הקרקע היא של האזרחים !

הקרקע היא של האזרחים !

תפקידם של המנהיגים (בהקשר הזה) ושל הפקידים במשרדים השונים הוא לחלק את המשאב הזה בצורה הוגנת לכל אדם הזכות לקורת גג.

אין לי כרגיל זמן לכתוב כי אני עסוק בעבודה...

ובכל זאת רציתי לצייץ כולנו עבדים במצריים החדשה לא נותנים לכם לנשום תעבדו תעבדו תעבדו וגם זה לא יספיק ואחרי זה מתלוננים שהצעירים המיואשים רואם ריאליטי

אין אדם בעולם שיש לו זכויות .

כל מה שיש זה מה שאפשר להשיג . מי שלא יכול להשיג קורת גג - הוא חסר קורת גג .

just GL

New member
למען האמת אין יותר מדי מדינות שפשוט

סתם ככה מחלקות בתים לאזרחים. הדרישה שלנו גם הרבה יותר ענווה מזה.

לאורך ההיסטוריה היו מקרים רבים

של חלוקת קרקעות לאוכלוסיה . על הקרקע נבנו בתים ביוזמה פרטית . האחרונה המוכרת לי היא היוזמה הברזילאית . לפני זה - ארה"ב , ברית המועצות , צרפת , אנגליה ואחרות שאינני זוכר כרגע .

שכחתי לכתוב את הכי חשוב .

בפלסטינה חולקו קרקעות וניתנו בתים , חינם . גם בישראל ניתנו בתים חינם או בסיוע נדיב . גם ביהודה שומרון ועזה ואפילו בסיני ניתנו קרקעות ובתים חינם או כמעט בחינם .

איזה קרקעות חולקו חינם בפלסטינה?

חולק בחכירה, לא בחינם.... אלא לישובים חקלאים....

אתה שואל , וגם יודע .

ההתיישבות היהודית בארץ ישראל - היא פלסטינה הייתה מבוססת על חלוקת קרקע חינם . אתה יכול לטעון "חכירה" או שכר-דירה או דבר אחר אבל בהתחשב בתחשיבים הכלכליים , זה היה בחינם . נכון - הכוונה לקרקעות חקלאיות . מה שמגעיל אותי ואולי אחרים אוהבים זאת , זה שהתושבים של אותם ישובים הם חלק חשוב בעוינות כלפי ההתיישבות היהודית היום , בארץ ישראל .

איזה שטויות

חכירה היא לא חלוקת קרקעות חינם. החלוקה חינם הייתה לגזלנים ביו"ש שהשתלטו על אדמות פרטיות בתירוצים שונים.... פעם הישובים הגנו על הערים, היום הערים צריכות לשלוח חיילים להגן על היישובים....

באמת שטויות ==> אבל אצלך .

יש מושג של "מחיר סימלי" וזה למעשה - חינם . אם תקבל 1000 דונם אדמה חקלאית ליד הכינרת תמורת דמי חכירה שנתיים של לירה פלסטינאית אחת זה ==> חינם . אם תקבל מהמדינה הלוואה להקמת מיפעל וההחזר השנתי קטן מהאינפלציה ==> זה חים . וזה נכון במיוחד אם אחרי 50 שנה . אתה או צאצאיך טוענים זה שלהם , למרות שלדבריך זו חכירה . אף קיבוץ לא החזיר את הקרקעות בהתנדבות . יש קיבוצים מעטים שננטשו כמו ערי הרפאים בארה"ב .

כאשר אף אחד לא רצה את האדמה הזאת

אז כל מחיר שקיבלת היה משהו... מעבר לעובדה שהתנועה הציונית שמה לה למטרה לקדם התיישבות.... ובזכות ישובים כמו דגניה כמה לה המדינה... והאדמות של דגניה אינן שונות במאום מכל אדמה חקלאית שהופשרה ושמשה לבנייה. אני יכול לבשר לך כי באזור מגורי היו בצעירותי פרדסים בהם ניתן היה ללכת כמעט שעה שלמה בלי להגיע לבית. היום אין שם אפילו עץ. ואין שם קיבוצים.

מה שכתבת

אינו שולל את העובדה שבפלסטינה חולקו אדמות בחינם (או כמעט חינם) ובכל מיקרה זה "כל מחיר שקיבלת היה משהו..." לא אמת . כי מקבלי האדמה לעיבודה "שילמו" שבריר ממחירה לקניה על ידי המוסדות . אם קנו קרקע במחחיר 10.000 לירות פלסטיניות ושילמו עבורה לירה אחת דמי חכירה שנתיים אז הטענה "לא חינם"שגויה והטענה "כל מחיר שקיבלת היה משהו..." היא הטעיה .

just GL

New member
כן- בדרך כלל עם הקמתן- כדי לעודד התיישבות

ותפיסת שטחי אדמה- ברגע שמדינה מתייצבת- אין הרבה הגיון בחלוקת קרקעות חינם. גם בישראל הקיבוצים קיבלו קרקעות במתנה כדי לעבד אותן, אנשים קיבלו שטחים כדי שיחיו שם- הרבה אנשים מאז עד היום בבעלות על אדמות שסתם נתנו להם. כי הם היו שם.

זמרה

New member
אבל הם בכל זאת עיבדו את האדמות לא?...

נכון שמתת הגורל שפרה עליהם והם בדיוק היו שם....אבל הם גם עבדו למען שיצא משהו מהאדמות האלה. אז בואי נגיד שזה לא באמת היה בחינם...

סופי65

New member
מה זה חלוקה הוגנת של קרקע?

אני מדברת על הטענה לעכשיו, בואו נעזוב לרגע את כל הויכוחים חסרי התוחלת לגבי העבר... יחליטו שכל אזרח מקבל X מ"ר של אדמה? ואם השטח שאני קיבלתי הוא באמצע שום מקום ואתה קיבלת שטח במרכז הארץ- זה הוגן? ואולי דוקא אני רוצה לגור במדבר , אבל קיבלתי בצפון, ובכלל- אם אין לי כסף לבנות על האדמה הזו בית ו"במקרה" אני לא חקלאית, מה יש לי לעשות איתה?? מה לא הוגן באנשים שרוצים דוקא דיור בבנין משותף? ו..מה זה חלוקה ל"אזרחים"? האם אתה מעונין לכל האזרחים? גם לגיבורי "איחוד משפחות" מיובאים מהשטחים (מילה מכובסת לבדואים למשל שמתחתנים עם המון נשים פלסטינאיות)? מה לגבי אזרחים שחיים בכלל בחו"ל? מה לגבי יהודים או רבע יהודים או נוצרים עם סבא-רבא שהתחתן עם יהודיה פעם, שזכאים לפי חוק שבות לקבל אזרחות (ולשיטתך- אדמה מהמדינה) מה לגבי רצון לפקח על "גורל" האדמות כאן (כדי שלמשל לא יירכשו ע"י גורמים עוינים למגדינה בכסף טוב - מעין :"גאולת אדמות" הפוכה?) מה לגבי האפשרות של המדינה להשתמש בחלוקת אדמות כאמצעי לפיזור אוכלוסיה לפי אינטרסים שלה? |(נכון שחלקינו לא מסכים עם חלק מהתוצאות של מהלך זה. אבל- האם ידוע לך שבקלות יחסית אפשר היה לזכות בשטח אדמה עצום בנגב, כ"חווה חקלאית" במטרה של המדינה למנוע את השתלטות בדואים על אדמות? ) אז, באופן כללי מסכימה שהקרקע של האזרחים, אבל האזרחים הם אלה שאמורים להחליט לגבי השימוש בה (כמו בכל דבר אחר). וכדי להחליט, אנחנו אמורים קודם כל להסכים ביננו על הערכים וסדר עדיפויות וכן הלאה. המנהיגים באשר הם, כבר יבצעו...

זמרה

New member
אז השאלה היא למה הם לא דואגים לעשות את זה?..

כי חסרה לאנשים היושבים בממשל מה שנקרא "אמפתיה חברתית", קשה לנו להרגיש את האחר ואת צרכיו כמו שאנחנו מרגישים את הצרכים והנחיצויות של עצמינו. אנחנו תמיד נשים את טובתינו האישית לפני טובת הפרט - כך הטבע שלנו פועל. מתוך מחקר פסיכיאטרי שנעשה בנושא - "אמפתיה, על-פי ברון-כהן, היא סל היכולות שמאפשרות לבני אדם להזדהות עם רגשותיהם של אחרים. הנחת היסוד היא שאנחנו מבינים שיש לאחרים רגשות, ושבני האדם אינם זהים לצעצועים או לכלים שנבראו לשימושנו. לא כל אדם מבין שלאחרים יש רגשות חזקים ומשמעותיים בדיוק כמו שלו, ולא כולם מסוגלים לקרוא את הרגשות מתוך המעשים ושפת הגוף של האחר, וכן מתוך מה שהוא מספר ונמנע מלספר על עצמו" http://www.globes.co.il/news/article.aspx?fbpdid=1000709700 זה האמת גם מה שחסר לנו בהמון החברתי ולא רק בממשל...הממשל אגב נותן דוגמא מצויינת בתנהלות הווכחנית והאלימה שלו בכנסת:)

למעלה