הקריה האקדמית אונו - פקולטה למשפטים?מה דעתכם?

garik111

New member
הקריה האקדמית אונו - פקולטה למשפטים?מה דעתכם?

אני מעוניין ללמוד משפטים במכללת אונו... מה אתם חושבים על זה?? איך המכללה ?? איך השם שלה?? האם אחרי זה ניתן למצוא עבודה??

B L I M P

New member
אני יודעת שזה הולך לעורר

הרבה תגובות זועמות - אבל אם יש לך אפשרות ללכת ללמוד באוניברסיטה או באחת המכללות הנחשבות (מכללה מנהל, בינחומי) זה עדיף.. את המכללה עצמה לא מכירה, לא הייתי שם.. השם שלה הוא לא משהו (למרות, שכמו על כל דבר, גם על זה בטח אפשר להתווכח). ולשאלה האחרונה - ניתן למצוא עבודה בסופו של דבר אחרי הכל - תלוי אך ורק בכישורים שלך.

cinematican

New member
עזוב אותך שם ודעות של אחרים

קודם כל לך לבדוק מה הולך במקום, תפגש עם רכז החוג או מה שלא הולך שם. אחרי זה תחזור לכאן ותספר מה ראית.

סטודנט בקריה

היי garik, אני סטודנט שנה ב' בקריה ומרוצה מרמתה. כמובן שזה מוסד אקדמי שלא יכול להרשות לעצמו להתגמש ולהיענות לכל גחמה של סטודנט גם אם הוא מנסה. מנסיוני האישי - הנני יכול להעיד על הכוונה ועזרה שהקריה מספקת עבור הסטודנטים בהשתלבות ומציאת סטאז' , יש מכרזים שמתפרסמים ע''י הקריה, הצעות עבודה של משרדים וכדומה - כמובן משם אתה ממשיך בכוחות עצמך - בהתאם לציונים ונתונים אישיים - אבל בהחלט יש תמיכה. גם המרצים ברמה גבוהה ואני בתור אחד שלא ממש התחבר ואהב בי''ס, (למרות שסיימתי עם ציונים גבוהים) מצאתי את עצמי פשוט נהנה לשמוע אותם ולהשקיע את זמני בלימודים. אצטרף להמלצה - פשוט תגיע לשמוע פרטים ולהתרשם באופן אישי. מאחל לך בהצלחה.

spongcbob

New member
הקריה האקדמית

הי, כמו שכבר נאמר כאן בעבר, כל סטודנט יעיד על המקום שהוא לומד בו כהכי טוב ויהלל וישבח אותו ומנגד, יקטול את האחרים. אין לך מה להקשיב לדיעות של אחרים ורק לנסות לראות בעצמך. אין טוב ממראה עיניים, תלך למקום, תברר תנאי קבלה ודרישות המוסד, תדבר עם סטודנטים, תעשה סיור ותתרשם לבד מהמקום. ואם בכל זאת מעניינת אותך דעה אישית.... אני סטודנטית שנה ב' בקריה האקדמית ואני מאוד אוהבת את המקום. האנשים מקסימים, האוכלוסיה מגוונת דבר שעושה את הלימודים למעניינים יותר ומרצים מצויינים (שחלקם מלמדים גם בעוד אוניברסיטאות). אתה פשוט צריך לבדוק את הצרכים האישיים שלך ולראות האם זה מתאים לך. בקריה יש מסלולים מיוחדים שמתאימים לאנשים שרוצים לשלב גם עבודה ויש גם מסלול מעולה למצטיינים (שבו שכר הלימוד מופחת אם אני לא טועה). שיהיה בהצלחה

שמגרית

New member
אני מגבה את עצות האחרים מבחינת לברר בעצמך אבל

יש לי כמה השגות. א. הייתה כתבה מאוד לא חיובית כלפי הקרייה האקדמית, היא לא מתייחסת למשפטים אבל היא גם מדברת בכללי על המוסד.(אני מצרפת אותה) ב. היה גם ניסיון לא מזמן (אני לא יודעת מה נסגר איתו) של הקרייה לייצר תואר ראשון ביומיים, גם זו שאיפה שיש בה להעיד על רמת הלימודים הירודה שהמקום כנראה מייצר. אני הייתי נזהרת, בכל מקרה יש ים של משפטנים, היתרון היחסי הוא מקום הלימוד... ללא כל קשר, בהצלחה!

אמאשל2

New member
בחייך, הרי גם את בר אילן קטלו

ואמרו שהתכנית שם במנהל עסקים שולית וכו'. האם מזה אפשר להסיק שהתכנית במשפטים היא כזו?

כן

התוכנית של מנהל עסקים בבר אילן היא אכן שולית ובהחלט לא מדורגת במקומות הראשונים בארץ שמלמדים מנהל עסקים

cinematican

New member
מה הקשר לתואר ביומיים?

חושבת שרק לאונו יש מסלול לימוד דו יומי? מציע לך לבדוק מה הולך באוני' חיפה, בר אילן ובטכניון. גם הם מלמדים במסלול דו יומי. אז למה להם מותר ולאונו אסור? כי הם חברי מל"ג?

Atenolol

New member
אהמממ....

ראשית, בטכניון אין משפטים בכלל (מה שרומז על טעם טוב). שנית, מוסדות אינם חברים במל"ג. במל"ג יש גם נציגי מכללות (אולי יותר מדי - עכשיו אני לובש שכפ"צ). שלישית, אין צורך להתרגז מיחצ"נים של מכללות מתחרות (עכשיו אני יורד למקלט). רביעית, גם אם יש מוסד אחר שמוריד את המקצוע לשפל המדרגה, זה לא מצדיק זאת אצלך (מי אמר מירוץ לתחתית?).

sacrament

New member
יחצ"נים? חלילה!

כולנו שומרים וסורקים כתבות על מוסדות לימוד שאנחנו לא לומדים בהם למקרה שמישהו שישאל שאלה. מה, לא?

שמגרית

New member
דיי כבר עם זה! כל הודעה שמנסה להרים את רמת...

הדיון ישר זועקים יחצ"ן! אני אמרתי ששמרתי וסרקתי את זה?? אני מפנה אותך או את כל מי שמעוניין ללינק הבא ושם הועלתה הכתבה למען הדיון. שם גם אני נחשפתי לזה... מה יהיה איתכם? אתם מדברים על משהו, אתם על פניו רוצים גם אינפורמציה. אז למה כשהיא מגיעה והיא לא נעימה לאוזניים (למרות שאני לא מבינה למה?) אתם מיד פונים לזעוק "זאב זאב".. בקשר ליומיים לימודים. זה פשוט מכעיס אותי כי אני מריחה בזה קומבינה של החרדים (בגלל המסלול החרדי שם), אולי אני קצת יותר מידי "טומי-לפיד"ית אבל זה לא שאין תוכניות של יומיים לימודים, יש אבל זה מוגבל ומפוקח ע"י המל"ג. קרייה אקדמית אונו רצו לשנות את החוק ולשחרר את הפיקוח. בעצם הם רצו בעזרת ח"כ מלכיאור לאכוף את המל"ג ולהביא להם בהפוכה דרך הכנסת. יש לי עוד לינק לכתבה בנוגע להצעת החוק (מוואלה) - גם על זאת תגידו שסרקתי וערכתי בפוטושופ??? (אין גבול לפראנויה) "המעוצבנת על הבוקר"

Atenolol

New member
הערות...

הצעת החוק שהפנית אליה באמת בעייתית מאד, בלשון המעטה. בעניין הכתבה מהעתון - לקח חשוב - תמיד לתת מראה מקום לחומר שאת מצרפת. זה גם שומר על זכויות היוצרים של מי שעשה אותו, וגם מגן עליך מחמת זעמו של האספסוף (אנחנו)
. בעניין העלאת רמת הדיון - אני תמיד שמח לקבל עזרה, אבל רצוי לתת לאחרים להעיד עד כמה הודעה תורמת לרמה. ולסיום - עצבנות עושה אולקוס ומעלה את לחץ הדם.

Kiru

New member
הצעת החוק בעייתית

במובן שלא לעניין שהמחוקק יתערב בשיקולים של גורמים מקצועיים. אבל באותה מידה, אני לא מבין למה זה נראה למל"ג לגיטימי לומר למישהו אם הוא ילמד את אותן X שעות ביומיים או בחמישה. מה זה משנה?

Atenolol

New member
זה משנה בהחלט

בוא נניח שיש לך 18 שעות שבועיות במערכת. אם הן פזורות על פני ארבעה ימים, יש לך בערך שתי הרצאות ביום, לפעמים עם חור באמצע. יש לך זמן ללכת לספריה. יש לך זמן לדבר עם חברים על עבודה או תרגיל. יש לך זמן לחשוב. אם מרצה חולה, קובעים שיעור השלמה. עכשיו נניח שהלימודים מרוכזים ביומיים. יש לך 9 שעות ביום. אין שום סיכוי לשמור על ריכוז וקשב. אין זמן ללכת לספריה. אין זמן לדסקס עם אף אחד שום דבר. אם יש תקלה, מוכרחים לבטל שיעורים. עכשיו תוסיף לזה את העובדה שהתכנית של היומיים בשבוע מיועדת לאנשים שעובדים משרה מלאה בחוץ. אז ברור שבימים האחרים אין להם זמן לכלום. היומיים בשבוע "זה מה שיש" מבחינת הלימודים. זה נהיה חוכא ואיטלולא לגמרי. מה שאני אומר בקיצור, זה שמבחינה מבנית רמת הלימודים חייבת ליפול דרסטית כשעוברים ליומיים בשבוע. זה טבע האדם. לא יתכן אחרת. האם צריכים לרצות לאשר תארים מהסוג הזה? לדעתי ממש לא. היו לנו מספיק ביזיונות. יש לזה גם מחיר אדיר למשלמי המיסים - בוגרי התכנית אמנם לא יהיו אנשי מקצוע ולא יועילו בכלום למשק, אבל תוספות שכר הם דווקא יקבלו מהמעסיקים הציבוריים. האם אתה רוצה לשלם בשביל זה? דיונים מהסוג הזה מקומם במועצה להשכלה גבוהה. נסיון לעקוף אותה בחקיקה מעיד על פופוליזם זול. אני מתפלא שדווקא מלכיאור מוביל את זה, אבל לא מתפלא על כך שמפלגות אחרות, שהפרזיטיות היא דגלן, ותשלום מיסים מהן והלאה, מצטרפות בחדווה למהלך. בכל מקרה, אין לי ספק שחברי כנסת, שבילו את מיטב שנותיהם היפות בכיתה ו', ישמחו לקבל תארים אקדמיים כאלה, שהם לא לטבים אלה ישראליים מוכרים, לקבל תוספות שכר, להתמנות לתפקידים בכירים, ולנהל את המדינה בהתאם. האם היית רוצה להיות מטופל ע"י רופא שלמד בתכנית של יומיים בשבוע? האם היית רוצה ללכת על גשר שתכנן מהנדס שלמד בתכנית של יומיים בשבוע? האם היית רוצה שישב בדירקטוריון של חברת מקורות/רפא"ל עסקן דרג ז' שלמד משפטים בתכנית כזאת? האם היית רוצה שבוגרי תוכניות כאלה יהיו מנכ"לים של חברות ממשלתיות? של מנהל מקרקעי ישראל?

Kiru

New member
תראה

אני לא אומר שאין שום דבר במה שאתה אומר. להפך, אני מסכים עם הרבה דברים שכתבת. אבל: 1. המל"ג לא אמורה לאשר רק תוכניות לימוד אידיאליות אלא תוכניות סבירות. במידה ומספר שעות הלימוד זהה ורמת המבחנים זהה, ההבדל באיכות לא מספיק גדול כדי לפסול את התוכנית. 2. גם היום חלק גדול מהסטודנטים העובדים לא מגיעים לשיעורים. אין להם ברירה. כמו שאתה בטח יודע, יש מתוכם גם כאלה שמוציאים ציונים גבוהים מאוד. יש אנשים שגם ככה רוב הלימוד אצלם הוא עצמי, והמציאות מוכיחה שזה יכול לעבוד מצוין. אם כבר, תוכנית של יומיים בשבוע תאפשר להם להיות נוכחים בהרבה יותר שיעורים מאשר עכשיו. 3. זה עניין עקרוני: אני מאמין שההתערבות בשיקול הדעת של מוסדות הלימוד צריכה להיות מינימלית. אם תוכנית מסוימת תתגלה כגרועה, זה יתבטא ב(חוסר ה)העסקה של הבוגרים או במקרה של משפטים, בכישלון שלהם בבחינות הלשכה.

sacrament

New member
אני עדיין מחכה לתשובה

לגבי מה ששאלתי אותך בהודעה שלמטה טוב, סתם...אני לא באמת מחכה לתשובה אבל קשה לא לתהות.

לא ירא

New member
סטודנט בקריה2

אני במסלול לבעלי תואר אקדמאי קודם, יש מספר דברים בקריה שמאכזבים אותי, אבל אני יכול לומר בביטחון גמור שהמרצים הם המעולים ביותר שפגשתי, ויש לי גם ניסיון רב בקבלה ובמתן של הרצאות. כמובן, שמאכזב לראות את התוצאות של הקריה במבחני הלשכה, אבל אני מאמין שבסיכומו של עניין הכל סוגיה של טעם אישי. אני מרוצה. בהצלחה, אריאל

למעלה