הקפצת השרשור של בייב

פניקס55

New member
גבירתי הצעירה,

את עושה את הטעות הקלאסית הרווחת בקרב הרוב המכריע של בני האדם - את מניחה שנסיבות חייהם של *כל* השאר זהים לשלך. ולכן, אם לך מתאים כך או אחרת, הדבר נכון לגבי *כל* השאר. אין דבר יותר מופרך ורחוק מן האמת מזה. הטעות הזאת היא הבסיס לחלק עצום מחוסר ההבנה, המחלוקות העימותים והשנאות בין אנשים. יש אנשים שנפגעו בצורה חמורה ביותר כתוצאה ישירה ועקיפה של יתמותם, ולכן רמת הנזקקות שלהם שונה לגמרי משלך. ישנם גם אנשים ששונים ממך באופיים וביכולותיהם מלידה (מדהים, הא?) ומשום כך גם הצרכים שלהם שונים משלך. ולגבי המשפט האחרון בהודעתך - "אין אוכל חינם. תודה" - לא הבנתי למה כוונתך ואיך הוא מתקשר למצב בו אנו מצויים.

נפש בריאה בגוף בריא

בתחילת שנת 2000 חפשתי מחקרים פסיכולוגיים על יתומי צה''ל הבוגרים (מעל גיל 30) לתדהמתי גיליתי כי אף גוף עד עצם אותו יום - ולמרות מימון ממשלתי מטעם משהב'''ט לאונברסיטות שונות - לא טרח וחקר את ההיבטים הפסיכולוגיים של השכול עלינו- יתומי צה''ל הבוגרים. _(העמותה - ללא כל מימון ממשלתי הייתה שותפה ל 4 מחקרים פסיכולוגיים וכלכליים) כמו כן גיליתי כי עד עצם השיום הזה לא טרח אגף השיקום לבדוק האם השיקום שניתן ב50 השנה האחרונות ליתומי צה''ל - עובד? בין שאר הסיבות להקמת אירגון עצמאי שיתמקד בבעיות היתומים עצמם אני יכול למנות עובדות אילו. יתומים ויתומות רבים שגילו בשנת 2001 דרך העמותה שסוף סוף מגיע להם בזכות מאבקנו טיפול פסיכולוגי ללא הגבלת גיל - טלפנו ומטלפנים להודות לנו! רק אנו יודעים למה אנו זקוקים. היום לצערי, פקיד ממשלתי מכתיב לנו באיזה גיל נלמד ומה נעשה עם חיינו. עד עצם היום הזה אין דרך לוודא כי השיקום העכשווי מוצלח – ומשהב'''ט עדיין לא הכיר בעובדה שבלי בדיקה קפדנית ומדוקדקת אין דרך לדעת..... מדינה חופשית נותנת לאזרחיה בחירות חופשיות - לנו עדיין אין את האפשרות הזו. בזכות ארגון עצמאי שיברר את הצרכים שלנו נוכל לדרוש את מה שמגיע לנו. כן- איני בוש לומר. מגיע לנו! אנו (אולי לא את) נושאים כאב ענק - ורובנו (אולי גם את) נמצאים בהכחשה מולו! אזלת היד של הארגון הקיים בטיפול ביתומי צה''ל הבוגרים הביאה אותנו לדרוש הכרה עצמאית לנו. כפי שכתוב בכתבה ברור לנו להיכן הולכים משאבי הארגון הקיים.

תגובתי לבייב

בייב יקרה קראתי בעיון רב על חוסנך הנפשי והצלחתך בחייך ללא תמיכה משום גורם שהוא. אני גאה בך. אולי תעשי כמו מר כספי שהקדיש מעל חמש שנים מחייו לעזור ליתומי צה''ל ותתנדבי כמוהו בעמותה שהקים במו ידיו עבור יתומים שזקוקים לעזרה - וזאת במקום לשבת על עכוזך ולהרצות לנו? קל להקליד ולבקר - אך אין זה תחליף לעשייה. ישר כח מר כספי - כל הכבוד לך ולאנשים שעושים עבודת קודש עבור אילו שאזרו אומץ להודות כי הם זקוקים לעזרה. תבוסתנים כמו סוסו ובייב שיושבים בחיבוק ידיים ומכבירים מילות ביקורת יש לנו מספיק. אנשים כמוך חסר לנו. מי יתן וירבו אנשים כמוך! כל הכבוד לך ולעשייתך.

No name for now

New member
בייב היקרה

קודם כל החוסן שלך מעורר הערצה, הלוואי עליי אני רוצה לענות לכמה נקודות בדברייך: 1. היתומים אינם רק ילדים אלא גם נערים ובגירים, אני חושבת שהבעיה שאנו כארגון נתקלים בה נובעת בדיוק מהלך המחשבה הזה שהיתומים הם ילדים. 2. אמהות רבות נתקלות בקשיים רבים לאחר ההתאלמנות והרבה פעמים הקשיים האינדיבידואליים של הילדים נעלמים מעיניהן בזמן שהן נאבקות להתפרנס ולהתמודד עם השכול והבדידות. לדעתי הרוב יפנו לארגון האלמנות לגבי בעיות עם יתומים רק כשהמצב יגיע לכזו קטסטרופה שגם אלמנה המומה תשים לב, במצב כזה קשה לעשות הרבה. מודעות מטעם ארגון יציג שמורכב מיתומים שחוו בעצמם את ההתבגרות בלי אב יכולה לעזור. 3. לגבי דאגה לעצמינו. אני חושבת שכל אחד צריך לדבר בשם עצמו. אני מאוד גאה בך שאת מסוגלת להתמודד ולהסתגל ואני מאחלת את זה לכולנו אבל: א. לא כולם מסוגלים ב. מצטערת לאכזב אותך אבל: לא לעולם חוסן אני לא מכירה אותך ולא רוצה לפגוע בך וגם לא מאחלת לך דברים כאלה חס וחלילה, אבל יש אנשים שנראים מאוד חזקים ומסודרים ולפתע הם עוברים חוויה שממוטטת את הכל עליהם וגם לי קרה דבר כזה לפני 8 שנים כשבן כיתתי נפל בקרב בלבנון, מזלי שהיה מי שעזר לי לצאת מזה אחרי חודשיים!! אני רוצה שלמי שעובר דברים כאלה יהיה למי לפנות גם אם אין לו משפחה או חברים שיהיה ברור אני לא מבקשת עבורי שום דבר, אני בהחלט שמחה בחלקי ומרוצה ממה שהגעתי אליו בכוחות עצמי וחיה בשמחה ורווחה. אני דואגת לאלא שלא מצליחים להתמודד כי אף אחד לא נתן להם כלים ואני יודעת שזה יהיה פה גם בשבילי אם חס וחלילה אצטרך.

No name for now

New member
אני אנסה להסביר

משרד הביטחון לא מעוניין לפעול מול פרטים, ויש לכך סיבה טובה, אם לא יהיו ארגונים יציגים יתדפקו על דלתותיו אלפי בני משפחות שכולות ונכי כוחות הביטחון ובפי כל אחד הצעה לשינוי החקיקה, תביעות לתגמולים וכו'. אין להם מספיק כוח אדם לכך, בשביל זה הם צריכים ארגונים יציגים, המשרד ממשיך לטפל בפרט באמצעות עובדות השיקום אבל הוא סומך על הארגונים היציגים שהם יהיו מודעים לצרכים ובעיות ולכן יפנו אל משרד הבטחון כאשר יש צורך לשינוי ועדכונים בחקיקה. בנוסף ארגונים אלה זוכים לתקציבים ממשרד הבטחון ובך משמשים מעין כלי בשיקום ארגון נכי צה"ל למשל מפעיל את בתי הלוחם ובו יש טיפולים רפואיים וכן מסגרות שיקומיות. בכלל, הארגונים פועלים לטובתך, עובדת שיקום היא שכירה של משרד הבטחון, את צריכה ארגון עצמאי שלא כפוף למשרד הבטחון שיסייע לך וייצג אותך במקומות שמשרד הבטחון לא רואה איתך עין בעין.

No name for now

New member
יש לי חדשות בשבילך

לא רק שיתום צה"ל לא יכול להתמודד בבחירות לראשות ארגון אלמנות ויתומי צה"ל הוא גם לא יכול להצביע. לאלמנות אין אינטרס לאפשר את זה כי זה לוקח מהן כוח. ואנא ממך, שרשרי הודעותייך.

רב סרן שמועתי?

או תרגיל בחירות חדש? מצטער על הנימה הספקנית.העבר לימד אותנו לגבי העתיד.

מה זה חשוב?ארגון האלמנותבפשיטת רגל!

לפי הצהרת הארגון בועדת הכנסת בשנה שעברה הארגון לא מצליח לגייס כספים! בכתבה מסופר על תורם שסירב לתרום.ידוע על נוספים שצרחו עליהם...

No name for now

New member
נו, ונאמר שזה נכון

כמה יתומים שעוד לא הגיעו לגיל 30 יהיו מוכנים להתפנות ולהיות חברי ועד בארגון אלמנות ויתומי צה"ל? הרי זו תקופה של לימודים באוניברסיטה, הקמת משפחה, בניית קריירה וכו' בועד עמותת יתומי צה"ל יש 2 מתחת לגיל 30 כולל אותי.

פניקס55

New member
בייב חביבה

פחות מעשרה אחוז מיתומי צה"ל רשומים ומשתתפים בעמותה. מן הסתם חלק מהם חושב כמוך, אבל הם לא טורחים להיכנס לפורום, להטיף למשתתפיו מוסר ולהפריע במובן מסויים להתנהלות שלו. אילו טרחתי לספר לך את הסיפור שלי לפרטי פרטיו ייתכן שדעתך הייתה משתנה בנידון. כל חיי הסתובבתי פגוע באופן אנוש ביותר כתוצאה ישירה ועקיפה של יתמותי, אבל כיוון שבאופיי אינני מן המתעלקים, לא פניתי לבקש סיוע. לקח לי הרבה מאוד זמן להבין ולהפנים שאני זקוק לסיוע ו*שמגיע* לי סיוע. אני מודע לכך שאני מקרה חריג ביותר, אבל הרי אחת ממטרות העמותה היא לסייע למקרים חריגים. כתבתי בהודעה קודמת שניסיתי להתקשר לארגון ההוא ושחטפתי תוך מספר שניות צעקות אימים מהנבלה המופרעת והמושחתת ההיא שהשתלטה עליו. אני מזכיר לך את אמרת חז"ל - אל תדון אדם לפני שתגיע למקומו. זה מאוד יפה שאת עומדת ברשות עצמך ומצליחה ללא כל עזרה מבחוץ. אם זה כך אז מה את בעצם עושה כאן? ההודעות שלך מריחות מהתנשאות שאינה במקומה. אני מאחל לך כל טוב בהמשך דרכך.

פניקס55

New member
הארגון לא מצליח לגייס כספים?

אני מופתע. מביקור שערכתי באתר של הארגון התרשמתי שהוא מעוצב כמשאבת כספים. אי אפשר להימלט מהקישוריות "צדקה", "צדקה", "צדקה" שזועקות מכל עבר. חשבתי שהמלה "תרומה" יותר מתאימה ושאפשר להוביל תורמים פוטנציאליים אל המעשה הנכון בצורה פחות בוטה ומעט יותר מכובדת. שלא להזכיר את העברית הנוראית של הגברת ב"דבר יו"ר הארגון". נתקלתי בעבר בטיפוסות כאלו, עם אגו בגודל נושאת מטוסים ש*בטוחות* שהן יודעות לעשות ה-כל יותר טוב מכל אחד אחר. לא עלה על דעתה של הגברת יו"ר להגיש טקסט, שמהווה כרטיס כניסה, פרוזדור דרכו נכנסים לאתר ציבורי, לעיונו של אדם מקצועי. בעעע אבל אלו באמת דברים שוליים שרק מדגישים את הסגנון הכללי.

למעלה