הקשר בין לגור בארץ לבין לאהוב אותה.

הקשר בין לגור בארץ לבין לאהוב אותה.

קודם כל שלום לכולם אני חדשה בפורום ודבר שני יש לי משהו להגיד שמתי לב שיש הרבה אנשים שטוענים שמי שיורד מהארץ או פשוט לא עולה אליה לא אוהב את ישראל ולא ציוני. אז זהו שלא! כולנו בני אדם לבני אדם יש רצון לחיות בשקט בשלווה, במדינה דמוקרטית ולא חצי דמוקרטית שבה הדת מתערבבת עם השלטון, מדינה שיש לה זמן להתפנות לתרבות ופיתוח החינוך, מדינה שמבוססת. אני לא פונה ואמרת שישראל היא ארץ "לא טובה" אין לי כל תלונות לישראל ולהפך זה שישראל מצליחה להתקיים והצבא חזק, והרפואה וההי טק מפותחים הכל טוב בקטע הזה. אני אומרת שאני מבינה את אותם אנשים שעוזבים את הארץ. אני מאמינה שהם עייפו ממלחמות ממציאות קשה מחוסר ביטחון ומהבעיות. הם רוצים לגדל את הילדים שלהם בסביבה הרבה יותר טובה ובטוחה. כידוע לכולנו יותר ממיליון ישראלים גרים בחו"ל, ומה זה אומר שהם לא אוהבים את ישראל? בוודאי שלא! הם אוהבים אותה, תומכים בה ויש רבים שתורמים כסף ( והדתיים הנחמדים שלנו כל פעם פותחים עליהם את הפה ואומרים שאנחנו מדינה עצמאית ואנחנו לא צריכים תרומות, אבל האמת שתרומות לא מפריעות לאף אחד!!!) אני אוהבת את ישראל. אני עליתי לארץ בגיל שלוש ככה שאני מכירה רק את החיים בישראל. תסכימו איתי שזה קשה לחיות פה. ולכן אלה מאיתנו שנארים פה (וזה הרוב לפי הסטטיסטיקה) אנחנו צריכים להשתדל כמה שאפשר להחיות כמדינה אירופאית, לא כמו המדינות שוסבבות אותנו וחלק מהמושג מדינה ארופאית זה סבלנות סובלנות וקבלת השונה. נ"ב חלק מאותם "פטריוטים" לא מהססים לשנות את דיעותיהם ולעזוב מהר מהר כשצריךץץץץ

keooek

New member
כל הכבוד לך.... ../images/Emo59.gif

שלום לשקטה, כל הכבוד לך....אהבתי.

maggelan..

New member
יקירתי

. . . לא מבינה איך את יכולה לגונן על אותם היורדים, שמצד אחד את טוענת לזכותם פטריוטיות ואהבה לארץ ישראל, אך השאיפה שלהם לארץ דמוקרטית ´נאורה´ אירופאית מכריחה אותם לנדוד מכאן, כי מה לעשות אותם אנשים זקוקים לנוחיות שלהם, ולא ממש בראש שלהם להקים כאן את אותה ארץ דמוקרטית, תמיכה כספית? אל תעשי צחוק, אני חושבת שהדברים שהצגת כאן מנוסחים יפה אך מגוכחים לגמרי. אנחנו לא צריכים אותם שם שיכאבו בשבילנו, זה לא מועיל. אני מודעת לזה שלנו בכלל אין אפשרות להילחם עם זרם הירידה, כי הוא תמיד יהיה קיים, במקביל יש גם עליה רצינית, ואי אפשר לצפות שכולם יהיו אידיאליסטים, מה לעשות.. אבל גם לקרוא להם אוהבי ציון??!?? זה אבסורד שלא יעלה על הדעת!!!

בקשר לירידה מהארץ...

ישנם אנשים שלא רוצים לגור בארץ מסיבות לגיטימיות מאוד, והם יודעים שהם יכולים לתרום לארץ מבחוץ הרבה יותר מאשר מבפנים... אנשים שהעסקים בחו"ל מצליחים, מחו"ל הם יוכלו לתרום למדינה הרבה כסף, וכמה שזה עצוב לומר-המדינה שלנו זקוקה לכסף הזה (פעמים רבות יותר משהיא זקוקה לתרומות אחרות שניתן לתרום מהארץ) אז מה?, אדם לא יכול לחיות באמריקה, לתרום כל שנה סכומים נכבדים מאוד של כסף ולהקרא ציוני? אני יכולה לומר שיש לי דודים שגרים באמריקה והם כל שנה תורמים סכומים עצומים של כסף למדינה שלנו, וללא צל של ספק הם אוהבי ציון! יותר ממני ומהרבה אחרים שגרים בארץ...הם היו בארץ עשרות פעמים רק בשנים האחרונות.... אז מה שאני מנסה לומר זה שיש אוהבי ציון שלא חיים בארץ! ואיזו סמכות לך יש להחליט אם הם אוהבי ציון או לא?

המוסד

New member
המדינה לא זקוקה לכסף, אלא לשכל

מספיק להפריט כמה חברות בבעלות המדינה במקום לקבל תרומות מאמריקה

יקירתי.....

מה שאת אומרת זה שכולם צריכים להשאר פה ולא משנה אם זה מתאים להם או לא אם זה מה שהם רוצים או לא ושאם אני יורדת מהארץ לא צריכים אותי ולא צריכים את האכפתיות שלי או התרומות שלי?? גם כן דמוקרטיה! גם כן מדינה נאורה!!!

קלימרו

New member
על ציונות ושלווה ביטחונית!

באירופה, יבשת הסובלנות והסבלנות, נרצחו בדם קר 6,000,000 אנשים מבני עמך. אף אחד לא מבטיח שקט לעם היהודי אם לא יישב בארצו. נכון שעכשיו באמת רגוע במדינות מסויימות, אך ההיסטוריה חוזרת, והיא עלולה לחזור שוב, ואם אנו נוותר על ארצנו ונפסיד אותה, כאשר הגויים יום אחד ירצו שוב להשמידנו אז לא יהיה לנו לאן לברוח. ולכן, אני וחבריי...נהרגים כדיי לשמור את המקום לכל אלה שעזבו את הארץ...כי יום אחד כשיהיה להם רע שמה...אז הם יחזרו לפה!

לא קראתי את הכל-אבל זו שטות

מי שלא חי בא"י כי אין בה שקט וכי הוא רוצה חיים שלווים-ממש לא אוהב אותה. אדם שלא מוחן להילחם או קצת לסבול או לחיות באי נוחות בשביל לחיות בא"י-שאין דבר אילעי מזה-לא אוהב את ארץ ישראל נקודה. אין מה לדבר-מי שלא חי פה מטעמי ביטחון המדינה-לא אוהב אותה!!! מובן?

חופית היקרה והלא סובלנית

הרעיון שלך הוא מעולה והלוואי שזה היה ככה אבל היום זו כבר לא שנת 1948 ועם כל הרצון הטוב כיום התרגלנו לאורך חיים גבוה יותר ולנוחות גדולה יותר ולרצון לחיות במקום שמתאים לצרכינו. אנחנו חיים רק פעם אחת ולפעמים צריך להתפשר ולעשות מה שנוח לנו. מאיפה את בכלל יודעת מי אוהב ומי לא אוהב את ישראל? אפשר לאהוב גם מבחוץ!!! מובן?

למעלה