הקץ לעמימות!

swguy

New member
הקץ לעמימות!

לאחרונה אני נתקל בזה יותר ויותר - "עו"סית קלינית"/"ע"ס קלינית"... מתי אדם מוסיף את ה"קליני" לתואר שלו ובאיזו זכות? מה הנוהל? למה כולם מתחמקים מלתת תשובה ברורה בעניין?! למה זה לא ברור כמו בכל מקצוע מכובד אחר שיש בו מסלולי התמחות/מומחיות וכו/??!!
 

ixmix

New member
ברור?

אם אסיים ביום אחד את המסלול הקליני באוניברסיטה בעיה"ק, אוסיף לתארי מילה זו...
 

swguy

New member
מממ...

אבל יש שני מסלולים בלבד שנקראים "קליני" - חיפה ובר-אילן. בעברית-"פרקטיקה מתקדמת" בת"א - יש מגמת קבוצות, ילד ונוער, משפחות... כוונתי שאין שום נוהל ברור אילו מגמות באילו אוניברסיטאות "ייזכו" אותך בתואר קליני. סביר להניח שבוגרי בר אילן וחיפה יוכלו לומר זאת בביטחון (שוב למרות שאין זה דבר פורמאלי), אך האם בוגר העברית יוכל לומר זאת למשל? או בוגר מגמת משפחה באת"א?
 

ixmix

New member
פרקטיקה מתקדמת... קליני.

נראה לי די הוגן למי שלמד בסלול פרקטיקה מתקדמת להוסיף את ה"קליני".
 

shanhen

New member
עו"ס קליני?

השם היחידי המוכר בחוק הוא עובד סוציאלי. על פי רמות התפקוד שקבעה מועצת העובדים הסוציאליים, ניתן להתקדם בשני מסלולי קידום - הראשון לכוון עו"ס מתקדם ועו"ס בכיר, והשני לכוון עו"ס מדריך ועו"ס מומחה (בתחומים שאושרו למומחיות). לפיכך, יכול עו"ס שקבל למשל מהמועצה תעודה על בכירותו, להוסיף לתוארו עו"ס בכיר וכך הלאה. כל תואר ותוספת אחרת אינם חוקיים ואינם רשמיים. בשום מקום לא נקבע מי זכאי לתואר "קליני"? מי מעניק תואר זה? מה מצופה מבעל תואר זה? ועוד. די ברור ש"תואר" זה הועתק מתחום הפסיכולוגיה, ומרמז אולי על אותם עו"סים שעובדים כעו"ס אבל חולמים כפסיכולוגים.
 

swguy

New member
בדיוק!

וזה מכעיס כי ה"תואר" הזה תפס בציבור באורח לא מודע ואנשים שואלים עו"ס אם הוא קליני או לא - כלומר האם הוא "מוסמך" לטפל כביכול... זו בעצם חרב פיפיות כי מי שמגביה את עצמו ע"י התואר הלא-פורמאלי הזה מנמיך את שאר העו"סים כאילו יש לו סמכויות שלהם אין...
 
למעלה