הקשר בין הומוסקסואליות לטרנסקסואליות

נאדה1

New member
הקשר בין הומוסקסואליות לטרנסקסואליות

אני יודעת שהרבה כאן לא אוהבים לקשר בין הומוסקסואליות לטרנסקסואליות, אבל לאחרונה יצא לי להיתקל בהמון הומוסקסואלים שאפילו שהם לא נראים נשיים מתנהגים או בעליי סממנים נשיים רבים הרבה יותר משל סטרייטים.
האם לדעתכם חלק גדול מההומוסקסואלים הם בפונטציה להיות טרנסקסואליות ? ופשוט הם לא עושים את זה מסיבות חברתיות ואחרות ?
קראתי גם מאמר שבו נטען שמוח של הומוסקסואלים דומה מאוד במבנהו למוח של נשים, אז האם זה אומר שהמון הומוסקסואלים הם יותר דומים לנשים מאשר גברים ?
אני יודעת שלא תמיד יש קשר בין מגדר למיניות אבל בהרבה מקרים כן, ובהרבה מקרים מי שנולד עם משיכה לגברים הוא גם יותר נשי(גם לפי מחקרים כמו שציינתי) מה אתם חושבים על הנושא ומדוע יש כאן הרבה שלא אוהבים את ההקשר בין הומוסקסואליות לטרנסקסואליות(או כמו שדנה פעם אמרה - כל טרנסית היא סוג של הומו).

lily kane

New member
אממ נושא מעניין ומורכב

ראשית כל אני חייב לציין שעבורי אני תמיד מוצא איזשהו קשר בין ביסקסואליות לג'נדר קוויריות, שינהם מאיימים על ה"נורמה" בכך שהם לא חד גונים,בשחור או לבן בלבד, שניהם מופלים גם בקשת של הקהילה גאה, וגם מבחוץ...
יחד עם זאת אני לא חושב שכול ביסקסואל הוא ג'נדר קווויר , וכן לא כול ג'נדר קוויר הוא בהכרח ביסקסואל.
אותו הדבר לגבי הומוסקסואליות וטרנסקסואליות.

אני גם חייב לציין שלא כל הטרנסיות נמשכות לגברים כשם שלא כל הנשים הסיסג'נדריות נמשכות לגברים (ולצערי גם כאן מדובר בחלק קטן ומופלה), ההערה של דנה מוחקת אותם לגמרי ואני לא מסכים.

לגבי מיתוס המוח הגברי והנשי ממליצה לראות כאן את ההרצאה של פרופ' דפנה יואל http://www.themarker.com/career/1.1656797

נאדה1

New member
הכוונה שלי היתה ש

שהומואים הם סוג של מגדר בפני עצמו, והומואים נשיים על אחת כמה וכמה.
כאילו עושה רושם שהלבוש שלהם וההצגה שלהם בתור "גבר" לא טועמת למה שהם מציגים מהפנימיות שלהם, אולי הדיון יכול להפוך ל - האם יש כזה דבר בכלל "גבר" ו"אישה" או שיש הרבה בין לבין ?

lily kane

New member
אם לא היה בין לבין

כול הפורם הזה וההגדרה שלו לא הייתה קיימת.

יחד עם זאת לרוב הומואים לא מרגישים פחות גבריים או דיספוריה לגוף שלהם...דיבור ב"אוחצית" לרוב לא הופך אותך למגדר שונה רק למשיכה שונה

koantin

New member
הפתיל נפתח גם בפורום קוקס-אוחצ'...

ולא, אני לא חושבת שיש קשר. רק בגלל שיש אוחצ'ות וגייז "קאמפ" שלא הולכים כמו בבונים בכוונה תחילה ומנסים להראות כמה "סטרייטים" הם, או סתם גבריים קלאסיים, זה לא אומר שהם נשים.

koantin

New member
יש פורום לטרנסג'נדרס וחברים...

בפועל הפורום נשלט באופיו ע"י אוחצ'ות וקוקס ודי מרתיע טרנסיות שפויות שאינן פרחות אוחצ'יות וגברים טרנסים מלכתוב ברצינות שם רוב הזמן.

Lundi Bleu

New member
אה, ההוא.

זה הפורום שברחתי ממנו לפני כמה שנים, מסיבות אחרות אולוי הפוכות. אי אז, הוא היה יותר מדי 'פוליטי'\פנים-קהילתי לטעמי, והשאיר לדעתי פחות מדי מקום לכל מי שלא חי את זהות המגדר שלו 24.7. מה גם, שניסיונות האקטיביזם שלהם היו לקויים לדעתי. לדוגמה - יש משהו כמעט מעליב בלכתוב שלט למצעד כמו, 'יש אנשים שזהות המגדר להם לא תואמת את הימן שלהם', אה וואלה? זה המסר שהייתי אמור לעמוד מאחורי אחרי יותר מחמש שנים בפורום? אללי. ראית פעם הומואים פנימים שלט 'יש אנשים שנמשכים לבני אותו המגדר!' איפה התעוזה? איפה המחאה? מה?...

מה גם, פעם אחת אמרתי להם שיש לי בעיה עם גבריות, generally speaking. ננזפתי, ועד היום לא שיניתי את דעתי. כמו שמישהי כתבה בפייסבוק "נשים סיסג'נדריות, אתן לא המודל שלנו (הטרנסיות)", גם אני לא מרגיש שאני חיקוי של סיסג'נדר, או של כל 'בן ברית' שלא יודע לכבד טרנסים.

koantin

New member
הבעיה העיקרית עכשיו היא...

הצפה של טרנסיות אוחצ'ות שמורידות את רמת הדיון החל מאילו סטנדרטים נמוכים יכולים להיות להן לגברים שהן יוצאות איתם(נמוכים עד כדי "וואו, הוא איפשר גם לי לגמור!", בהתלהבות), כמה ניתוחים כזו או אחרת ממליצה או מחייבת אחרות לעשות ובאיזה בית עסק, המלצות למינונים במקום לפנות לרופא, תקיפה טרנספובית של כל מי שלא סופר פמית ופרחה אוחצ'ית סטרייטית למהדרין ובכללי נשמע שלא מתקבלים שם ממש מי שלא אוחצ'-קוקס.

Lundi Bleu

New member

hatzilonit

Member
מנהל
אין הבדל בין מוח של אשה ושל גבר

המחקרים שקראת כבר נחשבים למיושנים והופרכו.

בדרך חשיבה לא מצאו שום הבדל סטטיסטי.
וברמה ביולוגית, רק האזור הקטן שאחראי על תפעול הורמונלי שונה (ואז זה בהתאם לאיברי המין ולא לפי הנטיה המינית).

Lundi Bleu

New member
לדעתי זה הפוך,

כלמור, בגלל שהחברה לא מקבלת 'סטייה' מגדרית, הרבה יותר מפתה לאנשים מהספקטרום הקווירי לרצות לעבור כמגדר בינארי, כמו 'זכר לנקבה' או 'נקבה לזכר'.

di9010

New member
אני בהחלט חושבת שיש קשר

אני מדבר ברמה הסובייקטיבית שלי :
לחלוטין אני "הומו" שהיה רוצה להיות אישה.
ואני מניח שיש לא מעט "הומואים" כמוני , בין שהם מודעים לכך ובין אם לאו
כשאני אומר לא מעט - הכוונה המון הומואים שהיו רוצים להיות אישה בתוך תוכם
אני החלטתי שאני מעדיף לחיות כהומו מאשר כטרנסית, אבל זה לא אומר שבליבי אני הומו (בליבי אני אישה סטרייטית)

אני מודעת שאין בהכרח קשר , אבל יש <לדעתי> בוודאות קשר בין הומואיות /לסביות וטרנסג'נדריות

לדעתי כמובן

Lundi Bleu

New member
רק שבמקרה שלי,

אני לא דייק שרוצה להיות זכר, אני נקבה שרוצה להיות הומו. :)

למעלה