הקרנות חומרים ישנות של הפינק פלויד

הקרנות חומרים ישנות של הפינק פלויד

בסינרמה ביום שישי בשבוע הבא. למישהו יש עוד פרטים? למשל, כמה זה אמור לעלות?

ישנות?

אבוי לי. כנראה אני היחידה שעדיין ישנה

ע ו ל ם

New member
בדיוק התכוונתי לכתוב זאת..

הא לכם הקישור.. מחיר: 35 שקרים (לדעתי לחייל\ת (לוחם), חצי מחיר). מנויים חינם.

Jam Head

New member
אממ.

יום שישי הבא 18.6 בשעה 8 אם אני לא טועה. זה עולה 35 שקלים. מה שכן , צריך להזמין מקום , כי זה מקום מוגבל , אז אם את/ה רוצים לבוא צריך להזמין מקומות דרך האתר.

SMILE 4 NOTHING

New member
למה תמיד ביום שישי??../images/Emo10.gif

כמעט תמיד ההופעות הכי שוות והערבי מחווה הכי שווים (בין השאר של פינק פלויד!) הם ביום שישי. ל-מ-ה??? יש גם דתיים ששומעים פינק פלויד במדינה הזאת, אני מוחה!! צריך להתחשב גם בנו לפעמים...

../images/Emo45.gif

יש מידה של אמת בדברייך. אמנם לא כל ההופעות או ערבי המחווה הם בימי שישי, כמובן, אבל לעיתים קרובות כן, משום שציבור גדול (חילוני) יוצא לבלות בערב זה, ולכן ההכנסות למארגנים מובטחות. כאשר מדובר בהופעות של להקות, עוד ניתן לתפוס אותן גם באמצע השבוע (כמדומני), אבל ארועים חד פעמיים, המתקיימים בערבי שבת, אכן מקפחים ציבור גדול. אולי כדאי לשאול את הסינמטק מה המדיניות שלו בעניין זה. יתכן שאשלח להם מייל בעניין. ומה דעתכם בנושא הזה?

brotos

New member
כבר דיברנו על הנושא

אני אמרתי, שלעתי יש פה משום כפייה חילונית, שעושים הופעות בשבת. מנגד (אני חושב שזה היה פינוקיו) אמרו לי שזה לא כפייה, בגלל שזכות אירגון פרטי (יכול להיות שהסינמטק מקבל תיקצוב?) לעשות מה שבא לו. אבל רגע! אתם רוצים יחסים נורמליים עם הדתיים? אז תנו לנו להשתתף בפעילויות תרבות. תפסיקו כבר לדרוש מדינה חופשית לגמרי מדת. מה לעשות? ישראל זה לא סתם מדינה. ישראל זו מדינת היהודים. מותר להתחשב, אפילו שלא חייבים. חישבו רגע, אתם תרחיקו אותנו מהתרבות שלכם, אז יהיה פחות קהל, יותר פילוג ויותר ניכור. אני לא הולך לאף הופעה- גם לא בימי חול, בעיקר בגלל שאני גר בפרובינציה וההופעות במרכז. וגם, בגלל שאני קמצן.... אבל אם יש מישהו כמו הבחורה שדיברה פה מקודם, שלא יכולה לצרוך תרבות בגלל שהתרבות היא חטא עבורה, אז אני חושב שיש פה משהו בעייתי. לדעתי, לא צריך לאסור את העסקים לקיים פעילויות תרבות בשבת. זה לא צריך לבוא ממקום של כפייה ופחד מעונש. זה צריך לבוא ממקום של התחשבות, פלורליזם (בגרות באזרחות היום...) וגם, חשיבה כלכלית: דתיים=קהל=כסף
.

The Albatross

New member
אוקיי, בוא נמשיך את זה

מה יקרה אם כל ההופעות אכן יבוטלו בימי שישי, מתוך התחשבות בדתיים בלה בלה? לחילוניים שבינינו לא יהיה מה לעשות בימי שישי, וסביר להניח שגם באמע השבוע הם לא יוכלו להנות מתרבות, בגלל עבודה (לא כולנו יושבים בחדר
) מכיוון שציבור החילוניים (לפחות בפעם האחרונה שבדקתי) גדול יותר מציבור הדתיים, אין ברירה אלא לקיים מופעים בשישי. ז'תומרת, יש ברירה: לקיים הופעות גם באמצע השבוע. אני בעד, כמובן, אבל אלו כבר שיקולים אישיים של האמנים ושל מקומות הבילוי.

SMILE 4 NOTHING

New member
אממ...

ברוטוס יקר, תודה על התמיכה,אבל אני חייבת להדגיש משהו: התרבות היא לא חטא עבורי! תרבות זה ערך חשוב, רק שהוא צריך לבוא בגבולות. וגם אני עשיתי היום ת'בגרות...(השלמתי. כי שכחתי פעם שעברה חלק שלם של הרבה נק'...) ואכן, שני הצדדים צריכים להתחשב אחד בשני, כי תכל'ס, כולנו רוצים לחיות כאן ביחד בשלום ואחווה... ואין כאן "אנחנו" ו"אתם", אנחנו עם אחד!

brotos

New member
שני טעויות

שאמרתי שתרבות היא חטא עבורך, התכוונתי שתרבות בשבת היא חטא עבורך, ומאחר ששבת היא זמן התרבות, אז תרבות הופכת לחטא עבורך. ויש "אתם" ו"אנחנו" ויש גם "הם" וה"הם" השניים וכו'. עם אחד? עם אחים כאלה מי צריך אויבים.

HelterSkelter1

New member
כפייה חילונית?

הדתיים הם אלו שמגבילים את עצמם, לא החילוניים. זה שהדתיים מגבילים את עצמם, זה לא אומר שהחילוניים צריכים להגביל את עצמם. לא רוצה לנסוע ביום שישי - אל תיסע. אף אחד לא מכריח אותך. ברגע שאתה מבקש, או יותר גרוע - מכריח (לא אתה אישית כמובן) לא לקיים אירועים ביום שבת, אתה מגביל את החילוניים, או יותר גרוע, כופה עליהם את דעתך. כפייה בסוגייה הזאת יכולה לבוא אך ורק מכיוון אחד - מכיוון הדתיים.

brotos

New member
על תמימות והצטדקות

באופן פורמלי, חוקי, רק הדתיים כופים דברים במדינת ישראל. אבל בוא נסתכל על דברים ממקום אחר: אתה חי איתי באותה מדינה? אתה רוצה לחיות ביחסי נורמליות? אם כן, אז תתחשב בי. תן לי להשתתף בפעילויות התרבות שלך. לא רוצה? אין בעיה. תהיינה פעילויות תרבות לדתיים ולחילוניים בנפרד. זה מה שאתה רוצה? נו פרובלם. אחרי זה אל תתפלאו אם יש קרע חברתי. זה מתחיל בדיוק כאן- כשאתה, ופינוקיו, וכל ה"נאורים" רוצים להכניס "אותנו" (הדתיים והמסורתיים) לגטו. בתור אידיוודואליסט, אתה יכול להגיד- "זין עליהם, אני רוצה מדינה חופשית". זה מה שאתה? אגואיסט? אין לך אחריות חברתית? אתה "נאור", לא? בניגוד לדוסים עובדי האלילים, לך יש ערכים מוסריים וסציאליים, לא? ואולי אתה עושה מה שנוח לך? וחי בקוביה שלך ולא מוכן לשים על אף אחד? אם אתה מקבל את כל הדברים האלה עלייך, אין לי בעיה איתך. אך אל תגיד אחרי זה משפטים כמו "הדתיים- רק אלוהים חשוב להם, אבל לנו חשובים בני האדם". הוכחת שלא. כפייה חילונית היא דבר מורכב יותר מכפייה דתית. כפייה חילונית היא נוראה בידיוק כמו כפייה דתית.

HelterSkelter1

New member
אני כמובן לא מסכים עם מה שאמרת

"כפייה חילונית היא דבר מורכב יותר מכפייה דתית. כפייה חילונית היא נוראה בידיוק כמו כפייה דתית." אין דבר כזה כפייה חילונית במדינת ישראל, כרגע. א-י-ן. כפייה חילונית תיהיה רק כאשר יבואו למאה שערים ויכריחו דתיים לנסוע עם מכוניות ביום שבת, שיאסרו עליהם לשמור כשרות, שיסגרו את בתי הכנסת, שיאסרו גידול פאות וזקנים וכו'. אני לא בעד כפייה - לא דתית ולא חילונית. מה שמתקיים כרגע במדינה זו כפייה דתית. המצב פעם היה גרוע יותר מהבחינה הזו, היום הוא קצת פחות. זה שמקיימים הופעות ביום שבת או שישי זו לא כפייה חילונית. זו פשוט פעולה שנוגדת את ערכי הדת, אבל אין פה שום כפייה. אני מאמין בחופש ולא בחוקים דתיים, לכן קיום הופעות או בכלל חיים בשישי-שבת זה ממש מילוי מצווה. כמו שאתה נח בשישי-שבת, שזאת זכותך, אני מאמין שהחיים צריכים להמשיך כסדרם, ושאין הגבלות. אם בא לי לאכול חזיר, תוך כדי נסיעה לתל-אביב במכונית ביום שבת, שיוצא במקרה ביום כיפור, אני אעשה את זה. אם אתה או מישהו אחר יכריח אותי או ייכפה עלי לא לעשות זאת - זאת תהיה כפייה דתית. אם אני כן אעשה את זה, זאת לא תיהיה כפייה חילונית. עצם הפעולה שלי לא מפריעה ולא קשורה לציבור הדתי. חוצמזה, אני לא אוהב חזיר, אבל לא משנה
. וחוצמזה, זה פורום פינק פלויד.

edlessme

New member
יש גם יש כפיה חילונית..

העיניין הוא שהיא חלק מההתנהגות החילונית: נשים שהולכות עם מחשוף תרבות הפופ בדרך שבה היא מרחיקה את העם מהשורשים היהודיים שלו (כל סיפרי ה"הכר את עצמך" וזן וחרטא למיניהם...) ראבאק... לשמוע מוזיקה בווליום גבוה בשבת בישוב שלי זה כמעט כפיה חילונית בגלל שחיים פה דתיים לצד חילונים... אז נכון.. על כל זה אתה יכול להגיד "אל תקשיבו, תסתכלו, תדברו..." וכדומה..יופי... דבר ראשון.. זה נורראאאאאא בוגר "אם זה מפריע לך בעיה שלך...".. דבר שני... אתה יודע מה... בוא נרכיב על כל שומרי המצוות ראדאר מיוחד שיגלה להם איפה יש חטאים בסביבה כדי שהם ידעו להתחבא כדי שהסכנה תעבור... אתה יודע מה.. אפשר גם לדפוק על זה ראדאר משטרה.. כי ידוע שכל הדתיים חארות... מה שעושה את החילונית ליותר נוראה בעיניי היא בדיוק אנשים כמוך.. אתה נותן לדעות הקדומות שלך בנודע לכפייה לסנוור אותך ולא לראות את הדברים בצורה הוגנת.. מה גם שכפייה הדתית.. לא כזאת נוראה בעיניי.. תחשוב על זה... סה"כ.. אסור לגדל חזיר וצריך לשמור על הקטע של המצות... ביג פאקינג דיל... חוץ מהאוטובוסים בשבת.. לא מפריע לי... ואם זאת הדרך של המדינה שלי להראות את היהדות שלה.. מצידי שגם יהיה חוק שכולנו נצתרך ללכת עם כיפות בשבת (זה לא סתם דוגמא.. זה באמת משהוא שלא היה אכפת לי לעשות..) ואגב.. אני חילוני... וחזיר באמת מגעיל... איכסה.. לאכול חיה שאוכלת את החרא של עצמה.. זה כמו לאכול את הכלבה שלי...

למעלה