הקרנות צואר ובית חזה

הקרנות צואר ובית חזה

בוקר טוב לכולם. אני מסיימת עוד כחודש את הכימותרפיה (ברוך השם!). אני עם הודג'קינס לימפומה וצריכה לעבור אח"כ הקרנות לצידי הצואר וגם החלק העליון של בית החזה. אני מבינה שההקרנה עצמה קצרה מאד. כמה שאלות שמטרידות אותי:כיצד נעשה הסימון? ההקרנה עצמה נעשית בלי בגדים? תופעות לואי (אפשר לעבוד כרגיל אחרי זה?) האם בזמן ההקרנה מגינים על האזורים הסמוכים? הייתי מאד שמחה לשמוע מניסיונכם על טיפולי ההקרנות, וגם לקבל כל המלצה או טיפ. תודה מראש ויום נעים לכולם, גילה.

דגנילי

New member
היי גילי../images/Emo140.gif

אומנם עברו 14 שנה מאז ההקרנות שלי.. (הייתי בת 17) אבל אני זוכרת משו. גם לי יש הודג'קינס ועברתי הקרנות בצוואר ובחזה לאחר סדרה ארוכה של טיפולים כימו'. אני עברתי את זה בבלינסון. שכבתי על מיטת קרש כזאת עם ידיים בצדדים ואסור לזוז. שוכבים בלי חולצה וחזיה וכמובן בלי שרשראות ועגילים.. (צריך לחשוף את החלק המוקרן- שאר הגוף נשאר לבוש) והרופא סימן לי באמצע החזה נקודה קטנה של קעקוע שלא מכאיבה (זה היה הקעקוע הראשון שלי - והייתי מאוד מבסוטית מעצמי.. למרות שבסך הכל זאת נקודה שבקושי רואים) ואז ציירו לי ממנה קו אופקי וקו אנכי (כמו צלב כזה) ואז תחמו אותו בריבוע.. משו כזה (אני חושבת שעשו את זה עם טוש) ולאחר כל מקלחת הייתי צריכה לוודא שהוא לא נמחק ואם כן.. לעבור עליו. ההקרנה היתה ממש כמו צילום רנטגן ובאמת לוקחת דקה - לא היו לי שום תופעות לוואי והרגשתי כרגיל. לאחר כמה זמן.. השתזף לי הצוואר והייתי קצת צרודה וגם כאב גרון קל. אבל בתום ההקרנות זה עבר. ההקרנות סיימו לי את הגידול.. והרגשתי נהדר. כמובן שאסור להיחשף לשמש (אבל גם בזמן הטיפול הכימו' אסור - אז זה לא חדש..) והמליצו לי לאכל גלידה לשיפור הכאב בגרון. ואמא שלי מרחה לי גם קרם אלו-ורה על הצוואר. אני מאחלת לך בריאות ואושר. ותעשי הרבה כיף בחיים. אם יש לך עוד שאלות אני פה בשבילך.

הקרנות

אז ככה - הסימון נעשה בתהליך סימולציה - זתומרת שעושים צילום רנטגן לאותו אזור שאמור להיות מוקרן ומכוונים אותך תחת המכונה של הרנטגן ומצלמים עד שרואים שאת שוכבת בדיוק תחת האיקס של המכונה ואז מסמנים אותך בקעקוע כמו שדגנילי אמרה - דוקרים ונשארת נקודה שחורה ומסמנים גם בטוש את גבולות ההקרנה. את הקעקוע עושים כדי שאם סימוני הטוש ייעלמו עדיין יידעו היכן למקם את הסימונים של המכונה. כשאת קובעת תור לסימולציה, תבקשי שיסבירו לך על התהליך, איך הוא נעשה וכמה זמן זה לוקח (כי זה לוקח די הרבה זמן, בטווח של שעות), זה קצת מתיש ואני חושבת שכדאי לבוא מוכנים לזה. סימולציה עושים פעם אחת לפני ההקרנות. ההקרנה עצמה לוקחת זמן מאד קצר, בסביבות החצי דקה נדמה לי. מסביב לזה יש לחכות בתור להכנס לחדר קרינה, להתפשט, לחכות שהצוות יעלה ויכוון אותך וזה לוקח עוד קצת זמן. הם משתדלים להגן על אזורים רגישים כמו ריאות, לב, קנה הנשימה והבליעה (באזור הגרון) ע"י כך שהם מניחים בלוקים של עופרת מעלייך, בין מכונת הקרינה לגוף, זה מגן אבל לא במאה אחוז. תופעות לוואי ועבודה - ההבדל בין כימו להקרנות הוא שאת התופעות של הכימו את מרגישה ממש מיד אחרי והן הולכות ופוחתות, והפגיעה של ההקרנות היא תהליך שמתגבר. בהתחלה לא תרגישי כלום, ואחרי שלושה ארבעה טיפולים תתחילי להרגיש למשל שנעלם לך הטעם בפה או שיש לך יובש בפה, או תראי אדמומיות באזור הצוואר. יש שלל תופעות לוואי (הקישור מסביר את כל יותר פשוט). אפשר לעבוד אחרי זה אבל לאורך זמן את תרגישי שאת עייפה מאד, וזה כתוצאה מההקרנות. תני לעצמך את הזמן הזה לנוח, זה מאד חשוב (אני הייתי ישנה שעות כל יום לאחר ההקרנות, וזה לא כולל את השעות של הלילה). נשירת שיער - רק לאזור המוקרן. וכיוון שהאזור המוקרן הוא החלק האחורי של הראש, אז סביר להניח שהן תנשורנה. לוקח להן זמן עד שהן צומחות חזרה, יותר זמן ממה שלוקח להן לצמוח אחרי כימו. במידה וגם בית השחי מוקרן, אז גם שם ינשור השיער (ואצלי, עשר שנים אחרי, השיער עדיין לא חזר, וזה כנראה הפלוס הגדול מכל הטיפולים האלה). כמה דברים מאד חשובים לפני שמתחילים הקרנות - לעשות בדיקה מקיפה של השיניים ולראות אם לא צריך לעשות סתימות וכדומה. ההקרנות גורמות נזק לשיניים ולכן רצוי שהן תהיינה במצב הטוב ביותר כשאת מתחילה טיפולים. תיתכן פגיעה בלתי הפיכה לבלוטות הרוק, וזה אומר יובש בפה לכל החיים. תשאלי את הרופא שלך לגבי כדורים בשם salagen. הם עוזרים למנוע את הסתימה של תעלות הרוק שנגרמת בגלל ההקרנות ולכן מונעים או ממזערים את הנזק. ועוד דבר - כל תחושה או תופעה שמופיעה אצלך - חשוב מאד מאד לדווח לצוות המטפל או לרופא שלך במידה ואת רואה אותו. הם צריכים לדעת איך הגוף שלך מגיב לטיפולים, ויש תופעות לא נעימות שניתן להקל עליהן. אל תחששי לשאול לגבי כל דבר, הכי מינורי שייראה לך. ספרי לנו איך עברה הסימולציה וכמה טיפולים מתוכננים ומתי את מתחילה ועוד כל מה שבא לך לשתף :) בהצלחה! גלי

תודה מכל הלב

על ההתייחסות! כל כך נחמד להרגיש שאתם איתי. תודה. תודה. שתהייה לכולם שבת שלום, גילה.

yiska11

New member
היי גילה

גם אצלי כמו דגנילי עבר הרבה זמן אבל יש כמה דברים שאני כן זוכרת... בהתחלה באמת לא מרגישים כלום אבל אחרי מס' פעמים יש תחושה לא הכי נעימה ,אצלי אני זוכרת שהיו בחילות . עדיף באמת שתקחי זמן לנוח .אולי תעבדי רק חצי יום או יום כן יום לא וככה תקלי על עצמך לעבור את התהליך.. בהצלחה רבה רבה רבה

OHAVA

New member
הקרנות צואר ובית חזה

גילי החדשה היי אין לך ממה לחשוש ההקרנות זה פיקניק לעומת הכימו' כיום גם המינון שניתן לחולי הודג'קינס לימפומה הוא נמוך יותר ממה שניתן בשנים קודמות ולסוגי סרטן אחרים וגם המאיצים עצמם חדישים ומדויקים יותר אני עברתי 3 שבועות הקרנות לבית החזה והצואר ומלבד אדמומיות קלה לא היתה אף תופעת לוואי את ההקרנות עצמם תכננתי כך שאוכל לקפוץ "לטיפול" מהעבודה ולחזור גם קו השיער בעורף למזלי יצא בדיוק בקו בו אני מסתפר קיים חשש מפגיעה בבולטת התריס אבל לרוב הנזק חולף עם הזמן ובמידה ולא הבלוטה ניתנת לשליטה ע"י כדורים מומלץ להצטייד מראש בתחליב "ביאפין" ולמרוח על האזור המוקרן לאחר הטיפול בכדי להקל "בשיזוף" בסה"כ החלק ה"קשה" ביותר הינו הריצות לביה"ח וחזרה הרבה בריאות ואושר ohava

דגנילי

New member
../images/Emo8.gifיפה שהזכרת את בלוטת התריס..

אצלי היא באמת נפגעה.. אבל אני נוטלת מאז כדורי אלטרוקסין שמאזנים לי את כל העסק... והרבה אנשים שאני מכירה נוטלים אותם מסיבות שונות.. אז לא נורא במיוחד.. כמו שגלי אמרה.. תעדכני אותנו... ואני מאחלת לך שיעבור לך ממש קצר עם הכי פחות תופעות ושזה יהיה הפינאלה של הטיפולים במחלה הזאת!!! לכל החיים!!!

למעלה