מה זה חלוקה הוגנת של קרקע?
אני מדברת על הטענה לעכשיו, בואו נעזוב לרגע את כל הויכוחים חסרי התוחלת לגבי העבר... יחליטו שכל אזרח מקבל X מ"ר של אדמה? ואם השטח שאני קיבלתי הוא באמצע שום מקום ואתה קיבלת שטח במרכז הארץ- זה הוגן? ואולי דוקא אני רוצה לגור במדבר , אבל קיבלתי בצפון, ובכלל- אם אין לי כסף לבנות על האדמה הזו בית ו"במקרה" אני לא חקלאית, מה יש לי לעשות איתה?? מה לא הוגן באנשים שרוצים דוקא דיור בבנין משותף? ו..מה זה חלוקה ל"אזרחים"? האם אתה מעונין לכל האזרחים? גם לגיבורי "איחוד משפחות" מיובאים מהשטחים (מילה מכובסת לבדואים למשל שמתחתנים עם המון נשים פלסטינאיות)? מה לגבי אזרחים שחיים בכלל בחו"ל? מה לגבי יהודים או רבע יהודים או נוצרים עם סבא-רבא שהתחתן עם יהודיה פעם, שזכאים לפי חוק שבות לקבל אזרחות (ולשיטתך- אדמה מהמדינה) מה לגבי רצון לפקח על "גורל" האדמות כאן (כדי שלמשל לא יירכשו ע"י גורמים עוינים למגדינה בכסף טוב - מעין :"גאולת אדמות" הפוכה?) מה לגבי האפשרות של המדינה להשתמש בחלוקת אדמות כאמצעי לפיזור אוכלוסיה לפי אינטרסים שלה? |(נכון שחלקינו לא מסכים עם חלק מהתוצאות של מהלך זה. אבל- האם ידוע לך שבקלות יחסית אפשר היה לזכות בשטח אדמה עצום בנגב, כ"חווה חקלאית" במטרה של המדינה למנוע את השתלטות בדואים על אדמות? ) אז, באופן כללי מסכימה שהקרקע של האזרחים, אבל האזרחים הם אלה שאמורים להחליט לגבי השימוש בה (כמו בכל דבר אחר). וכדי להחליט, אנחנו אמורים קודם כל להסכים ביננו על הערכים וסדר עדיפויות וכן הלאה. המנהיגים באשר הם, כבר יבצעו...