הקצפת חלב

גומיה

New member
הקצפת חלב

היי
שאלה לגבי הקצפת חלב. אני משתמש במקטינה של בריקה. את החלב הקצפתי עד היום במנגנון מסורבל של חימום הכוס במיקרו והקצפה עם "מקציף פלא" פשוט שעובד על שתי בטריות.
לאחרונה קיבלתי במתנה מקציף חלב של המילטון - כד שמחמם את החלב ובתחתית יש קפיץ מסתובב.

אני לא מרוצה משתי השיטות ורציתי לדעת האם יש משהו שאוכל לעשות כדי לשפר את טיב ההקצפה.

עם המכשיר הידני אני מקבל קרם חלק אחרי דקה של הקצפה, כמעט לא ניתן לראות בועות, החלב מתערבב יפה עם הקפה אבל בסופו של דבר הקפה מופרד לשכבה תחתונה של 2 ס"מ ושכבת קצף עבה ומבאסת. (היחס הוא 30-40 מ"ל קפה ועוד 120 מ"ל חלב).
עם ההמילטון יוצא ממש קצף איתן, בנוסף לא ניתן לנקות ביעילות את שאריות החלב שנדבקות לתחתית (גוף החימום) - בגדול המכישר הזה מאוד לא ממולץ...

יש עוד אפשריות?
 
יש את הטוטוקרמה של ביאלטי...

שלדעתי מקציפה הרבה יותר טוב מכל המקציפים החשמליים אבל יש לי הרגשה שגם אותה תגדיר "מסורבלת".
 

גומיה

New member
אויש... שכחתי להגיד... היה לי דבר דומה

של בודום (זה היה אומנם פרנצ' פרס קטן) ושוב אותה הבעיה - יוצר קצף עמיד מאוד שלא מתערבב עם הקפה...
 

oferlev9

New member
קנה מכונת אספרסו עם הקצפת קיטור

ואז תרוויח פעמיים:
גם קפה טוב
וגם הקצפה טובה
 

גומיה

New member
אני סטודנט תפרן

לצערי לא אוכל להרשות לעצמי אחת כזו במצבי הכלכלי הנוכחי.

אבל תודה על טיפ בכל מקרה :)
 
למעלה