הקרנות עקב סרטן הרחם שהתפשט

משה מור

New member
הקרנות עקב סרטן הרחם שהתפשט

שלום לכולם! לאמא שלי אשה בת 57 גילו את סרטן הרחם, כרתו לה את הרחם אך כנראה שלא דיי בכך והיא צריכה לעבור הקרנות. רציתי לדבר עם מישהי שעברה דבר כזה, אני ממש מודאג ולא יודע מה לעשות, לאמא שלי סף סבל נמוך במיוחד ורציתי לדעת במיוחד לגבי תופעות הלוואי כתוצאה ממהקרנות. אנא עזרו לי אמא שלי חשובה לי מאד. תודה מראש לכל מי שיטרח. אפשר גם בטלפון 052-2766255 משה

לגבי ההקרנות

תופעות של הקרנות הן בדרך כלל מקומיות כיוון שמה שנפגע הוא האזור המוקרן. יש דרכים להקל ולעזור בחלק מהתופעות ומאד חשוב שכל מה שאימך מרגישה בזמן בטיפולים היא תגיד לצוות המטפל, גם מה שנראה לה לא חשוב או לא קשור. חוץ מתופעות באזור המוקרן היא תרגיש עייפות שתלך ותגבר עם הטיפולים, במקרה הזה טוב פשוט לנוח, לתת לגוף את כל השינה והמנוחה לה הוא זקוק. התופעה הזו חולפת קצת אחרי שנגמרים הטיפולים. לגבי מישהי שעברה טיפולים כאלה אתה יכול לפנות לאגודה למלחמה בסרטן, ואולי יש להם במאגר מישהי שעברה ותומכת בחולות שעוברות את זה כרגע (03-5717888). וגם יש קצת מידע בקישור. רק בריאות גלי

talb99

New member
משה יקר!

אני עברתי הקרנות לאגן ואין ממה לחשוש. באמת .לא כואב, לא מורגש. קצר. איפה היא מתעתדת לעבור את ההקרנות? תופעות הלוואי האפשריות : שלשולים, עקב פגיעה במעיים, (לי לא היה אפילו פעם אחת), כוויות פנימיות (חוויתי את זה רק אחרי ההקרנה האחרונה, ה 28 במספר, ושרדתי).אם אתה רוצה עוד מידע פנה אלי במסר. שיהיה בהצלחה!

למעלה