הקרנות כואבות? תופעות לוואי?

kity02

New member
הקרנות כואבות? תופעות לוואי?

אבא שלי, שיחיה לאורך שנים, עומד להתחיל סידרה של הקרנות בגלל סרטן הערמונית. מה זה יעשה לו? במה אוכל אני לעזור לו (אני נשואה ורחוקה מהבית, אבל איך משתתפים איתו בנושא?).

הקרנות

תלוי לאיפה מקרינים... זה בדרך כלל עושה כוויות קלות בעור (יש משחה לבנה בקופסא שחורה דיי גדולה שאני לא זוכר איך קוראים לה נגד זה) ובחילה...

היי קיטי

הקרנות לא כואבות, זה כמו צילום רנטגן, אבל תופעות הלוואי שלהן עלולות להיות לא נעימות. זה תלוי באזור המוקרן, בשטחו, במספר ההקרנות ובעוצמתן, וביכולת הגוף להתמודד עם הטיפולים האלה. כל גוף מגיב אחרת וכל אדם מתמודד אחרת. אחת התופעות הבולטות היא עייפות, ואדמומיות באזור המוקרן. אני מצרפת לך קישור לגבי הקרנות לאזור הערמונית. אם יש לך עוד שאלות, את מוזמנת לשאול. נשמח להקשיב, נשמח לעזור. גלי

דגנילי

New member
אצלי ההקרנות היו דבר טוב../images/Emo163.gif

אם אפשר לקרא לזה ככה
כי זאת היתה תקופה אחרי הרבה מאוד כימו שסבלתי נורא נורא ואיום. ואז ההקרנות באו.. קודם עשו לי קעקוע (רק סימון קטן באמצע החזה) שזה דבר שתמיד רציתי.. שלוש שנים אחר"כ עשיתי באיזור קעקוע אמיתי.. בכל אופן רק שכבתי על המכונה בלי לזוז בתנוחת ישו המוצלב.. ואחרי כמה זמן הלכתי הביתה.. ככה במשך חודשיים. והרגשתי כרגיל, לא משהו מיוחד - קצת עייפות. אבל לא היו יותר תופעות לוואי כמו בחילות וכאלו..(למרות שיש אנשים ששמעתי שכן יש להם..) והדבר שהכי שימח אותי..שזה היה בקיץ וההקרנות שיזפו לי את הצוואר - למרות שלא הייתי שנתיים בשמש. והכי חשוב !!! זה סיים לי את הגידול ולא הייתי צריכה לעבור השתלה..כך שלא השתמשו במה ששאבו לי..(למרות שעברתי השתלה 6 שנים לאחר מכן) מה שכן..מאז בלוטת המגן שלי נפגעה והיא בתת-פעילות ואני נוטלת אלטרוקסין, אבל יש הרבה אנשים באוכלוסיה, שלא קיבלו הקרנות ונוטלים אלטרוקסין. מקווה שיעבור לך קל.

למעלה