הקשר בין הומוסקסואליות לטרנסג'נדריות

di9010

New member
הקשר בין הומוסקסואליות לטרנסג'נדריות

כל מה שאני כותב פה זה לתחושתי בלבד, כיוון שאני יודע שיש חלק מהאנשים שרגישים לנושא, אני אומר מראש שאין מטרתי לפגוע.
בניגוד לדיעה הרווחת , אני חושב שיש קשר הדוק בין הומוסקסואליות וטרנסג'נדריות (או לחילופין לסביות וטרנס) .

אני חושב שהרבה הומואים הם בעצם ג'נדרקווירים? (כנל לסביות)
עובדתית - אחוז הבנים הנשיים שהם הומואים גבוה מאחוז הבנים הנשיים שם סטרייטים

הנה דוגמא לבר רפאלי שכותבת "השאיפה שלי היתה להיות בן" ו, ישר אנשים מקשרים את זה ללסביות ולאו דווקא לטרנסיות (טוקבקים 21, 61)

כל נושא הדראג לא סתם צמח בקהילה ההומואית..

מה אתם חושבים? יש קשר בין נטיה מינית למגדרית או שהם כלל לא קשורים?

snoopytush

New member
אולי אבל זה לא קשר חד משמעי וכל מקרה לגופו

אני בכללי לא מתעסקת עם שאלות כאילו כי כל אדם שונה
אז אין טעם להכליל אפילו אם זה נכון במרבית המקרים בתיאוריה

lily kane

New member
נקודה מעניינת אבל

אני חייבת לומר את דעתי בנושא:

אני מוצאת יותר קשר בין טרנסגנדריות וגנדר קוויריות בכלל עם ביסקסואליות, אנשים לדעתי משווים את זה קודם להומוסקסואליות או לסביות מכמה סיבות
הראשונה היא שלאנשים עדיין אין מספיק ידע על ההבדל בין נטייה מגדרית לבין משיכה מינית והם אכן נוטים לשייך זאת אוטמטתית לדבר היחיד שעדיין מדובר באופן יחסי בחברה שלנו (עדיין יש מחסור עצום בדיבור על ביסקסואלית,טרנסגנדריות, קוויריות, א-מיניות ועוד)

נושא הדראג שייך גם לקשת הטרנסגנדרית ,ואין להומוסקסואלים שליטה בלעדית עליו ,כמה מהשחקנים הבולטים בתחום העולמי הם סטרייטים לחלוטין ואף מעריצים את גוף האשה ולכן רוצים להראות כמוהה. אבל כן אפשר להיות גם קרוס דרסר או כל סוג אחר של זהות מגדרית טרנסגנדרית ועדיין להיות הומו.

אז בעצם למה אני חושבת שזה דומה לביסקסואליות, מכיוון שכמו ביסקסואליות זה מדוכא גם בתוך הקהילה הגאה פנימה. וגם מכיון שביסקסואליות שוברת מבחינת משיכה מינית את בינארית המשיכה
וטרנסגנדריות ובעיקר גנדרקוויריות שוברת את הבינאריה והדיכוי של המגדר.

Apikachu L

New member
ישנו קשר סטטיסטי מסויים

אבל לא גורף.
אני ביסקסואלית וג'נדרקוויר. האם יש קשר בניהם? אולי, אולי לא.

לדעתי אנשים שיש להם נטייה מינית/מגדרית שונה יטו יותר לשאול את עצמם/ן שאלות בנוגע למיניות/מגדר שלהםן.
לא חסר טרנס* מכל הנטיות המיניות, לא חסרות/ים הומואים/לסביות/בי/א-מיניות/סטרייטיםות מכל סוגי המגדרים.

di9010

New member
אני אסביר

לו הייתי יכולה לבחור, הייתי מעדיפה להוולד נקבה.
ואז הייתי (עוד) אישה סטרייטית רגילה.
כאילו ייתכן ונולדתי עם מוח "נשי" שיש בעצם לרוב הנשים הסיס וסטרייטיות.
כיוון שרוב רובן של הנשים הן סיס וסטרייטיות, אז בעצם הייתי עוד אחת כזו...

ספציפית במקרה שלי, בגלל שנולדתי זכר, אז <כמו שאת טענת> התחלתי לחקור וכו'... ולכן הייתי מעדיפה להיות GQ. אבל לא הייתי נודלת נקבה אני כמעט בטוחה שהייתי סטרייטית רגילה...

Apikachu L

New member
ובכן, אולי

אבל קשה לדעת...
אם הייתי נולד זכר, קרוב לוודאי שהייתי אחר. אם כי, קשה לומר, כי אני לא...

di9010

New member
עם יד על הלב הייתי מת להוולד נקבה

אגב אני מקווה שהמילה נקבה אינה פוגעת במישהו-י פה בפורום.
אני משתמשת במילה זו בשביל להפריד בין המין הביולוגי למין המגדרי.
אם יש מילה אחרת, בבקשה :)
אני מתכוונת שהייתי רוצה כוס שדיים, והיריון - גוף של נקבה..

both

New member
הרבה פעמים

חשבתי שהייתי מעדיף להיוולד זכר, אבל אני לא חושב שזה היה משנה משהו מלבד את הגדרת הזהות המינית מבחינה טכנית- לו נולדתי זכר, הייתי רואה עצמי כגבר סטרייט כי היה לי איבר מין זכרי ואני נמשך לנשים, אבל אני חושב שגם אם הייתי נולד זכר הצד הנשי שבי עדיין היה קיים ואז בעצם הייתי אותו ביג'נדר או ג'נדרקוויר וכל מה שהיה שונה זה רק המין איתו נולדתי (הגבר שבי תמיד ראה עצמו סטרייט והאישה כלסבית ואני די בטוח שזה היה נשאר ככה).
מכיוון שאמרת בפוסט הראשון שלך (אם אני זוכר נכון) שאת גם אוהבת את הצד הגברי שבך, נראה לי שגם לו נולדת נקבה היה סיכוי טוב שעדיין היית GQ.

ליזי133

New member
להפך, לדעתי נקבה זו מילה שלא פוגעת דווקא, כי

זה המין הביולוגי, ואני נקבה, אם כי לא אישה, בהחלט לא.
אני חושב/ת שהייתי שונה לגמרי אם הייתי נולדת זכר. שונה לגמרי בהרבה הרבה דברים, אז אני לא יודעת בדיוק איך.
אולי בכל מקרה הייתי GQ אבל אני לא בטוחה אם כן או לא....
בכל מקרה... טוב, לא יודעת...
ונקבה וזכר אלה לדעתי מילים שהרבה יותר טוב מתארות מאשר איך שמתייחסים לאישה וגבר כמילים לזכר ונקבה כיום, כשהן בהחלט מסמלות הרבה יותר את המגדר מאשר את המין, ולכן לדעתי דווקא שימוש במילה גבר/אישה בתור משהו שמתייחס למין הביולוגי של האדם זה פחות נעים, כי זה מגדר, וזכר/נקבה זה מין, וזה משהו עובדתי שנולדנו איתו, גבר/אישה/שאר המגדרים אפשר לחשוב/לשנות/להבין להחליט....
אני עכשיו מתלבטת אם לשלוח את ההודעה, קצת קשה לי עם הנושאים האלו, בד"כ מעדיפה לא לדבר עליהם...
טוב לא משנה.....

snoopytush

New member
ליזי אני חושבת שאת מאוד צודקת אבל גם

שזה אינדיבידואלי.
אתחיל מהקטע הצודק:
באמת זכר ונקבה הן מילים שיותר מתארות איברים וסממנים מיניים של הגוף
בעוד אישה גבר מכילים יותר אסוציאציות מגדריות.
אבל אני הכרתי למשל אישה שלא כל כך אהבה גברים וכשהיא רצתה ללעוג להם
היא הייתה מכנה אותם זכרים ויש אנשים שנעלבים כשמתייחסים אליהם ככה
כי זה גורם להם להרגיש שהיחס פחות מאדם.
בכל מקרה אני מבינה מאוד למה ג'נדרקוויר יעדיף באיזשהו מקום יחס לגוף
ולא יחס למגדר.

ליזי133

New member
אוקיי, מבינה גם את הצד שמנגד

אני מדברת בעיקר בהקשר הג'נדרקווירי,
כי ברוב החברה איכשהו אימצו את המילים גבר/אישה לתאר גם את הביולוגי וגם את המגדרי, אז אנשים לרוב לא יבינו למה ההתעקשות על זכר/נקבה דווקא.
אבל בהקשר הGQ נראה לי יותר מתאים להשתמש בזכר/נקבה, לתיאור ו/או הבדלה בין מין ומגדר.
אבל כן, סה"כ, בעיקר בחברה הכללית והלא ג'נדרקווירית, זה כן יכול להיראות לאנשים אולי פחות נעים (לחלק מהאנשים) בגלל שכך למשל מדברים על בעלי חיים, ואנשים אוהבים להרגיש מיוחדים, אז הם מחשיבים את עצמם גבר/אישה יותר מאשר זכר/נקבה......

lily kane

New member
אני רואה שנפתח סוג של שתי תתי נושאים

דבר ראשון אם הייתי נולדת בגוף זכר
הייתי עדיין ביסקסואל והייתי זכר מאוד נשי במראה
לא בטוח שהייתי משתמש במונח גנדר קוויר או מאוד מודע אבל אין לי ספק שהייתי כזה. ועדיין הייתי רוצה שיער ארוך על כולם.

דבר שני: זה בהחלט מעניין אני יכולה להבין למה לקרוא למישהו רק בשם הגוף יכול להעציב א/נשים התחושה הלא נכונה שהם חלק מבשר או שכול מה שמשנה הוא הגוף הפיזי
אני יכולה להזדהות עם זה, אבל עדיין חושב שיהיה דרך להבדיל בין מגדר למגדר בילוגי וזה הכלים שהשפה העברית נותנת
אני מניחה שרמת ההעלבות תלויה בהקשר המשפט
וגם נסינו של הקוראיומות
בכול מקרה מוצאת את זה ממש מקסים שהתנצלת לפני

למעלה