הקרנף של בריל

ג ל ע ד א

New member
הקרנף של בריל - 3

קיפול שלי מטשיו-פויל שחור. פחות יפה לטעמי בגלל שהוא קטן יותר (35X35)

יפה

שתי התוצאות יפות אבל יש לי בעייה: אתה לא עשית את הדבר הכי חשוב בדגם לדעתי... כפות הרגליים

bshuval

New member
זה דגם לא קל

וקשה מאד לקפל אותו מוצלח. קבלת גוף באורך מתאים ורגליים באורך מתאים היא משימה כלל לא קלה. (גם הפיל של בריל "סובל" מבעיה דומה). התוצאה שלך טובה, אבל אני חושב שהראש קצת יצא שקוע מדי, ואני מסכים להערה של יובל. בכל אופן, מגיע לך כל הכבוד. אני אישית מעדיף לקפל את הדגם הזה מנייר מעט מקומט, הנותן קצת טקסטורה לעור הקרנף. זהו אחד הדגמים הראשונים שניסיתי בהם קיפול רטוב (מזמן מזמן, והנייר היה נייר עטיפה פשוט ומכוער למדי). התוצאה הייתה בסדר, אבל רחוקה ממדהימה. זה בפרוש לא דגם לקיפול מרדיד משי (או מנייר מצופה אלומיניום), וחבל לי שעשית זאת. זה דגם שצריך לקפל מנייר קצת יותר קשיח מנייר אוריגאמי רגיל. אני אצטט על הקרנף מספר של פול: "ניתן לעקוב אחרי שלבי הקיפול באופן מכני [עד שלב מסוים] אך אחר כך, על המקפל להשתמש בשיקול דעתו להשלמת הראש, הזנב, והרגליים בצורה טובה. הרבה מזה תלוי בבחירת הנייר, גודלו, ובדבקות המקפל במשימה. ידיעת האנטומיה של קרנף תעזור לקבלת מראה סופי משכנע. סוג הנייר הוא בחירה אישית, אך יוצר הדגם ממליץ להשתמש בנייר עטיפה חום". (הכוונה כאן היא לנייר עטיפה מעט יותר כבד מנייר רגיל, ולא לנייר העטיפה הדקיק). אם לא נמאס לך מהדגם, אני מציע שתנסה אותו שוב מנייר עטיפה קצת קשיח. תיקח את הזמן, ותבצע את ה"קיפולים החופשיים" לאט. אני אשמח לראות נסיונות נוספים. בהצלחה!

STATY

New member
אני יודע להכין קובייה...

וקואקווה או איך שלא כותבים את זה וגם קריסטל (יענו צורת יהלום) וכמובן שאני יודע להכין ג'ירפה, וצפרדע... וכל מיני שטויות כאלה.....

ג ל ע ד א

New member
איזה נייר מומלץ?

בארטא אני מבקש נייר עטיפה חום. יש משהוא אחר? קיפלתי מנייר עטיפה בגודל 70X70 ובסוף השתמשתי במים כדי לעצב את הצוואר והרגליים. לא הבנתי למה אתם מתעקשים שלא עשיתי כפות רגליים לדגם הגדול (החום). בשחור לא כל כך יצא לי אבל חשבתי שהתוצאה הגדולה די מזכירה את המקור. בכל מקרה אשמח אם תייעץ לי באיזה נייר להשתמש אך אני חושש שאי אפשר יהיה לקפל את איזור הצוואר מנייר יותר עבה. גלעד

bshuval

New member
בפרוש נייר יותר עבה!

אני ממליץ להשתמש בנייר אריזה פשוט, כזה שאורזים איתו חבילות בדואר. וכנראה אתה מקפל את אזור הצוואר לא נכון. משום מה הצוואר שלך נורא משוקע פנימה.

bshuval

New member
ועוד המלצה -

אל תעבוד עם נייר כל כך גדול! תנסה קודם מנייר של שלושים סנטימטר. נכון שהרבה פעמים צריך נייר יותר גדול, אבל הרבה פעמים נייר גדול הוא קשה יותר לקיפול. תתחיל מקיפול באמצעות נייר רגיל. אחרי שתרגיש בטוח בתוצאה, תעבור לגדול.

bshuval

New member
קיפלתי שוב את הדגם...

לאור הדיבורים בפורום, החלטתי לחזור ולקפל שוב את הדגם. כמובן שהשתמשתי בקאמי בגודל 15 סנטים (בצבע כתום). הדגם יצא בסדר גמור, רק שהוא היה קצת קטן, אז אני לא מרוצה מהרגליים האחוריות. אבל אני חייב לציין שהדגם מחזיק יפה גם מקאמי...

mirigami

New member
את דגם הקרנף של בריל קיפלתי

לפני 6 שנים והוא היה מוצג בחלון ראווה של המרכז לאוריגאמי במשך תקופה ארוכה וגרר תגובות רבות. זה היה כשהמרכז לאוריגאמי היה בשדרות ירושלים 46 ושם היה לנו חלון ראווה מאוד יפה וגדול אבל המשרד היה בגודל של 50מ"ר ..... (עד היום יש לנו ציור קיר שם של סדאקו) זה היה הדגם הראשון של בריל שקיפלתי מתוך הספר ואני זוכרת שלא היה קל לקפל אותו...

bshuval

New member
לצערי לא...

עדיין לא רכשתי מצלמה דיגיטלית. החודש הוצאתי את מיטב כספי על רכישת עיתוני "אורו" (שלחתי את ההזמנה רק אתמול... יקח עוד כחודש-חודש וחצי עד שהם יגיעו). אולי בחודש הבא... (וגם אז, נראה מה אני אציג בצילומים... הקרנף כנראה לא יחיה עד אז...)

ג ל ע ד א

New member
לקחתי את האתגר

וקיפלתי את הקרנף מקאמי הכי גדול שיש לי (24). הדגם נמצא בפח. אני חושב שהמלצת המחבר על נייר חום דק וגדול היא מדוייקת גלעד

bshuval

New member
אין ספק שהדגם לא מחזיק מעמד מקאמי

שלי עשה שפגט אחרי שעה...

למעלה