הקרנות ראש וצוואר

razoh

New member
הקרנות ראש וצוואר

שלום לולם,אני עובר כזכור(או שלא ולכן אזכיר)סדרה של שבעה שבועות הקרנות צוואר ולוע 5 ימים בשבוע וכימו חת לשבוע רציתי לדעת מכל מי שעבר סידרה דומה או מכיר מישהו שעבר דבר דומה האם היתה ירידה במשקל במהלך הטיפולים וכמה?כידוע כל מה שניתן לאכול בטיפול זה זה שייקים קרים תוספים נוזליים וכו...אני כרגע בשבוע החמישי של כל הסיפור הזה ואיבדתי עד כה כ-7 ק"ג וכולם סביבי לחוצים ומלחיצים. תודה מראש והמשך יום נפלא ושבוע טוב. רז.

enwhysea

New member
אני ירדתי

לא זוכר כמה זה היה, וזה היה לפני שנתיים ובלי כימו.... אבל היו לי כמה ימים שפשוט לא אכלתי בזמן ההקרנות, לא אינשור ולא שום דבר. אז ירדתי.

חברה עברה את זה ככה

הם הכינו מרקים עשירים רסקו אותם קררו אותם ואז היא אכלה לדטגמה מרק של בטטה (תפוח אדמה מתוקה) ושמנת או מרק ירקות סמיך ומקורר הכינו לה רסק של דגים עם שמנת , כמו פטה של דגים שערבבו עם שמנת הבישול צריך להיות ללא תבלינים חריפים לא מלוח ולא חמוץ האוכל צריך להיות דליל לא סמיך ונוזלי . היא שתתה בעיקר מים קרים שהיו כמה דקות בטמפרטורת חדר היא אישה מאד רזה והם לכן נתנו לה שמנת או כאילו דברים והצליחו לחזק אותה ככה ,תודה לאל הקול שלה חזר היא עדיין נזהרת לאכול בצורה מבוקרת ירקות אורגנים הרבה ירקות ירוקים וכתומים .

razoh

New member
תודה על התגובות אך הייתי שמח לעוד

דוגמאות ומקרים שונים כי נראה שכל המאבק שלי עבר לזירה הזו של האוכל וזה לפעמים די מתיש...תודה לכולכם אנשים יקרים ואהובים שלי

מיליתו

New member
אתה קרוב לסוף...

נשארו לך רק עוד שבועיים הקרנות, ומשהו כמו שבועיים להתחיל להתאושש אחר כך. אפשר לחיות די הרבה זמן גם בלי לאכול, כל עוד יש מספיק נוזלים ואיזון האלקטרולוטים תקין. אני מניחה שבודקים לך קליום כל פעם שאתה מגיע לכימו יחד עם שאר בדיקות הדם, כך שאם היתה בעיה אלקטרולוטית היו שמים לב אליה. תאכל כמה שאתה יכול ומה שאתה יכול. אם קשה לך ואתה חש חולשה רצינית, תמיד אפשר לתת לך הזנה דרך הוריד. אני קיבלתי הזנה כזו אחרי ההשתלה כי היתה לי דלקת במעיים ולא יכולתי לעכל שום דבר. חבל לריב עם המשפחה על הדברים האלה, לא? זה ממילא יחלוף בקרוב. אני הייתי מנסה גם עבודה בדמיון מודרך. נסה לדמיין את הגרון נפתח ומתנקה. דמיין אותו מחלים, ונהיה חלק ורגוע מבפנים. נסה לצבוע אותו באור כחול. לאט לאט. נראה לי שבעוד כמה שבועות כבר תעדכן אותנו ביכולות האדירות שלך לאכול...

למה אור כחול ?

אני יודעת שכתוס זה צבע שמבקשים כדי לחמם את הנשמה וכחות הוא צבע שמעורר התכנסות (וגם קצת דכאון) התורת הריפוי בצבע

razoh

New member
על הסטייק הראשון שינחת בפה שלי...

אתם תהיו הראשונים לדעת!!!!

enwhysea

New member
איך אני אוהב סטייקים עכשיו

תמיד אהבתי בשר.. תמיד אהבתי על האש... אבל מאז שנפגע לי החוש טעם... אני פשוט מת על סטייקים... נשאר לו ביודק הטעם שתמיד היה... אני כמעט שלא אוכל שוקולד או ומתוקים הרבה פחות... לחם בא עם מים, וחריף כבר לא בתמונה... אבל סטייק.... סטייק זה הכל... סטייק זה החיים שלי :)

razoh

New member
שנתיים אחרי הטיפולים ועדיין לא יכול

לאכול הכל כרגיל?וחוש הטעם גם לא חזר ? דיברתי אתמול עם חולה שעבר לפני שלוש שנים את אותה סידרה ואמר שאחרי חצי שנה כבר הכל הסתדר ואחרי שנה כבר שכח מה היה לו...

enwhysea

New member
לא כולם אותו דבר

בגלל הפגיעה בבלוטות רוק אצלי... דברים לא מתפרקים כמו שצריך בפה.. זה בעיה בעיקר עם שוקולד (שכמעט שורף עם אני לא מוריד מיד עם מים) וחריף (שפשוט הרבה יותר חריף...) זה אישי ושונה מחולה לחולה, מיקום ההקרנה, הגוף הספציפי וכו.... חבר אחד שלי אמר בזמנו "תראה.. הסרטן הזה אולי הוסיף לך 10 שנים לחיים כי אתה אוכל הרבה יותר בריא.. לא בגלל שאתה רוצה, פשוט כי יותר טעים לך עכשיו ככה" אני עכשיו אוהב דברים "רטובים" הרבה יותר.. ירקות מאודים למשל שתמיד אהבתי.. עכשיו נהיה בסיס ארוחות אצלי... וכו'

אתה משתמש ברוק מלאכותי?

הוא ישמור לך על השיניים אפשר לקבל אותו במרשם מאנקולוגיה או רופא שיניים אני לא טפלתי ואבדתי אתץ הטוחנות כולן תטפל ומהר לפני שיגרם נזק לחניכיים

enwhysea

New member
כן

האינקולגים ששאלתי אותם בזמנו זלזלו בזה והרופא שניים לא ידע על מה אני מדבר... בסוף השגתי, אבל זה לא עושה כלום חוץ ממציק ועושה טעם רע... גם כדרוים לקחתי (סלאגן) אבל לא הייתי יכול לנהוג איתם.. וגם לא עזרו יותר מדי

גם אני

לקחתי ת'כדורים האלה. פעם בטעות לקחתי שני כדורים יחד וריירתי כל הלילה. זה נורא מוזר כשמתרגלים שאין רוק בפה ופתאום יש הרבה ,לא כל כך יודעים מה לעשות עם זה.. וגם לגבי הנהיגה, אחרי פעם אחת שנהגתי בלילה ולא הבנתי למה כל כך חשוכה לי הדרך, הבנתי שזה לא רעיון טוב לקחת את זה לקראת נהיגת לילה. מה שהבנתי לגבי הכדורים האלה שאמורים לקחת אותם תוך כדי ההקרנות ובגלל שהן גורמות לפעילות מוגברת של בלוטות הרוק הן מונעות את סתימת תעלות הרוק. אני אשמח לדעת שיש מישהו שקיבל את הכדורים האלה תוך כדי ההקרנות והן עזרו לו.

enwhysea

New member
גם אני הבנתי את זה

מה שלא הבנתי זה למה הרופאים לא אמרו לי את זה... או שיש כדורים בכלל... או שהתופעות לווי זה לא כל החיים...

ייש לי רעיון עבורך , מהמטבח שלי

שמכינים את המילוי של הקובה מבשלים בשר טחון עם בצל ומעט מלח ופלפל שחור יודעת שאסור לך דברים מטובלים או מטוגנים , אבל בסיום ההקרנות ניתן להכין לך מנה קטנה של בשר טחון לקחת בצל מטוגןקלות , מעט מלח , מעט פלפל שחור ואפשר גם בלי להרתיח את הבשר על אש קטנה עם מעט מים , עד שמתבשל אז והצבע משתנה לאפור לערבב מעט בשר עם מעט פירה של תפוחי אדמה וזה יחליק בגרון עם הטעם של הסטיק שאתה אוהב

למעלה