הקשר בין חוסר תיאבון לקילוף עור

אוגוסט 9

New member
הקשר בין חוסר תיאבון לקילוף עור

יש ברשותי כרכן בן שנתיים, עד לפני חודש היה אוכל בצורה תקינה , לפני כחודש החלפתי לו טרריום לאחד מרווח יותר ומאז הוא לא נוגע באוכל, הבנתי שזה כנראה בגלל המעבר לסביבת מחיה החדשה בנוסף שמתי לב שעל העור מופיעים סימני קילוף זעירים. האם יש קשר בין הדברים? איך ניתן " לגרות" את הנחדש לאכול שוב? מבחינת תנאים וטמפ' הכל תקין, תוך כמה זמן בערך הוא יאכל שוב? אשמח על כל עזרה שתינתן לי, מאחר וכבר עבר חודש מבלי שאכל ואני מתחיל להיות מודאג.

galvin

New member
מהם סימני קילוף זעירים?

יכול להיות שמדובר בנשל לא מוצלח? (חודש הוא ממש לא תקופת צום שצריכה להטריד אותך).

אוגוסט 9

New member
הוא השיל בהצלחה לפני חודש

וההשלה עברה בהצלחה, סימני הקילוף מופיעים במקומות ספורים בגחון

galvin

New member
אולי קיפול של הקשקשים,

כתוצאה מישיבה אופיינית? אם תוכל להעלות תמונה, זה יכול לעזור. באופן עקרוני, אם הנחש מסרב לאכול - יש סיבה. או שאתה מנסה להאכיל יותר מדי, או שהטרף לא מתאים, או שהתנאים לא בסדר. תנסה לתאר בכל זאת את התנאים בטרריום - מצע, מים, טמפ' (אמצעי חימום, ויסות, משרע טמפ'), אוורור, גודל, האם השתנה סוג הטרף שאתה מציע? הגודל? המצב? (חי \ מת)

אוגוסט 9

New member
לא ניתן לראות את הקילוף בתמונה

הקילוף עדין מדי ונמצא במקומות ספורים בגוף.. הטרריום שלו בערך 80X40X40 , המצע שלו זה עיתונים, הטמפ' נשארה אותו הדבר , אני משתמש בנורה 75W , טמפ' בטרריום בערך 27 מעלות צל'. מים- כלי פלסטיק שטוח 10X15 עד עכשיו הוא אכל במשך שנתיים עכברים בני 3 שבועות מתים, היה אוכל 4 בשבוע . אורכו של הנחש בערך 90 ס"מ.

galvin

New member
האם הוא מגולגל הרבה?

נשמע לי בכל זאת שמדובר בכיפוף של הקשקשים בעקבות שהיה ממושכת בתנוחה מסויימת, ואין לזה קשר לעניין האכילה. חכה עוד קצת. תמדוד את הטמפ' במדויק (זה כ"כ חשוב וכ"כ פשוט ..), לוודא שאין קרדיות או טפילים - ולנסות להזכר מתי עשה קקי לאחרונה, לחשוב מה יכול להיות לא בסדר. ולחכות עוד קצת. בכל מקרה, אל תנסה כל יום או יומיים, זה לא יכול להועיל. אגב, כדאי להגדיל את גודל הטרף אחרי שהוא ישוב לאכול. עכברונים בני 3 שבועות לנחש של כמעט מטר ..

אוגוסט 9

New member
הטמפ' בתוך הטרריום הינה 28 מעלות

כמה זמן אתה חושב עלי לחכות עד שאנסה להאכיל אותו שוב?

למעלה