הקצאת מחיצה ללינוקס

koler

New member
הקצאת מחיצה ללינוקס

שלום חברים , מזה חודש אני עובד עם המחשב הנייד החדש שלי.
כרגע יש על המחשב מערכת הפעלה WIN8 , שאני רוצה לשמור (רק בגלל כמה אתרים שעובדים רק עם silverlight שנתמכת כמו שצריך רק בוינדוס).
אני נורא חושש להקצות מחיצה נוספת בכדי לא לפגוע בוינדוס.
אני רוצה להתקין לצד הוינדוס את ההפצה Fedora , אני יודע שיש אפשרות להתקין אותה במחיצה נפרדת במעמד ההתקנה אבל איך אני יודע אם הוינדוס שלי לא נפגע מכך?

לאחר ההתקנה , איך אני בונה grub כדי שאני אוכל לבחור בין מערכות ההפעלה? אני יודע שבאובונטו התהליך אוטומטי וכן לא הצלחתי להבין כ''כ.

תודה.

aviMalool

New member
אמצעי בטחון בהתקנת לינוקס

תשובה כללית, וגם חלקית. יתכן שאפשר בדרכים אחרות. לא יודע האם מה שאני מיחס ל WIN ישנים לא השתנה ב 8.
  1. כדאי שיהיה לך דיסק התקנה של 8, ולכל הפחות שכלים כמו תיקון הבוט סקטור יהיו מותקנים על המחשב.
  2. נסה להקצות מחיצה ריקה בכלים של WIN, או בכלים שאפשר להוריד מהאינטרנט. רק ליצור מחיצה ריקה. לא להשתמש בה. כדי שתרגיש יותר בנוח שקימת מחיצה ו WIN עדין עולה ורץ.
  3. מכיון שהפדורה תותקן במחיצה נפרדת, לא אמורה להיות פגיעה ב WIN. הבעיה העקרית היא ש GRUB, או מה שתבחר במקומו, לא יעבוד כצפוי. בגלל זה רשמתי את סעיף 1. כבטחון אתה יכול להתחיל בלי התקנה של GRUB, וגם לא של תחליף. ולנסות לעלות לפדורה עם הדיסק שלה.
  4. איך להתקין GRUB? לחפש באינטרנט, באתר של פדורה, גוגל, יוטיוב, לנסות להעתיק מהאובונטו, לשאול פה. מניח שיש אפשרויות שלא עולות בדעתי כעת.

aviMalool

New member
שכחתי דיסק שחזור ל WIN. האם יעיל בכל המצבים?

שכחתי להזכיר ליצר ל WIN דיסק שחזור. לא יודע האם יכול להועיל בכל המצבים.

למעלה