הקרנות
אז ככה - הסימון נעשה בתהליך סימולציה - זתומרת שעושים צילום רנטגן לאותו אזור שאמור להיות מוקרן ומכוונים אותך תחת המכונה של הרנטגן ומצלמים עד שרואים שאת שוכבת בדיוק תחת האיקס של המכונה ואז מסמנים אותך בקעקוע כמו שדגנילי אמרה - דוקרים ונשארת נקודה שחורה ומסמנים גם בטוש את גבולות ההקרנה. את הקעקוע עושים כדי שאם סימוני הטוש ייעלמו עדיין יידעו היכן למקם את הסימונים של המכונה. כשאת קובעת תור לסימולציה, תבקשי שיסבירו לך על התהליך, איך הוא נעשה וכמה זמן זה לוקח (כי זה לוקח די הרבה זמן, בטווח של שעות), זה קצת מתיש ואני חושבת שכדאי לבוא מוכנים לזה. סימולציה עושים פעם אחת לפני ההקרנות. ההקרנה עצמה לוקחת זמן מאד קצר, בסביבות החצי דקה נדמה לי. מסביב לזה יש לחכות בתור להכנס לחדר קרינה, להתפשט, לחכות שהצוות יעלה ויכוון אותך וזה לוקח עוד קצת זמן. הם משתדלים להגן על אזורים רגישים כמו ריאות, לב, קנה הנשימה והבליעה (באזור הגרון) ע"י כך שהם מניחים בלוקים של עופרת מעלייך, בין מכונת הקרינה לגוף, זה מגן אבל לא במאה אחוז. תופעות לוואי ועבודה - ההבדל בין כימו להקרנות הוא שאת התופעות של הכימו את מרגישה ממש מיד אחרי והן הולכות ופוחתות, והפגיעה של ההקרנות היא תהליך שמתגבר. בהתחלה לא תרגישי כלום, ואחרי שלושה ארבעה טיפולים תתחילי להרגיש למשל שנעלם לך הטעם בפה או שיש לך יובש בפה, או תראי אדמומיות באזור הצוואר. יש שלל תופעות לוואי (הקישור מסביר את כל יותר פשוט). אפשר לעבוד אחרי זה אבל לאורך זמן את תרגישי שאת עייפה מאד, וזה כתוצאה מההקרנות. תני לעצמך את הזמן הזה לנוח, זה מאד חשוב (אני הייתי ישנה שעות כל יום לאחר ההקרנות, וזה לא כולל את השעות של הלילה). נשירת שיער - רק לאזור המוקרן. וכיוון שהאזור המוקרן הוא החלק האחורי של הראש, אז סביר להניח שהן תנשורנה. לוקח להן זמן עד שהן צומחות חזרה, יותר זמן ממה שלוקח להן לצמוח אחרי כימו. במידה וגם בית השחי מוקרן, אז גם שם ינשור השיער (ואצלי, עשר שנים אחרי, השיער עדיין לא חזר, וזה כנראה הפלוס הגדול מכל הטיפולים האלה). כמה דברים מאד חשובים לפני שמתחילים הקרנות - לעשות בדיקה מקיפה של השיניים ולראות אם לא צריך לעשות סתימות וכדומה. ההקרנות גורמות נזק לשיניים ולכן רצוי שהן תהיינה במצב הטוב ביותר כשאת מתחילה טיפולים. תיתכן פגיעה בלתי הפיכה לבלוטות הרוק, וזה אומר יובש בפה לכל החיים. תשאלי את הרופא שלך לגבי כדורים בשם salagen. הם עוזרים למנוע את הסתימה של תעלות הרוק שנגרמת בגלל ההקרנות ולכן מונעים או ממזערים את הנזק. ועוד דבר - כל תחושה או תופעה שמופיעה אצלך - חשוב מאד מאד לדווח לצוות המטפל או לרופא שלך במידה ואת רואה אותו. הם צריכים לדעת איך הגוף שלך מגיב לטיפולים, ויש תופעות לא נעימות שניתן להקל עליהן. אל תחששי לשאול לגבי כל דבר, הכי מינורי שייראה לך. ספרי לנו איך עברה הסימולציה וכמה טיפולים מתוכננים ומתי את מתחילה ועוד כל מה שבא לך לשתף

בהצלחה! גלי