הקצעת עץ בניין

raindog73

New member
הקצעת עץ בניין

יש לי קצת עץ בניין שאספתי מאתרי בנייה וכד', חלקו שימש לטפסנות ואפילו יש עליו שאריות בטון, חלקו סתם גס מאד.
האם יש דרך להקציע עץ כזה לרמה שבה יהיה קצת נעים יותר למגע? ראיתי איפשהו תיבות נחמדות מ"עץ ממוחזר", קצת גס למראה אבל חלק למגע, ותהיתי אם אפשר להגיע לטקסטורה כזו באמצעים ביתיים (בעיקר מלטשת).
יש למישהו ניסיון עם העץ הזה?

knappertsbusch

New member
אפשר, אבל לא כדאי

הבטון הזה מחרב את הכלים ומשמיד ניירות בקצב מוגבר.
עדיף להימנע מעץ ששימש לטפסנות/יציקות וכיו"ב,
יש מספיק מקורות אחרים.

אפשרי בהחלט

עשיתי זאת מספר פעמים עם משחזת זוית, הקצעה גסה של העץ, מנקה אותו ומאפשר לעבוד איתו בלי שום בעיה
אח"כ צריך להקציע באמצעים קונבנציונליים

yulevi

New member
אפשרי

כשם שנמרוד כותב,כולל הקצעה בסוף התהליך
התנסיתי קצת בעבר
עשיתי זאת בעבר לכמות רצינית של עץ משטחים ארוך, ששימשה לבנית דק בגודל 5.5 \5.5 מטר,
עשתי זאת עם חתני, ליטשנו את המשטח לאחר בניה עם דיסק ליטוש רב שכבתי בעזרת משחזת זווית
אבל המשטח אינו מקבל גימור מוקצע . כמו עץ שהוקצע במקצוע, אך גימור רק במקצוע ישחק את הלהבים במהירות.
ניתן לשלב דיסק רב שכבתי להסרת הסיבים הגסים ולאחר מכן בליטוש, זה יהיה מתאים לבנית מוצרים קטנים.
במידה ותאמץ את השיטה עשה זאת בשלבים, תגמור להכין צד אחד של העץ כולל שוליים, תבנה כשהחלק שלא מעובד יהיה כלפי חוץ, לאחר ההרכבה, תעבד את הצד החיצוני, מהסיבה שליטוש בצורה זו אינו משאיר פני שטח ישרים, כך שלאחר החיבור ניתן להתקרב בעיבוד חיצוני לנסות ליישר לשטח מיושר פחות או יותר.
לטעמי חלק מהיופי של מוצרים מעץ משטחים הוא הגסות,
בניתי מספר דברים מעץ דומה [חלקו עבר שימון בשמן שרוף], והשארתי את פני השטח החיצוני גס יותר
דבר חשוב לא ממליץ להשתמש בעץ משטחים שנמצא זרות ברחוב, מאחר וקשה לדעת מה אופיו של העץ מהסיבה שלא פעם משתמשים במשטחים להובלת חומרים רעילים.
לעומת זאת עץ בניין משומש מתקיים מסחר סביבו בעולם על ידי יצרני רהוט מעץ ממוחזר,וארגונים ירוקים ממליצים למחזר את העץ הזה

raindog73

New member
דק מעץ משטחים!

נשמע רעיון מעולה. יש לי איזו פינה די קטנה שבא לי לבנות בה דק, וזה ממש יכול להתאים.
אבל - אין לי משחזת (ואני אפילו לא יודע מה זה דיסק רב שכבתי...). אם מדובר בעץ ללא שאריות בטון, אולי מלטשת סרט עם נייר גס יכולה להספיק?
ועוד שאלה - האם ההקצעה שמגיעים אליה עם העץ הזה מספיקה כדי שהילדים יוכלו ללכת על המשטח ברגליים יחפות בלי שייכנסו להם "קוצים"?
(אם יש לך תמונה של הדק הזה, זה בכלל יהיה משמח)

yulevi

New member
דק

עץ המשטחים היה של משטחי קרמיקה הקורות באורך 2 מטר++
ניתן גם עם מלטשת סרט,קח בחשבון שזו עבודה סזיפית,כדאי לשקול שכירת מכונת פוליש עם דיסקיות נייר ליטוש מתאימות,
הק קיבל רמת גימור טובה לימים היתה על הדק בריכה עגולה בקוטר ארבע וחצי מטר ,ואז התחילו צרות בגלל משקל המים לאחר ריקון הבריכה חלק מהקורות קיבלו צורת קשת

raindog73

New member
נחמד!

רק שלא תבוא מלגזה ותרים אותו בטעות

גם הרעיון של מכונת הפוליש נשמע טוב.
תודה!

אלוןלבן

New member
עוד כמה דברים, בנוסף למה שנאמר

עץ בניין הוא חומר גלם נהדר אבל ממש לא קל לשימוש ואפילו הייתי אומר בעייתי.

יש לו המון אופי כיוון שעבר הרבה התעללות, בייחוד אם שימש כתבניות ליציקות בטון. כמו כן, לא מעט מהקרשים הם עם חלק מהקליפה המקורית של העץ, אם אתה "עובד עם החומר" ומשתמש בזה בבניה שלך, אתה יכול לקבל תוצאות מאוד יפות.

ועכשיו לגבי ה"אבל",
כמו שנאמר למעלה, החומר הזה משחית מקצועות. הוא מלא במסמרים חלודים ובשאריות בטון שמשמידים להבים. במידה ותשתמש במלטשת תתכונן להתמלא באבק בטון, חובה לעבוד עם מסכה ! קח בחשבון גם שאין שם קרש אחד ישר, הם כולם עקומים.

שוב, עם הכל, בעבר עשיתי כמה פרוייקטים עם העץ הזה והתוצאות מאוד מיוחדות.

למעלה