הקצאות קרקע לצורכי ציבור

ש מים

New member
הקצאות קרקע לצורכי ציבור

אתמול הייתי ביום עיון (מרתק ואיכותי, שהועבר בצורה נפלאה ע"י ד"ר מיכל מיטרני) שעשה מינהל התכנון לאנשי מקצוע בתחום, למטרת היכרות עם המדריך החדש להקצאת קרקע לשטחי ציבור, המהווה שינוי תפיסתי ענק בכל הנוגע להקצאות קרקע לשטחי ציבור. השינוי נובע בעיקר מההבנה וההפנמה של הבעייתיות הקיימת במחסור בקרקע במדינה ומהצורך לעבור לתכנון "מחזור קרקע עירונית" (או - בכינוי המקובל: "התחדשות עירונית").
מצ"ב מצגת, המציגה את ההבדלים הבולטים לעומת המדריך הישן (במידה ותרצו הסברים ופירוט נוסף, אנסה להרחיב בהמשך, בהתאם לשאלות שיוצגו).

להבהרה: על אף שהמדריך עדיין לא הושלם לגמרי, הוא בתוקף ומחייב החל מאוגוסט 2016.
 

shershku

New member
שאלה מתקדמת יותר

ההקצאה מבוססת על נתונים "ממוצאים". כלומר, לוקחים את הנתון המכליל לכל האוכלוסיה ומנחיתים אותו על כל קבוצה שונה.
איך תמהיל מבני (ושטחי) הציבור הבנוי על נתונים אלה מתאים גם לאוכלוסיה החילונית בעלת המאפיינים הדמוגרפים שלה, לאוכלוסיה החרדים עם המאפיינים הדמוגרפים שלה והאוכלוסיה הערבית והמאפיינים הדמוגרפים שלה, וכן הלאה?
 

ש מים

New member
איך הגעת למסקנה הזו?

זה ממש לא ככה!
העליתי את השאלה ביום העיון וגם שוחחתי בנושא עם פרוגרמטורים. המסמך הנוכחי, בניגוד לקודמו, הוא מסמך גמיש, הנותן כיוונים ובעיקר כלים להכנת פרוגרמה. "הבעיה" (אם אפשר לקרא לה כך...) עם המסמך היא שהוא מחייב את הפרוגרמטורים לעבוד! לא עוד "כללי-אצבע" לכלל האוכלוסייה, אלא יש להתייחס ספציפית למאפייני האוכלוסייה (דמוגרפיים וכלכליים, בין היתר).
 

shershku

New member
הנחת העבודה הזו ראיתי בתוכנית אחת

מבית היוצר של הותמ"ל המיועדת ל"ציבור החילוני". ההנחות הפרוגרמטיות בדוגמה שהבאת הן אותן ההנחות באותה תוכנית, אחד לאחד.
"הציבור החלוני" הוא המגוון יותר, יותר מהאוכלוסיות האחרות שצריך להתייחס אליהם כמתכננים.
 

ש מים

New member
הבעיה...

נשמה, הבעיה היא לא המסמך וההנחיות. הבעיה היא שבוועדות התכנון אין מספיק כוח אדם שיודע ושיש לו זמן (לחצים, לחצים...) לבדוק פרוגרמות תכנוניות.
והבעיה היותר גדולה אולי היא שאת הגופים הממסדיים היזמיים (בעיקר רמ"י ומשב"ש) מעניינת יותר השורה התחתונה בדו"ח השיווק הרבעוני מאשר "תכנון" ו-"טובת הציבור"...
 

ש מים

New member
אבל אין ספק שנגעת בנקודה בעייתית מאוד

התנהלות וצורת עבודה המאפיינת היום רבים מהפרוגרמטורים... (לא את כולם, לא את הטובים שבהם!)
 
למעלה