הקשר בין כימיה ותיאולוגיה..

masorti

New member
הקשר בין כימיה ותיאולוגיה..

להלן מובאת הודעה מדעית-תיאולוגית שהופיעה בפורום מדע-פופולרי. אחרי שתגמרו לצחוק, ענו על השאלה האם הנחות המודל שהובא שם תואמות את התפישה היהודית המקובלת.

masorti

New member
שימי לב להנחה הבסיסית של המודל...

שמה שנכנס לגיהנום לא יוצא ממנו. עד כמה שאני יודע, היהדות גורסת בדיוק ההיפך... כמעט כל מה שנכנס לשם גם יוצא החוצה. מכאן שהמודל אינו מתאר היטב גיהנום במובנו היהודי.

אני עדיין סקרנית ואשמח לדעת

מהו הגיהנום במובנו היהודי. גם אני שמתי לב להנחת היסוד הזו, אבל הינחתי שזה חלק מהבדיחה.

ואני אישית אשסע במו ידי השתיים

את כל מי שישתלח בך רק משום שהוספת לידע הכללי של באי הפורום. הטרנד הזה כבר מתחיל לעצבן.

masorti

New member
אני לא מומחה לנושא...

ממה שהבנתי יש לפחות שתי תפישות: יש תפישה שלפיה מדובר במקום בו סובלים הנידונים עינויים "פיסיים" (בגרסאות שונות: אש, טבילה בצואה, קרח). יש תפישה אחרת לפיה אין עינויים והעונש הוא הבושה להימצא רחוק מהאל ("רחוק" במובן הרוחני ולא רק הגיאוגרפי). משהו בנוסח תחושת החמצה כשלא משתתפים בהתעלות הרוחנית של האחרים. צריך להעיר שיש ביהדות הפרדה בין "גיהנום", "כף הקלע", ואולי עוד מושגים. כאמור, לא התעמקתי בנושא.

המקור לשם של הגיהנום

בזמן ביהמ"ק השני שימש גיא הינום למזבלה. בתור שכזה, בערה בו אש תמיד ששרפה את האשפה. המקום התאים לתיאור היהודי על מקום עונשם של הרשעים, וקבע את השם גיהנום למקום זה.

המקור,

מגיע כפי הנראה מהשפה האנגלית העתיקה (עוד בזמן הגרמנים באנגליה) מהמילה שמשמעה לכסות,להסתיר - מאחר ובאמונות מסוימות הגיהנום נמצא במעמקי האדמה.

יפה מאוד ../images/Emo47.gif

דוּז פּוּאָה (כמעט) Hel בשפות הגרמניות משמעות Hidden מכוסה מוסתר אינו גלוי לעין. ביוונית Hel משמעו "אור" (מזכיר קצת את השם לוציפר "מלאך האור", לא?) Helios - הוא אל השמש, וגם Hello - הילה. במצרית עתיקה Her (האותיות R ו-L התחלפו תדיר שם) כלומר אור ואש, ואל השמש נקרא Heru או Helu כלומר השם משותף להליוס ולהרו. בכתבי אוּר, Hel היא אלת המתים והאחראית על תשעת מדורי השאול, בדומה ל-Hades היווני. על כל אלה... ועל מילת הברכה Hello שאנחנו משתמשים בה בלי לדעת ש-O הוא הסמל העתיק של הפלנטה+ Hell גיהנום, מצטרפים יחדיו לחיווי: "הגיהנום הוא כאן"... קראו בלינק המצורף.

Hel הסקנדינבית

הייתה ביתו של לוקי (אל האש), שליטת ה"ניפלהיים" (אזור קר וערפילי שבשורשי הייגדרסיל). בנבואת הרגנרוק, נאמר שממלכתה תאוכל ע"י אש. נראה לי שגם זה יכול להתקשר

בהחלט קשור

ומה שמרתק בכל העניין הוא הקשר לאור. לוציפר למשל הוא מלאך האור, רק שיש אור ויש אור. יש תפיסות אזוטריות, ביניהן נדמה לי הקבלה, שמחלקות לסוגים שונים של אור. אור מואר ואור סמוי. אבל אור.

למעלה