הקפצת שרשור

Dia Leoghann

New member
זה לא מבוסס היסטורית

זה הנחה המבוססת על פרשנות של הידוע לנו מן המסורת והסיפורים המיתולוגיים בהשוואה למסורות וסיפורים הודו-אירופים אחרים. כלומר, אם תבקשי ממני להוכיח, אז אני לא יכול. (אני מדבר כמובן על מושג ה"שנה ויום", לא על לוח השנה, שהוא מבוסס על כתבי הרומאים ועל לוח קולייני)

תיקון וקצת על שפות קלטיות.

כבלשן חובב יצא ללמוד דבר או שניים על שפות קלטיות, ועל ההגייה בהן. ועל כן אני רוצה לתקן פה טעות נפוצה. באירית יש מה שנקרא עיצורים מחונככים ועיצורים מוולנים (אתם לא באמת רוצים להכנס לזה). היות העיצור מחונכך / מוולן תלויה בסביבה התנועתית שלו (כלומר - איזה תנועות יש לידו). צירוף האותיות mh באירית נהגה, כשהוא מוולן, כ-w מאונפפת (קצת כמו v בספרדית, או בלטינית). לכן, המילה samhain נהגית כ-sawin. טוב, זה כל מה שרציתי - מקווה שלא בלבלתי אתכם יותר מדי... לילה טוב, -רובין עוטה המגבת.

gwizard

New member
תגובה לדניאל

חיקיתם את כול השנה ויום המסורתיים ליפני שהתחלתם להישתמש במאגיה פרקטית?? לא, התחלתי להשתמש במאגיה פרקטית הרבה לפני החניכה כי הגעתי לוויקה אחרי שניסיתי שיטות אחרות. האמת היא שכשהתחלתי עם וויקה (לפני בערך 3-5 שנים) לא היה לי הרבה מידע והרהילה הישראלית פשוט לא היתה קיימת (למיטב ידיעותי). אז השתתפתי בקבוצות בחו"ל ולמדתי איתם. היום, יש לך פורום תמיכה רחב כאן בתפוז, עוד כמה חודשים (אם יתרם מספיק כסף) נקים את האתר הפאגאני ובו בין השאר מידע וחומר עזר ויש לך תוכניות למידה באינטרנט. אם אין לך בעיה עם אנגלית, אני מציע את www.witchschool.com, שם יש חניכה לדרגה ראשונה בחינם וזה נמשך שנה ויום. אלון.

hadaraviram

New member
שנה ויום!

גם אני חיכיתי שנה ויום - רציתי להיות בטוחה שמדובר בדרך חיים שמתאימה לי ולא בשגעון חולף. והדרישה לשנה נראית לי הגיונית, כי פרק הזמן הזה מאפשר לחיות מעגל חיים של הטבע, על כל חגיו, כפאגאני, ולהחליט אם זה מתאים לנו.

daniel pomiki

New member
תודה לכול מי שענה:)

לא ניראה לי שאני יקבל יותר תגובות... אבל בכול מיקרה אני מודה לכול מי שענה... :)

למעלה