שאלות למנהל אגף ההנדסה-שלמה גואטה
לשלמה שלום רב,ברוך הבא לפורום,תרגיש בבית.. יש לי מספר שאלות: 1)הבנתי שההרשמה לפרוייקט לזוגות צעירים (רע 2014) תחל בעוד מספר חודשים,מתי להערכתכם מועד ההגרלה ומועד הכניסה לדירות? 2)מתי תחל הבניה בפרוייקט "רע 2015" מצפון לרח' ויצמן? 3)הבנתי שמשרד השיכון/הממשלה ביטלו את הפרוייקט שהיה אמור לתת יתרון לתושבי רעננה ועתה ההרשמה פתוחה לזוגות צעירים מכל הארץ,האם יש בכוונתכם לתת יתרון לבני רעננה באזורים אחרים או בפרוייקטים אחרים? 4)כרווק צעיר אני לא מבין למה אני נענש בכך שלא מצאתי את בחירת ליבי ולכן סיכויי לזכות בדירה בפרוייקט אפסיים. מדוע יש אפלייה לטובת זוגות? 5)לפי הפרסומים מחיר דירה ממוצעת בפרוייקט יהיה זול בכ 30,000$ בממוצע ממחיר השוק של הדירות. אם אני משווה את המחיר לדירת 3 חדרים בשכונת 2005 למשל,שם מחיר דירת 3 חדרים הוא 250 אלף דולר בממוצע הרי שדירה בפרוייקט תעלה בסביבות 220 אלף דולר.זה מחיר יקר ולא הגיוני לזוגות שמחכים כבר כמעט 10 שנים .בכפר סבא נמכרו דירות 4 חדרים בכ 160-170 אלף דולר,מחיר הגיוני יותר. 6)האם יש תוכניות לעודד דירות להשכרה,אני כבר 4 חודשים מחפש דירות להשכרה באזור השרון ללא הצלחה. 7)יש מצוקת דיור קשה ואמיתית לא רק ברעננה אלה בכל אזור השרון הדרומי,נכון שיש ביקוש גבוה אבל מצד השני התחלות הבניה וקצב הבניה איטי במיוחד. מתי תבינו את זה שם באגף ההנדסה ותדחפו פרויקטים קדימה במהירות?