הקשר בין אי קיו גבוה לליקוי למידה

R AND E

New member
הקשר בין אי קיו גבוה לליקוי למידה

אנחנו שני אחים ושתי אחיות לשני האחים אי קיו מעל 125 לאחותי גם ציונים גבוהים במבחני מיון כאלה אותי לא בחנו בנתיים לאף אחד אין תעודת בגרות! אנחנו בגילאי 35, 29, 23, 16 מה אתם אומרים?

האם אתם סובלים מקשיי למידה?

ציון גבוה במבחן איי קיו, אינו מבטיח את היותו של הנבדק תלמיד טוב. פעמים רבות נוצר קושי ביצירת איזון בין המרכיבים השונים בתפקודו של האדם בעל האיי קיו הגבוה. כלומר, לעיתים ההבנה הקוגניטיבית ממריאה לשחקים, אך ההבנה הרגשית והחברתית, והחיבור לחיי היומיום אינם ממריאים בעקבותיה. מצב כזה יכול להביא פעמים רבות לקשיי למידה. לצערי, פעמים רבות חושבים שאם לילד מנת משכל גבוהה, אין צורך לטפל ולטפח את שאר מרכיבי ותחומי התפקוד שלו. לי, כמרפאה בעיסוק חשוב לשמוע על תפקודכם בחיים, במשימות הניצבות בפני כל אחד ואחת מכם בגילו ובמקומו בחברה. בעיני רק בירור תפקודי מקיף והתבוננות במכלול חייכם יכולים להביא להבנה מעמיקה יותר באשר לאופן שבו תוכלו לעזור לעצמכם. האם זה מה שאתם מבקשים? בברכה שרון שני גונן מרפאה בעיסוק

Diana M

New member
תנאי מחייב להגדרת אדם כלקוי למידה

הוא היותו בעל מנת משכל תקינה. משמע לא יתכן מצב בו אדם שאינו בעל מנת משכל תקינה יוגדר כלקוי למידה. הממוצע באוכלוסיה הוא סביב IQ =100 משמע 125 זו מנת משכל יפה וגבוהה אך לא חריגה באופן דרמטי. קיימת נטיה באוכלוסיה לקשר לקויות למידה לאינטיליגנציה גבוהה. אין לכך סימוכין במחקר, סטנוביץ (1990) אפילו מדבר על יחס הפוך כאשר מדובר בלקויות קריאה למשל, ונותן לכך הסבר משכנע: ככל שילד מתקשה יותר בפיענוח כך הוא נמנע יותר מקריאה , ככל שהוא נמנע יותר מקריאה כך גדל פחות אוצר המילים שלו והוא מבין פחות את הנקרא, ככל שהוא מבין פחות את הנקרא כך גדל פחות עולם הידע שלו, תוצאה סופית רמת אינטילגנציה פחותה. וכן אני יודעת היום יש מחשבים וסוגי תקשורת נוספים. אך עדיין מרבית הידע שלנו נרכז באמצעות קריאה גם אם זה במחשב. בקיצור למרות שאיינשטיין ורבים וטובים נוספים היו ליקויי למידה אין עדות לכך שיש קשר בין רמת אינטיליגנציה גבוהה ללקות למידה. בענין תעודת הבגרות, אין סיבה לכך שלפחות לבן 16 (אתה?) לא תהייה תעודת בגרות. תלמידים ליקויי למידה זכאיים למבחנים מותאמים בהתאם להמלצות האיבחון שעברו. אז מה דעתך להיות היוצא דופן במשפחה? דיאנה

למעלה