גלגלים ובהתרגשות ועם דמעות בעיניים עקבתי אחר עלייתו לקומה השנייה. היה בהחלט מרגש. באשר לעתיד, הנני מקווה שעד אמצע שנת 2008 נאכלס בשכירות מבנה משרדים מרווח בקריית אתגרים. בתקווה שהמו"מ יוכתר בהצלחה, הרי שבבניין זה תהיה סביבת עבודה נוחה, מרווחת וידידותית.

שאלה בקשר לגגון בחניה של הבניין

רוב החניות שצמודות לבניין הן מתחת לבניין אך יש כמה שאין מעליהן כלום. בחלק מהחניות החשופות עשו גגון לפני הרבה שנים ובשתי החניות הנותרות לא עשו. מה הפרוצדורה לקבל אישור לגגון כזה שיכסה את החניות? הרכבים נפגעים מדברים שנופלים (אטבי כביסה לדוגמא ועוד {החניות ממש מתחת למקום תליית הכביסה}) וכל פעם שיורד גשם, חתיכות קטנות של הבניין נופלות על הגגות ומעקמות את הפח לעיתים. נאמר לי שלקבל אישור מהעיריה לבנות גגון כזה הוא דבר מסובך וכמעט בלתי אפשרי והאמת- אין לי זמן להתעסק בזה יותר מדי. מה אתה מציע?

כיסוי ראש לחניות לא מקורות

קשה לי להתייחס לשאלתך כשאין מולי את תרשים הסביבה של החלקה עליה הינך מדברת. אני ממליץ שתגשי למשרדנו ותבדקי קונקרטית את בקשתך.

למעלה