הקפצת שרשור

daniel pomiki

New member
שאלה לכול הוויקנים שעשו חניכה עצמית

הי... יש לי כמה שאלות... חיקיתם את כול השנה ויום המסורתיים ליפני שהתחלתם להישתמש במאגיה פרקטית?? ואם כן ליפני שהתחלתם את השנה ויום, וליפני שבכלל חשבתם להיות וויקנים עשיתם כשפים?? אני יודה לכם אם תענו:)

Justin Angel

New member
אני מצטער,

אני לא מכיר את המסורת הספציפית הזאת של לחכות שנה ויום מיום החניכה עד שמתחילים לבצע witchcraft. נשמע כמו אחד מהדברים האלו שבאקלאנד היה מוסיף, אבל ייתכן ואני טועה כאן. תראה, יש הצדקה לחכות שנה, בעיקר כדי שמפלס ההתלהבות ירד מספיק כדי לראות בצורה שקולה את מעשייך ולבדוק אותם לעומק, וכמו כן להרוויח מספיק ניסיון תיאורטי והבנה עקרונית של הנושא. אבל, כמו שלאקי מרצדס אמרה בצורה מתאימה: "למידה היא לעשות, ולא להביט ולהמתין, או להתווכח בטיפשיות על מה שאתה מפחד לעשות." אני לא זוכר את הקונספט הספציפי הזה של לחכות ככה וככה זמן לפני שמתחילים, וזה בטח לא סיבה לא להיקרא וויקאן. בין אם אתה וויקאן או לא לא אמורה להיות הדאגה. תפעל איך שהלב שלך אומר לך (בהנחיית ההיגיון כמובן), ומשם אתה תסתדר בצורה נהדרת. ברכות זוהרות

L e s t a t

New member
בין אם זו "הוספה" של באקלנד

(שאני באמת לא מבין מה יש לאנשים נגדו, כנראה שזו אופנה לצאת נגדו, משום מה) הוויקאנים כיום, רובם ככולם, עוברים את השנה ויום הללו (שהם בעצם מספר חודשים) כחלק מהחניכה הראשונה.

Justin Angel

New member
אין לי שום דבר נגדו אישית

אני פשוט נגד "אמריקזציה" (ממחסור מילה יותר טובה). לא מספיק שכל התרבות שלנו היא מיני-אמריקה, אנחנו גם צריכים את הפאגאניות שלנו ככה? באקלאנד היה האדם שהביא והתאים את הוויקה לצפון אמריקה, אבל אני חושב שלמרות היותנו פרובנציה-תרבותית של ארה"ב, יש לנו מספיק גוון מקומי כדי לא להשתמש בגישה שלו לעניין.

כרמית.

New member
שנה ויום אחד

המסורת של שנה ויום אחד שייכת ל BTW, כלומר לויקה הגרדנריאנית המסורתית והיא לא תוספת מאוחרת של ההתפצלויות הויקניות החדשות יותר. באקלנד, אגב, לפני שהתחיל בהמצאות משל עצמו, עבר הכנסה בסוד למסורת הגרדנריאנית.

כרמית.

New member
British

BTW = British Traditional Wicca אם כי המונח קצת מטעה, כי הוא בהחלט כולל גם אסיפות אמריקאיות שעובדות על פי הכללים המחמירים של ה-BTW.

אני לומדת כבר כמה שנים...

ואני עדיין מתלהבת מכל דבר, לא כולל הכישופים שלי.. אני לומדת רצינית רק מהשנה...

L e s t a t

New member
בזמנו

לדעתי, מעבר לטקס חניכה לדרגה הראשונה, חלק חשוב מהחניכה לדרגה הראשונה היא השנה ויום (שזה בעצם רק כמה חודשים) שצריכים להיות מוקדשים רק ללמידה. כלומר, באותו זמן, אין כמעט פרקטיקה מעבר לאולי השגת חפיסת טארוט. אני לא "חיכיתי" את כל השנה ויום המדוברים, לא "מחכים" באותו זמן, הזמן הזה נועד ללמידה והכנה. "וליפני שבכלל חשבתם להיות וויקנים עשיתם כשפים??" כשאני מצאתי את הוויקה, מצאתי את הכישוף באותו זמן, ככה שהעניינים הלכו בד בבד.

wicca sphere

New member
שנה ויום

נהוג בוויקה לחכות שנה ויום, ואז לתת חניכה של דרגה ראשונה. הסיבה העיקרית שמחכים שנה ויום זה לא בגלל שבאקלנד רצה, אלא בגלל שהתלמיד ילמד במשך כל גלגל השנה, ילמד על הטקסים, ילמד על הדת ויראה אותה במשך שנה, ורק אז יעבור חניכה. באחד מהספרים בשם וויקה (בצבע בורדו.. לצערי לא זוכר את השם) הסופרת אומרת שבחניכה לדרגה ראשונה בעצם הוויקאן הופך להיות "אחד" עם היסודות שהוא למד להכיר ולעבוד איתם בתרגולים במשך השנה שהוא למד. בזמן השנה האדם מבצע תרגילים שונים, אך לא מבצע טקס מאגי ממשי בעצמו אלא רק עובד על המיומנויות הדרושות. זה בקצרה יחסית, ועם מידע חסר אבל מקווה שזה סיפק. שלך Wicca Sphere

suki da yo

New member
וכמובן שחשוב להזכיר

שכמו כל דבר בויקה- זה ניתן לשינוי. אתה חושב שזה חשוב לחכות שנה ויום סמליים שמוקדשים ללימודים? סבבהץ לא. אז לא. אני אישית התחלתי ללמוד ברצינות הרבה אחרי שהחלטתי שאני וויקנית, ולמרות שזה אומר שאמרתי וחשבתי הרבה שטויות, זה גם נתן לי את הזמן "לעכל" את מה שאני עושה לפני שאני עוברת ללמצוא את הדרך שלי בין כל השאר. והכישוף, הפרקטיקה, היה שם מההתחלה.

Dia Leoghann

New member
אני מעריך מאוד את about.com

וגם את טרי המנהלת של הרשימה (למרות שהמנהלת הקודמת היתה טובה יותר), אבל ב-about יש בעיה של עודף יחס לוויקה (זה לא באמת בעיה, אני פשוט מקנא) ובעיה אמיתית של התרשלות בחיפוש אחר האמת. המקור של תפיסת ה"שנה ויום" באה מהעולם הקלטי, שם שגור היה המונח "שנה ויום תחת עינה של השמש"*. כמו שכתבו ב-about אכן יש הפרש של יום אחד בין שנת השמש ושנת הלבנה, אך זוהי הסיבה לשנה המעוברת ולא למונח "שנה וים". היום המוזר הזה, שנוסף לשנה הוא למעשה פסטיבל סאמהין, שהוא יום בזמן שאינו זמן, יום המייצג את התוהו שקדם לבריאה ולכן איננו נחשב לחלק מספירת השנה כיוון שביום זה הקיים איננו קיים עדיין. *שימו לב שלמרות שבדתות פגאניות רבות מתייחסים אל השמש כאל אספקט גברי, בעברית וגם באירית ולמעשה בעוד שפות רבות, שמש היא נקבה, וגם מייצגת אספקט של אלה ולא רק של אל. אצל הקלטים יש לנו אל של אור השמש, הוא "לוך" וגם אלה של אור השמש היא "בריגיד". הדת היחידה שעולה בראשי בה השמש היא אספקט גברי בלבד היא דת מצריים

wicca sphere

New member
גם במיתולוגיה האשורית

אם אני לא טועה, באחד מסיפורי התנ"ך (לא זוכר את הפרק והפסוק...) שמציגים את העבודה הזרה בבית המקדש וציינים שם ומפרטים שם סוגים של עבודה בבלית, מצרית ואשורית - כשמתייחסים שם לאשורית מפורט שהם עובדים את האל שלהם השמש ואת האלה שלהם הירח. (שזו גם העבודה הזרה החמורה ביותר, העבודה לשמש ולירח, שדינה מוות, על שאר העבודות הזרות בתקופת התנ"ך הייתה מחילה ונסיון להחזיר "בתשובה" לפעמים)

L e s t a t

New member
לסמוך על התנ"ך בענייני פגניות

זה לסמוך על ה"מיין קאמף" בענייני יהדות...

Justin Angel

New member
אבל זה כיף :)

ובאיזה עוד ספר מלפני 2,000 שנה תמצא הוראות איך להכין עוגיות למלכת השמיים?

suki da yo

New member
חחח..

אני זוכרת את זה! חשבתי שכל החומר לבגרות נמחק לי כבר מזמן:)

L e s t a t

New member
שום הוראות ושום בטיח

יש שם אזכורים לקיום טקסים פגניים בקרב אנשים מסויימים ועמי הסביבה. אין שם הוראות כאלה. באיזה עוד ספר? הממ.. לא יודע, כנראה שבליטורגיה והמיתולוגיה שהועלו על הכתב?

L e s t a t

New member
שהוא מאוד אמין..

אתה יודע, קראתי אתמול בספרייה נאצית על איך שהיהודים האלה חוגגים את פסח, לא תאמין מה שהם אוכלים שם... הבנת את הנקודה?

למעלה