הקץ לביות הדיור - לזוגות צעירים

ש מים

New member
הקץ לביות הדיור - לזוגות צעירים

וגם למבוגרים.

לאמץ גם כאן בארץ!!
 
לא יודע אם זעיר אבל צריך לבנות (גם) יותר קטן

זוגות צעירים שרק התחתנו ישר רוצים דירת 4 או 5 ח'. פלא שאח"כ הם טובעים במשכנתה של מיליון שקל? תתחילו בקטן, 2-3 חדרים ותשתדרגו עם השנים ועם הרחבת המשפחה. מדובר פה בחסכון של עשרות ואף מאות אלפי שקלים לאורך השנים: במשכנתה, בהון עצמי, ארנונה ותחזוקה. דורשים מהממשלה שתדאג להורדת המחירים (ובצדק) אבל כדאי שקודם כל הרוכשים עצמם יעשו בדק בית ולא יקפצו מעל הפופיק.

בעיה נוספת היא שעם הזמן הסטנדרטים ומפרט הבניה בפרויקטים חדשים עולים בצורה חדה, לפעמים בלי הצדקה. עלויות הבניה של הקבלנים התייקרו לא רק בגלל עליית מחירי חומרי הבניה והעובדים, אלא גם בגלל "תוספות" כמו מועדון דיירים (מי צריך את זה? 99% מהזמן הוא שומם) ולובי מפואר. בד"כ די מיותר ומייקר את מחיר הדירה.
 

אורי404

New member
אין ממש היצע של דירות קטנות

לרב זה קופץ מדירות קטנטנות 1-2 חדרים. אלה למעשה דירות רגילות (גודל 4-5 חדרים), שחילקו לשתי דירות, שאחת מהן קטנטנה.
אחרי זה אין ממש בשפע דירות 2-3 חדרים. לרב זה קופץ ל 4-5 חדרים. גם כאשר יש דירות 3 חדרים אין רחוקות מלהיות זולות.

לצד זה, מסכים איתך אלון עם הפסקה האחרונה בהודעה שלך.
 
44% מהדירות בישראל בנות 1-3 חדרים

http://www.cbs.gov.il/shnaton62/st05_24.pdf

בערך 780,000 דירות במספרים מוחלטים, נכון ל-2010. חצי מיליון מתוכן בנות 3 ח'.
לא מעט בכלל.

אז נכון שבונים פחות דירות קטנות בשנים האחרונות (למרות התעוררות חיובית בשנה האחרונה), ונכון שרוב הדירות הקטנות נמצאות בשכונות ותיקות, לפעמים מוזנחות, אבל היצע בהחלט קיים. הבעיה היא שרוב הצעירים קצת מפונקים:
http://www.themarker.com/realestate/1.1721162
 

אורי404

New member
באיזה אזורים?

לא פעם ולא פעמים חיפשתי דירה כזו בכפר סבא ולא מצאתי.
או שהיו דירות קטנטנות 1-2 חדרים או 4 חדרים ומעלה.
בקרוב אבדוק את הנושא מקרוב, כולל ערים אחרות
. אם אכן יש דירות להצעה באזורי מגורים עולים על הדעת ולא מוזנחים.
 
בכל הארץ, לא יודע חלוקה לאזורים

גם בכפ"ס יש 3 חד'. בהוד השרון נדמה לי שההיצע גדול יותר יחסית.
 

yairp4

Active member
הבעיה היא גם מנטלית

לגבי הבתים הזעירים? הסיכוי שזוג ישראלי ממוצע יסכים לגור בדירה בגודל של עד 40 מ"ר לאורך זמן שואף לאפס, בוודאי כשיהיו ילדים.
כמו שכתבת, זוגות צעירים ישר רוצים דירת 4 חדרים. היום מתרצים את זה בכך שרוב הדירות הקטנות יותר הן דירות שיכון ישנות והצעירים לא רוצים לגור ככה. אבל גם אם יהיה היצע של דירות 2-3 חדרים חדשות בכלל לא בטוח שקהל היעד יקפוץ על זה.

וכמובן שאתה צודק בפסקה האחרונה. אלוהים יודע בשביל מה בניין מגורים רגיל צריך לובי מפואר מצופה שיש ומואר כמו תחנת כוח גרעינית שתופס שתי קומות לפחות, כשחדר רגיל שיכול לתפוס רבע מהקומה התחתונה (ולהשאיר מקום לדירות קרקע) יכול לספק את הצורך. גם חדרי כושר הופכים לסטנדרט בבניינים חדשים וכבר יצא לי לראות לא מעט בניינים רגילים עם בריכה. בשביל מה צריך את הדברים האלה כשעלות ההקמה והתחזוקה שלהם היא אסטרונומית, ואנשים לרוב לא משתמשים בהם? אישית אני גם לא לגמרי מבין למה היום מתקינים מעלית בכל בניין עם שלוש (ולפעמים פחות) קומות, בהתחשב בעלויות השוטפות של תחזוקת מעלית והתועלת המוגבלת מאוד בבניינים כל כך נמוכים.
 
אתה צודק אבל בוא נהיה אופטימיים

נקווה שהמגמה תימשך:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4214524,00.html

אני חושב שאם יהיה היצע יפה של דירות קטנות בפרויקטים חדשים, נגיד 20% מהדירות, אז גם הביקוש יהיה גבוה והן יימכרו יפה. בשכונה שאני גר בה (החלה להיבנות לפני עשור בערך) יש פה ושם דירות 3 חדרים וממה שאני שומע הן נחטפות כמו לחמניות טריות.

אגב, אנחנו מדברים על זוגות צעירים אבל יש עוד אוכלוסיות יעד לדירות קטנות: רווקים, סטודנטים, קשישים וזוגות מבוגרים שהילדים שלהם עזבו את הקן...
 

ש מים

New member


אלון, הבעיה (שלא הצליחו לדעתי לפתור בארץ) היא שהדירות הקטנות, שבהתחלה נועדו ל-"זוגות צעירים", הופכות בסיבוב השני ואילך לדירות למעוטי יכולת/אוכלוסיית מצוקה. לדעתי זו אחת הסיבות העיקריות שהן רשויות והן יזמים מסרבים לאפשר בניית דירות קטנות (אתה יודע: "רף המחיר קובע את סף הכניסה הסוציו-אקונומי"...).
 

ש מים

New member
הפתרון: בניה הטרוגנית.

הבעיה היא שעד כה ממעטים לעשות את זה (לדעתי היזמים חוששים, בשל "בעיות תדמית", מהסיבה שכתבתי לעיל, ובנוסף, אני סבור שזה מייקר את עלויות התכנון: במקום שיקחו "שטנץ" ויעשו copy past, האדריכל צריך ליצור מגוון...).
 

ש מים

New member
האדריכל יבקש תוספת מחיר על כל קו נוסף

בעיקר משום שהוא יצטרך מישהו שיבדוק את עבודת הסטודנט/ית שמצלם/ת את התכניות המוכנות (ששוכבות במגירה).
 

ש מים

New member
בעיריית ת"א מסכימים לדירות קטנות!

כנראה שאנחנו, כאן בפורום, מקדימים את החדשות.
 
למעלה