הקרנות חומרים ישנות של הפינק פלויד

SMILE 4 NOTHING

New member
כפיה חילונית:

בדיוק, אבל- בדיוק (!) כמו שיש כפייה דתית, יש גם כפייה חילונית. ואני יביא דוגמאות: בתור בנאדם דתי, מפריע לי מאוד לראות בחורות ערומות בשלטי חוצות, למרות שאני בת, יש לי בעיה עם זה. ולדעתי זה ממש כפייה. שאין מצב שאני עוברת ברחוב ליד הבית שלי (ד"א אפילו אם זה במקומות שיש הרבה דתיים כמו בני ברק, פ"ת וירושלים אין התחשבות בדברים האלה) ולא רואה פרסומות כאלה. אתה צודק שזה פורום פינק פלויד וזה לא קשור, אבל הייתי חייבת להגיב.

זו איננה כפיה

משום שלא מדובר בחיוב ממוסד להתנהגות מסויימת. אף אחד לא מכריח אנשים דתיים להתנהג בצורה מסויימת, בניגוד למצפונם ואמונתם. לעומת זאת, כפייה דתית כן קיימת בישראל. חילונים מחוייבים בהתנהגות דתית, בניגוד למצפונם: בנישואין וגירושין, למשל. אנשים מהשורה אינם יכולים להנשא למי שהם רוצים, ואיך שהם רוצים, משום שהחוק הדתי חל עליהם, בין אם הם מאמינים בו או לא. בכך, מפירה ישראל את אחד מעקרונות היסוד בזכויות האדם והאזרח, הזכות לנישואין, הכלולה באמנת האו"ם בדבר זכויות אזרחיות ופוליטיות, משנת 1966. (ההפרה, אגב, היא מודעת; ישראל הסתייגה פורמלית מסעיף זה באמנה, כאשר הצטרפה אליה). ישראל טרם החליטה מה בדיוק יהיה הצביון ה"יהודי" שלה. ישראל מוגדרת כמדינה "יהודית ודמוקרטית", אך לטענתם של לא מעט מלומדים, שני אלמנטים אלו סותרים זה את זה, ואינם יכולים לדור ביחד. אישית, אני בעד התחשבות בציבור הדתי, אך בגבולות הדמוקרטיה. כך, למשל, אני לא מעלה לפורום בשבת "חשדות" או פרוייקטים, סקרים או תחרויות, וזאת ע"מ שלא לקפח את שומרי השבת שבינינו. לעומת זאת, לא אתמוך בהגבלת זכויות האדם והאזרח הדמוקרטיות, בשם הדת. זה כולל לא רק את הדברים ה"גדולים" אלא גם את הדברים הקטנים, היומיומיים: החל מזכותם של אנשים ללבוש בגדים על פי בחירתם (כולל מחשופים, או כל לבוש אחר), לאכול מאכלים כרצונם, לפרסם פרסומות כאלו ואחרות (גם אם אינן לטעמי), נסיעה או השמעת מוסיקה בשבת, וכמובן כתיבה של הגולשים בפורום, בשבת. כל אחד ואחת, על פי אמונתם ודרכם. אגב, כשאני כותבת "הציבור הדתי", אני מתכוונת למעשה לציבור האורתודוכסי. יש ציבור דתי שאינו אורתודוכסי - רפומי, קונסרבטיבי ואחר - המוצא דרך ביניים משלו, לשלב בין המסורת לבין הדמוקרטיה, ללא כפיה וללא אפליה. מעבר לכך, לא התכוונתי שהדיון יגלוש לפוליטיקה. השאלה שלי התייחסה, ספציפית, לקיום ארועים - שידורי טלוויזיה יחודיים, תחרויות ספורט וכו' - בשבת, כאשר הציבור הדתי אינו יכול להשתתף בהן. בעצם, בישראל כיום, אפילו זה פוליטי.

HelterSkelter1

New member
ביזבזתי זמן מיותר

בכתיבת ההודעות למעלה... לא יכולתי לנסח את זה יותר טוב ממה שעשית. מסכים עם כל מילה
.

edlessme

New member
זאת כן כפיה...

אז מה אם היא לא ממוסדת... היא עדיין כפיה.. המגזר החילוני מכריח את המגזר הדתי "לסבול" את כל ההתנהגויות האלו שהוא רואה כסבירות אבל שהדתי לא יכול לחיות איתן... לעומת החילוני.. שלא יהרוג אותו לא לסוע באוטובוס בשבת... או לא לאכול חזיר..

brotos

New member
אני מסכים.

מה שהיא אמרה, אז זה נכון.... סתם, מילים כדורבנות, ציפי צריכה ללמוד איך מתחשבים בדוסים. ולהלטרסקלטר- כל מה שאמרת חוזר עלייך כבומרבג אחרי מה שאני כתבתי. פוף...

brotos

New member
זה תמיד במוחי, ציף

אבל לא אמרתי אף קללה, וניסיתי להיות מצחיק. רק רציתי להיות מקובל, שיהיו לי הרבה חברים
. בכל אופן, את יודעת- בדיחות, בלאגנים.

HelterSkelter1

New member
ואותך לא יהרוג לראות אישה עם מחשוף,

לנסוע בשבת או לאכול חזיר (או שרימפס, או מילקשייק עם סטייק). חוצמזה, אני אשמח לשמוע למה לעזאזל אסור לנסוע בשבת (הסבר הגיוני בבקשה). "המגזר החילוני מכריח את המגזר הדתי "לסבול" את כל ההתנהגויות האלו שהוא רואה כסבירות אבל שהדתי לא יכול לחיות איתן... לעומת החילוני.. שלא יהרוג אותו לא לסוע באוטובוס בשבת... או לא לאכול חזיר.." מה שאתה אומר פה זה פשוט מצחיק, סלח לי. אתה קובע שהדתי לא יכול לחיות עם זה שהוא רואה קרטון שעליו צבעים שיוצרים אישה עם בקיני, אבל החילוני יכול לחיות עם "לא לנסוע בשבת" או "לא לאוכל חזיר". זה מגוחך, וטיפה מפחיד אפילו, שיש אנשים שחושבים ככה.

edlessme

New member
נכון... לא יהרוג אותי..

ואפילו לא בנאדם דתי!!! למה לא נוסעים בשבת? כי בשבת חייבים לשבות מכל מלאכה... ומהי מלאכה? לפי איזה ראבע משנות טרפפו לפי מה שהבנתי מלאכה זה דברים שלא היו עושים בבית המקדש בשבת.. ביניהם להדליק אש.. ומאחר ומכוניות עובדות על בערה.... כן, לדתי.. מה לעשות.. זה חטא להיסתכל על אותה פיסת קרטון.. כי מה לעשות... יש על הפיסת קרטון הזאת תמונה של אישה חצי ערומה... אם לא יותר... (אגב, גם אתרי פורנו הם בסה"כ כמה אלקטרונים שמתנגשים במסך...) נכון, אני בצורה די לא הוגנת קובע שלדתי יש כביכול יותר זכויות מאשר לחילוני...אבל זה רק בגלל שהדברים שעליהם הוא צריך לוותר הם בהחלט ל-א קריטיים... לא אמרתי שלא יסע בשבת... אמרתי שלא יהיו אוטובוסים בשבת... ואגב... אתה עדיין יכול להשיג בארץ בשר חזיר ושריפס וכללללל מיני חרטא... ככה שההגבלה הזאת לא מוחלטת...

The Albatross

New member
אוקיי, כמה דברים:

מי אמר שאסור לראות אישה ערומה? לא זכור לי שכתוב דבר כזה בתנ"ך. מי אמר שאסור להדליק אש בשבת? גם לא זכור לי שכתוב בתנ"ך. אגב, גם הדברים שהחילוניים צריכים לוותר עליהם בשביל דו קיום וגם הדברים שדתיים צריכים לוותר עליהם בשביל דו קיום הם דברים לא קריטיים.

edlessme

New member
...

מי אמר שאסור לראות אישה ערומה? "לא תחמוד"- עכשיו, דתיים.. כידוע... הם ציבור טיפה פרנואידי והם נמנעים מכל דרך שעלולה להביא אותם לחטא... לכן יש להם בעיה עם בחורות (וגם בחורים) ערומות (\ערומים) הם לא רוצים להימשך אליהן... נכון... זה דיי חסר גבולות... אבל זה איך שהם רואים את זה... מי אמר שאסור להדליק אש בשבת? אין לי כוח להסביר את הקטע הזה... תקרא את זה בהודעה הקודמת שלי.. חפש קטע עם מלאכה... לא נכון, בשביל הדתיים אדם שמפר שבת גורלו מוות... לעומת אישה עירומה בחברה החילונית שגורלה הערצה חסרת גבולות... (אלא אם כן היא קוטלת זרע מה שניקרא...)

moshel

New member
תגובה מדוע הערב מתקיים ביום שישי

הערב מתקיים ביום שישי מכמה סיבות הסיבה הראשונה היא שהערבים שאני מפיק בסינמטק תל אביב הם על בסיס של מקום פנוי באולם כי האולמות תפוסים כל השבוע עם הסרטים שמוקרנים באופן שותף עד השעה 24:00 . הערב הקודם שהיפקתי " מי ירה הרוק המתקדם " התקיים ביום חמישי בערב כך שישנם אירועים שמתקימים רק בימי חול וערב פינק פלויד מתקיים ביום שישי בערב כי רצינו לתת הזדמנות גם לחילים שנמצאים בחופשה להגיע לערב זה וגם לתלמידים שיכולים להגיע כי למחרת יש יום חופשי שבת ולא לומדים אי אפשר תמיד לרצות את כלל הציבור ותמיד ישאר חלק מהציבור שתאריך או יום מסוים לא מתאימים לו מסיבה זו או אחרת אז נכון שיש ציבור של דתיים שלא יכול להגיע לערב ביום שישי אבל אף אחד לא אמר שלא נעשה עוד ערב כזה ביום חול בעוד כחודשיים לדוגמא. אני מקווה שזה עונה על השאלות שלכם תודה moshel

SMILE 4 NOTHING

New member
../images/Emo13.gifווי, תודה,

ולא אמרתי שאין ערבים בימי חול, אמרתי שברוב בפעמים זה בימי שישי, ועכשיו כשהסברת את הסיבות לכך, אני מבינה... אז תודה על ההסבר וההתחשבות!

NIR Y

New member
אני צריך המלצה למחווה לפינק פלויד

יש מישהו שהיה בהופעה וממליץ ??? היתי בהופעה של שליחי הבלוז אבל לא של פינק פלויד, והיה מעולה. יש להם גם הופעות רק של פינק פלויד ? תודה מראש

N a V e

New member
יש להם

אתה רק צריך לבדוק מתי ואיפה... פעם הם היו עושים מחווה לאלבומים שלמים שלהם...לדוגמא דארק סייד,ואליו היו מוסיפים הדרן של איזה 5 שירים,לעיתים גם בשיתוף עם הקהל. לאחרונה הם קיימו מופע או שניים של פינק פלויד אקוסטי.

FadedV

New member
יש הופעה!!!!

של שליחי הבלוז ב-17.6 או ב-18.6 בצוללת בירושלים. המחווה תהיה לאלבום ה-"חומה".

למעלה