הקרב האחרון

Oukami Kun

New member
הקרב האחרון ../images/Emo58.gif

רק אני סגרתי את הספר בתחושה של "אה.... ו....?"? כאילו, אחרי שבעה ספרים שגררו אותנו מלונדון עד קצה העולם, לא נראה לכם שמגיע לנו סוף קצת פחות... מאכזב?

יש בזה משו (../images/Emo58.gif לקרב האחרון)

אני ציפיתי קודם כל ש... ש... ש... שהם לא ימותו
לדעתי זה היה סוף גרוע, אבל אי-אפשר להמשיך אותו מפני שהם מתו
לא נולדו להם ילדים, נכדים, הם לא היו מלכים...

sky44

New member
זה כזה סוף../images/Emo58.gif ../images/Emo189.gif../images/Emo190.gif

קיטשי שכל כך מתאים לכל הספרים האחרים. זה לא שר הטבעות, זה ספר פנטזיה שאפשר לקרוא גם בגיל 10. זה ממשיך את הקו המתוק והתמים של הילדות הנצחית של נרניה. אוקי, אז היום הייתי מעדיפה סוף אחר. אבל כשקראתי את זה לפני יותר מחמש שנים בפעם הראשונה הייתי מאושרת עם הסוף הזה לגמרי.

ToryMaster

New member
אני דווקא

סגרתיאת הספר בתחושה של "אההההההה" מעין... אנחה כזו של אושר. זה כזה סוף אוטופי ומתוק ותמים ונרנייני. כל סוף אחר פשוט לא היה מתאים לסגור את הסדרה הזו, למרות שסרותית אולי הוא היה יותר מעניין או "טוב".

לדעתי ../images/Emo58.gif

אני שנאתי את הספר הזה, קודם כל זה לא פייר להרוג לילדים את הארץ חלומות שלהם, כלומר כשהייתי קטנה וקראתי את הספרים האלה נורא רציתי להגיע לנרניה ועד הספר השביעי עוד היה סיוכי בספר השביעי הוא פשוט הרג אותו. חוצמזה יש בזה משהו מורבידי קצת "תמותו ואז יהיה לכם טוב" חוצמזה שגם כשהייתי בת עשר וקראתי את הקרב האחרון ידעתי שעושים לי פרופגנדה נוצרית (בספרים האחרים שמתי לב רק בקריאה חוזרת בגיל מבוגר יותר) לא ידעתי מה שקוראים לזה פרופוגנדה לא ידעתי שזה קשור לנצרות אבל הרגשתי שיש משהו לא בסדר :) בקיצור, אני נגד הספר הזה כל מה שאני לא אוהבת בסגנון של לואיס נמצא בספר הזה הרבה יותר מבספרים האחרים. ובעיקר זה המרמור על זה שהוא הרג את נרניה. אני תוהה אם אני היחידה שיש לה רגשות כל כך שליליים לאחרון.

אור2221

New member
אני חושבת שכולם הבינו בקרב האחרון

היתה שם הערת מתרגם, כשלוסי מדברת על האורווה ואומרת משהו ש"גם בעולמם היה מצב שבאורווה קרה דבר מופלא/גדול מכל עולמנו" (אני כותבת מהזיכרון, אבל זה היה משהו בסגנון), והמתרגם אמר שלוסי מתייחסת ללידתו של ישו. אני זוכרת שקראתי את זה, וגם הייתי בערך בת 10, ופתאום המון דברים התחברו לי.

למעלה