הקפצת הודעה

Brendan

New member
פרצופה של החוצפה הישראלית...

"אתה דפוק בראש".
"חכה, אני עוד ידפוק אותך בתחת".
"אני יכניס לך מקלות לתוך התחת".
"אתה מתנהג כמו זונה".
"אני ישבור לך את הרגליים".
"שאלוהים יעשה לך יותר גרוע". פניני לשון מבריקות אלה, אשר סביר כי מעידות על מנת משכל נמוכה ומצפון חברתי חסר, הושמעו לי מאישה אשר הועילה להחנות את הרכב שלה במקום חניה השמור לנכים במגרש החניה של מרכז שירות "סלקום" בקרית-מטלון פ"ת. טענתי כי אסור לה להחנות שם זכו לאותן פניני לשון מבריקות. זו היא פרצופה של החוצפה הישראלית במלוא הדרה.

יעקב ר

New member
Brendan - אם יש לך כבוד, הגש תלונה

המקרה שתארת חוזר על עצמו כמעת בכל פעם שמעירים לבעל מכונית, במילים אלו או באחרות. ואכן הפחד מתגובות יתר של הנהג העברין מביאות ליידי אי הגשת תלונה למשטרה. אבל במקרה הנ"ל ישנה תלונה אשר מוכיחה ללא כל צל של ספק שאכן הרכב המצולם חנה במקום שמוצב בו תמרור חנייה לנכים. ישנם מצלמות אשר מדפיסות תאריך ושעה אשר יכולה לאשר את תלונתך לגבי התאריך שתתלונן. בזמנו שימשתי כקצין מבצעין של יחידת התנועה של המשמר האזרחי המקום מגורי. ולא קרה אפילו פעם אחת שבעל הרכב המצולם לא יועמד לדין, שופטי התעבורה אינם סולחים וקונסים את העברינים בכסף רב. ולסיכום- כל תלונה בצרוף תמונה ברורה שתוגש לאחת מלשכות התנועה באיזור מגוריך ולכל עבירה שהיא (כגון עקיפה מסוכנת על פס לבן, או אפילו תמונה שמצולמת מזוית נכונה ברמזור ושרואים בברור גם את הרכב וגם את הרמזור האדום בתמונה). כל בית משפט יפליל את הנהג אשר יזכה בעונש מתאים.
יעקב ר.

Brendan

New member
לצערי זה לא פשוט כל כך

ישנם דרכים להתחמק מעונש של קנס או מישפט כתוצאה מתפיסת חנייה של רכב נכה והמיקרה המתואר שלי בחברת "סלקום" הוא מיקרה קלאסי. די והעבריין יצליח להוכיח בבית המשפט כי מקומות החניה לנכים לא אושרו ע"י ועדת התנועה של הרשות המקומית והרי הקנס מבוטל בשל חוסר חוקיות התמרור. במקומות שהם לא "בנין ציבורי", כפי שבנין ציבורי מוגדר בחלק ח´ לתקנות התכנון והבניה, לא מחוייבם להציב מקומות חניה לנכים (אלה במקרים מיוחדים המתוארים בחוק). מוסדות פרטיים אינם תורחים להגיש בקשה להצבת תמרור בועדת התנועה והם עושים זאת על דעת עצמם. עובדה זו לא מאפשרת אכיפה ע"י המשטרה או ע"י רשות החניה והיא מאפשרת לעבריין לצאת נקי מהסיפור. היות והיוזמה במוסדות פרטיים היא יוזמה פרטית הרי שלא תמיד התימרור נעשה לפי התקן החוקי להצבת תמרורים ולכן תמרור 43-ג´ יכול לקבל וריאציות שונות שאינם עומדות בקנה אחד עם הנדרש

הכן מגעילה ומכוערת

צר לי בשבילך, והכן מגעיל, איני יודע אולי אני מתיחס בצורה קיצונית וקטנונית ואולי מתוך זה שדיי הכעיס אותי, אבל בכל זאת אני חושב שצריך להמתין עד שתלך להוריד לה את האוויר בגלגל או עם מסמרים מתחת לגלגל להשאיר פתק בסגנון "כך יעשה לאנשים רעים וחסרי מצפון" וללכת אני בטוח שבפעם הבאה האשה הספציפית הזאת לא תחנה במקום לא לה ואולי אחרים גם ילמדו כי אולי אתה צודק בשביל ללכת ולתבוע ומשפטים למי יש זמן לזה ומצד שני עושים מה שטוב להם ולא מה טוב לשני לצערי מכאן אני מקווה שלא יחזור המעשה אף על פי שאני דיי סקפטי וזה כנראה ימשיך על עצמו לצערי בהצלחה

orendror

New member
Brendan אני מציעתגיש תלונה למרות...

נתקלתי באזרחים שמחנים את ריכבם במקום המיועד לנכים באופן קבוע מהסיבה שלידיעתם הובא שמקומות החניה לנכים לא עברו אישור כדין באותו מקום. זו בהחלט לא סיבה לוותר על הגשת תלונה. הדרך לזיכויו של אזרח כרוכה בהפרעת שיגרתו של העבריין, זימון לבית משפט, הפסד ימי עבודה המתנות ארוכות וכו´. תביעה משפטית תגרום לעבריין טירטור מיותר מבחינתו ובפעם הבאה שיעמוד לחנות את ריכבו במקום לא לו, יחשוב פעם נוספת אם הסיכון כדאי. אורן

Brendan

New member
הפרעת שיגרה....

לא חל רק על העבריין אלה גם על מגיש התלונה אשר יזומן לבית המשפט במידת הצורך וזאת ללא קבלת פיצוי על אובדן ימי עבודה, נסיעות וכלכלה. בנוגע למקרה הספציפי של חברת סלקום- ברור לי שלא הוגשו בקשות אישור למקומות חניה לנכים ומכאן שחבל לי על הזמן. זה לא מצדיק, כמובן, את חוסר המצפון החברתי אותה הפגינה אותה אישה. תאורטיקן אחד בשם קולברג, אשר חקר את הנושא , קבע כי אדם אשר התנהגותו מונעת משיקולים של פחד מעונש, ממוקם במיקום נמוך בסולם המצפון.

יעקב ר

New member
בתי המשפט מחזירים הוצאות

אם הנאשם לאחר שקיבל דו"ח ממשטרת התנועה הארצית ע"פ הנתונים שהוגשו ע"י אזרח הגון ובוחר להשפט בבית משפט לתעבורה - האזרח יוזמן ע"י בית המשפט כעד. בסיום המשפט השופט חותם על טופס ההזמנה לעד, ומאשר הוצאות כפי שרשום בחוק. יש לי הרבה ניסיון בנידון. יעקב ר

n82

New member
תגובה ל Brendan ../images/Emo166.gif

מזלך שהזה הסתיים בחילופי מכות "מילוליות" , כי "עלמת החן" עלולה היתה לקרוא לעזרה לבעלה/אחיה/מאהבה ואז יתכן וגם היית מקבל מכות, שלא לדבר על יותר מזה, חס וחלילה. אני "עונד דרגות" של נכות רפואית 82% אבל ברוך השם עדיין צועד על רגליי ונוהג, ואיני נזקק לרכב נכים. למרות זאת, תמיד אני מעיר לנהגים "שתופסים" חניית נכים. חלקם הגדול מתעלם ממני, מעטים מזיזים את רכבם, ובמקרים בודדים זה כמעט מגיע לתגרת ידיים, עם ויכוח בנוסך דומה למה שעברת. אני "מת" שפעם אחת יפגעו בי פיזית, כי אז אגיש תלונה נגד התוקף והמשטרה תהיה חייבת להתערב. במקרה רגיל אומרים לי במשטרה: "תשלח תלונה עם מספר הרכב, רצוי שתצלם, ונטפל בזה". אף פעם לא רוצים לצאת לשטח. כל טוב .

צלף

New member
אולי באמת תגיש תביעה משפטית../images/Emo46.gif

אני מרגיש שזה עובר כל גבול

Brendan צל"ש על היוזמה.

מאחר וישנה המכונית והתמונה. לדעתי צריך להגיש תלונה במשטרה ובמקביל תביעה משפטית. אולי להביא לשלוח לנתן סהבי היקר שיעלה לשידור או יפרסם במדורו בעיתון? בקשה. אם אתה מצלם, משנה זהירות. כפי שנכתב כאן אלימות מילולית יכולה להפוך לאלימות פיזית. האם למדת קונג פו או קארטה?
לא כדאי להסתבך עם אנשים קטנים כאלו. תודה על הבאת המקרה לכאן.

AYELET1

New member
רק נתן זהבי?

לנסות בתכניות רדיו וטלויזיה שונות , העוסקות בשרות לציבו (ונתן זהבי אינו היחיד...) חוסר איכפתיות וגסות מבישים

רמת ההוכחה הנדרשת

עולה על תמונה אחת, בעיקר בתביעה פלילית. בעיקר לאחר שהיוע"מ החליט לא להגיש כתב אישום נגד פרנקל למרות שמבקר המדינה כתב שנעשו בתקופתו דברים בבנק ישראל שאנשים רגילים לא היו עושים בכספם שלהם. עדיף נתן זהבי.

צלף

New member
אולי לפנות לשידור החוקר שיציבו

מצלמה נסתרת שתסריט איך חונים במקום האסור, ואחר כך תצלם את תגובות האנשים החונים אחרי שמעירים להם... שידור כזה יכול לחולל מהפך בתודעה הציבורית ואנשים יתחילו להתביש יש לזה תקדים: פעם היו בוחנים חרשים ברבנות הראשית לבדוק אם הם שומעים, ואם לא היו נותנים להם כתובה מיוחדת לחרשים. ואחרי שביוזמת אירגון בקול התכנית בשידור חוקר הציבו מצלמה נסתרת ברבנות אני מקוה שהתופעה הזאת חוסלה.

רינו

New member
סלקום קטן לייד ביה"ח תה"ש

בתל-השומר יש כ-30 חניות לנכים במיון.אבל מספירה שערכתי כל החניות היו תפוסות,ואוליי כ-7 מכוניות נכים.2 תו-מזוייף. וכאשר התלוננתי בפניי קצין הביטחון,הלה ראשית לא יודע מה תו אמיתי או לא, ו לגביי גרירה כרגע אין להם גרר. כך שנכה שרוצה לחנות יחנה בחניית המיועדת לאמבולנסים,או באדום לבן ואחה"כ יגידו שאנו מסיגיי-גבול.

bakid

New member
איזהו תו מזוייף?

צר לי מאד, אבל עם כל היכרותי עם התווים - עד היום לא הצלחתי לזהות תו מזוייף. לא במבט אחד ולא בשניים. אז אולי לי יש בעיה. אבל אם זה באמת כל כך פשוט, מדוע לא מלמדים שוטרים ופקחי עירייה לזהות ולדווח ואף להגיע למשפט. זה מעלה את הדם לראש כשחניה תפוסה ע"י רכב ללא תו נכה. עלאחת כמה אם יש תו מזוייף ??!! יכולים לזהות ונותנים לזה לעבור בשקט ?

maruan

New member
אחלה בוקר טוב בוקר מתוק לכולכם../images/Emo23.gif

למי שיום יש יומהולדת שיהיו לו יומהולדת שמח עד 120 כמו עשרים ומזל טוב
שיהיה לכולכם יום רגוע ושקט בכבוד רב ובאהבה ובהערצה ובאהדה מרואן\צד"ל

למעלה