הקצה של הלחם

שרוֹן

New member
הקצה של הלחם

אצלנו קוראים לו כוּדוּרִי. יש את הצ'ופצ'יק של החלה שקוראים לו נשיקה. מה נהוג אצליכם? האם נסגור על ערך מילוני?

הקצה של הלחם הוא נשיקה

לא נעים להגיד אבל אצלנו קוראים לצ'ופצ'יק של הלחמניה או החלה- בולבול.

בלמ"ד

לְשִיקָה. זה מה שאני יודעת. ככל הנראה נשיקה הוא שיבוש של הלשיקה שלא ממש יודעים מה מקורה ומאין הגיעה. אבל בכל אופן אין קשר בין קצה הלחם לבין מה שעושים למישהו שאוהבים... גם אם אנחנו נורא אוהבים לחם וזה שיש מנהגים בעדות שונות לנשק את הלחם נראה לי רק קשר שבדיעבד

שרוֹן

New member
ההפך,

אנחנו לא יודעים מה זה לשיקה, אנחנו יודעים מה זה נשיקה, ואנחנו מנשקים לחם. נשמע שהשיבוש הוא דווקא לשיקה. אגב, אצלנו במשפחה הקצה של הלחם (או החצ'פורי), זה כודורי. רק הצ'ופצ'יק של החלה, זה שמציץ בחוץ, זה נשיקה. ופעם לא היו מנשקים רק את מי שאוהבים, אלא בעיקר את מי ומה שמכבדים (היד של אבא בקידוש, ספרי קודש, לחם שנפל או לפני שזורקים לחם יבש).

גנגי

New member
הלו, זה רדיו?

צ'ופצ'יקה שלך החלה נקרא בעברית אח"לאית בולבול. העניין הוא שחלה היא נ' והבולבול הוא ז'(תרתי משמע), מה שהופך את החלות לדנות אינטרנשונליות, שיש לעזור להן ויפה שעה אחת לפני שאחרים מגיעים אל הבולבול. וככה נהייתי מוהלת-בולבולי-חלות מוסמכת. (כן, מתחכמים יקרים, זה לא טוב שהם מרוכזים מדיי). מישהו רעב?

אוֹחַ

New member
לא אסתייעא מילתא.

אפילו סייעת-מוהל לא הייתי נותן לך להיות. 'מוסמכת' עלייק. איך כבשת את דרכך לניהול פורום? ע"י מאה עורלות של חלות?

שרוֹן

New member
כן, תמיד.

אבל עכשיו יש לנו שלושה בולבולים (לפחות..) הציפור, הבולבול, וזה של החלה. מוסכם עלי שהצ'ופצ'יק הזה הוא בולבול למראית עין. תעזבו אותכם מהמשמו. מה דעתכם על הכּוּדוּרי בשביל הקצה של הלחם? למיטב ידיעתי זו מילה לגמרי משפחתית, מהפלג הגרוזיני של משפחתי, וזהו שמה של כל קצווה מעוגלת בעלת אופי בצקי. נגיד, יש בורקס גבינה מלוחה שעושים אותו בצורת רולדה וקוראים אותו חצ'פורי. אז דוד שלי הכי אוהב את הכודורי של החצ'פורי, כי הבצק המשובח נמצא שם באחוזים יותר גבוהים.

גנגי

New member
../images/Emo32.gifאיך זה

שברי סחרוף עוד לא עלה על השיר שבחתימה שלך? נבצרו ענבים מבינתי.

למעלה