הקשבתי למה שאמרתם לי ופניתי

sleeper11

New member
הקשבתי למה שאמרתם לי ופניתי

לחברות הגדולות בחיפוש אחר ציידי הרעיונות. (להזכירכם השארתי לא ממזמן הודעה בקשר לזה שיש לי רעיון לשיפור המסכים של היום טלויוזיות ושזה בכלל יעזור לשוק הפאלם הפלאפון ועוד...) הצעתם לי לפנות לחברות גדולות כי טענתם שיש להם אנשים שמתעסקים עם צייד טכנולוגיות. אז פניתי לPANASONIC , PALM , MICROSOFT , SONY ועוד כנראה שאני לא זוכר לא רק שמחלק מהם לא קיבלתי בכלל תשובה, אלא רק איזה סקרפיט שנשלח אוטומטית למייל להודיעה לי שהודעתי התקבלה אצלהם. הנה תשובה למשל של PANASONIC: " Panasonic does not solicit product ideas, if you wish to submit an idea you may send a non-confidential letter to" הם עוד רוצים שאני אשלח להם דואר שבו אני רושם את הרעיון שלי!!??? מה נסגר עם כל החברות האלה??? אני יכול להביא להם רעיון שלא רק מקצר את הייצור אלא הוא גם זול והמוצר טוב יותר. קראתי עכשיו לעומק על איך מייצרים את המסכים של הTFT ופשוט התחלתי לצחוק איך הם עובדים קשה, הם ממש שמים את הטרנזיסטורים על הזכוכית!! כדי לשלוט על הLCD. גם בגלל זה כל המחשבים הניידים הם כאלה יקרים. הקטע הוא שאני יכול לפנות למישהי שאני "מכיר" בדרך עקיפה שהיא יכולה לעזור לי להקים STARTUPS היא כבר הקימה איזה 40 . הקטע הוא שאני לא רוצה STARTUP , אני רוצה למכור את הרעיון שלי. לא בגלל כסף או משקיעים, אלא בגלל שאין לי זמן!!! (ולא אני לא יכול לפנות). מה עושים ? יש חברות שמתעסקות עם דברים כאלה?< אתם יכולים לתת לי שם של חברה שאולי תתייחס אלי קצת?

sleeper11

New member
ממש אין לי מושג, קודם אני מתחיל מלה

מלהשיג חברה שתרצה את הרעיון. ואני מעדיף חברה גדולה כדי שהרעיון יתפתח ולא יסגר כמו כל סטארטאפ בישראל. וכמו שאמרו לי פה, חברה גדולה תפתח את זה מהר מאוד כי יש להם את הציוד

sleeper11

New member
שאלה דווקא מעניינת, בכמה הייתם מוכר

מוכרים רעיון בסגנון שאני מציע. שינוי המסכים של היום כלומר זה יאפשר הורדת מחיר בטירוף של המסכים השטוחים. ובעצם יותר אנשים יוכלו לקנות את המסכים השטוחים ,כמו טלויוזיות דקות הבנתי שהיום עולות הטלוייות של הפלאסמה או TFT מעל 10K או אפילו 20K

joni4u

New member
אני מוכן לנסות לעזור לך...

יש לי קשרים רבים בהרבה תחומים ומשקיעים פוטנציאלים שאני בקשר קבוע איתם שלח לי אי-מייל ופרטים שלך,נראה מה אפשר לעשות. [email protected] שבת שלום ג´וני

emmr

New member
לא הבנת אותי כנראה

אני זוכר היטב את התשובה ששלחתי לך בנסיון לעזור. כדאי שתדע, שאי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אם אין לך זמן להתעסק עם הרעיו, תמצא חבר (ונראה לי שבתקופה האומללה הזו לכולנו יש לפחות חבר אחד שפוטר מחברת הייטק כזו או אחרת לצערי) ותן לו לרוץ עם העניין. כל החברות שציינת אינם יצרני תצוגות, אני בפרוש אמרתי שתפנה ליצרנים, לדוגמא SEIKO - כל היתר הם משתמשי OEM והם בטח לא הכתובת עבורך. כמו כן, רואים שחוסר הזמן גורם לך להסתכלות די שטחית ומאוד לא מעמיקה. בדרך כלל, אותי מנחה תמיד משפט שאמר לי לפני בערך 25 שנה בעל חנות לרכיבי אלקטרוניקה בירושלים: "תניח תמיד שיש בעולם לפחות עוד מישהו שחושב על אותו רעיון....ותשאל את עצמך למה לא עשו איתו כלום....כנראה שיש סיבה" לכל יזם יש עשרות רעיונות...בבדיקה ראשונית, 80% נופלים. בבדיקה יותר מעמיקה, כמו סקר שוק, עוד 19% נופלים. אחר כך יש את עניין הכדאיות הכלכלית והיתכנות השיווקית וחבל להמשיך את הרשימה. תאמין לי שאם לאחוז אחד מהרעיונות היתה הצלחה כפי שהיזם חושב שיש, היינו היום מעצמת על. ולמה אני אומר לך את זה? כבר סיפרתי לך בהודעה הקודמת כי הכיוון הטכנולוגי כיום הוא מסכים גמישים, בטכנולוגיה של פולימרים פולטי אור. תאמין לי שאם תספר שיש לך רעיון בנושא, ייקפצו עליך כמו דבורים. זו סיבה אחת מספיק טובה למה שלא ייתיחסו לפניה שלך, אבל אם תעשה בדיקה מעט יותר מעמיקה, תגלה שאתה מניח הנחות יסוד לא נכונות: מסך LCD במחשב נייד הוא מרכיב מאוד לא יקר. במכירת OEM מסך 15" TFT עולה למפעל גדול לא יותר מ- 10$. גם לגבי מסכי פלסמה חסר לך מידע נכון. מסך פלסמה עלה בזמנו בין 10-20 K$ אבל זה היה מזמן מזמן...אל תבדוק מחירים בחנויות, ובטח לא בארץ. קשה לי להאמין שאם יצרן מבצע לדבריך פעולה יקרה ומיותרת אין לו סיבה לכך. תבין גם שיצרן מחשב דברים בצורה אחרת, הוא לוקח בחשבון את ההשקעות במו"פ, שיווק, השקעות בהנדסת הייצור, פס הייצור ועוד הרבה מרכיבים. זה כמו להסתכל בחנות DIY על איזה מוצר פלסטיק קטן שעולה 30 ש"ח ולשאול את השאלה הנצחית....למה מה יש בזה שעולה כך?

sleeper11

New member
אם מסך 15" TFT עולה כל כך זול למפעל

למה כשבאים לקנות מסך שטוח, המחירים מתחילים מ2000 ומעלה עבור מסכים קטנים שטוחים. ולגבי הרעיון שלי, נכון יש פולימרים, אני חושב שעוד יקח הרבה זמן עד שהם יכנסו ושוק ועד שהמחיר שלהם ירד. בינתיים ניתן אני חושב לממש מסך כמו שאני רוצה שצריכת הזרם שלו היא קטנה יותר. אני בטוח שפאלם תשמח להודיע כי מחשבי הפאלם שלה מחזיקים עוד הרבה שעות ללא הטענה. אם מסך TFT הוא זול אז אני מציע משהו שכשהוא יתחיל להמכר הוא עשוי להיות יותר זול כן, מישהו חשב על זה!!! אבל הוא לא חשב על השילוב שאני מציע ולאחר גלישה באתרים רבים!!!!!!! מצאתי כי חברה מסוימת הולכת להוציא משהו שהוא טיפה מתקרב למה שהתכוונתי. אבל עדין לא
כן אתה צודק, עם כל ההתלהבות שלי, הרעיון עלול ליפול אם אני אתייעץ עם מישהו ואני אגלה דברים שלא חשבתי עליהם (תמיד קיימת האפשרות הזאת). רק שתדע שכבר שאלתי את השאלה כדרך אגב, למה לעזעזל לא עשו ככה וככה.. במסכים של היום, שתי מהנדסים שאני מכיר לא ידעו מה לענות לי. הם טענו שכדי לי לבדוק את הTFT שזה קרוב אולי לרעיון שלי, ולאחר בדיקות אני רואה שזה ממש לא !

סקיפר1

New member
אז אולי הם כבר רשמו פטנט?

הרבה מהנדסים מוכשרים וותיקים לא מסוגלים לענות על שאלות ספציפיות בנושא TFT. למרות שקטגורית החלטנו שלא להשקיע בחברות startup טכנולוגיות, בזמן הקרוב, פנה אלי במסר עם פרטיך ואבדוק אם אפשר לעזור.

לא להקים סטארט אפ- אלא לחבור אליו

שלום לך sleeper11 אני אשמח אם תפנה אליי, אנסה לעזור בכל דרך אפשרית נשמע שאתה יודע מה אתה עושה ופעלת מתוך אחד מסוגי האינטואיציות הקיימות "אינטואיציה לוגית שניחנת בה ברמה מעל הממוצע. מניסיוני, ישבו המון יזמים שהייתי עדה לפיתוחם מאחורי הקלעים ועם כל מרצם הוציאו מוצר נהדר ולפעמים אף יותר טוב מהמתחרות שיצאו לשוק ועם כל הצער ויתרו דווקא בגלל שלמתחרים היה כסף לשיווק המוצר שהיה פחות טוב משלהם. ברגע שרשמת והגנת על הרעיון ברשם רעיונות (יש עורכי דין לזה), זה "מעט" מגן עליך לחשוף את הרעיון, אך תמיד תשאיר אצלך את הדרך ליישמו ואל תספר על כך לאף אחד. ב"מקרה שלך", הרעיון טוב, אך החברות שפנית אליהן נמצאות במצב שהן הציבו לעצמן יעדים, תזרימי מזומנים ועדיפויות שונות. אתה בהחלט צודק, ב"מקרה שלך" אין טעם כיום להקים סטארט אפ - אלה לחבור לסטארט אפ שגייס השקעה או נמצא בשלבים אלו לשיתוף פעולה עימם שיעלה להם את ערך המוסף למיזמם. אני אשמח לקרא קצת יותר מידע, יש לי הרגשה שמה שעלית עליו נועד למטרה שונה לגמרי ממה שאתה חושב ועדיין לא "יודע אותה" !!! בברכה עינת בר-און

למעלה