הקשר בין מערכות הגוף- הסתכלות פיזיולוגית חדשה

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
הקשר בין מערכות הגוף- הסתכלות פיזיולוגית חדשה

גוף האדם מורכב ממערכות רבות. מערכות אלו נחקרו בנפרד, אך הרבה פחות האינטראקציה ביניהן. קבוצת מחקר של פרופ' שלמה הבלין מהמחלקה לפיזיקה של אוניברסיטת בר-אילן פיתחה גישה פיזיולוגית הוליסטית יותר אשר חוקרת את הקשרים, האינטראקציה והתקשורת שבין המערכות הללו.
תקשורת זו מורכבת מאוד ובנויה מקשרים כימיים, עצביים ופיזיולוגיים וקבוצת המחקר מנסה להסתכל על פעילות כל המערכות בו זמנית ולמצוא סנכרון ביניהן. למשל הקשר בין פעילות חשמלית של המוח ושרירי הסנטר בזמן שינה.
אחד ממצאי המחקר שלהם היתה שבשינה עמוקה הקשרים בין המערכות בגוף דלילים ואילו בזמן שנת חלום או בשינה קלילה יותר יש עלייה בקשרים בין המערכות בגוף.

מעיןבר

New member
הקישור שבור

אז מבלי לקרוא על המחקר (שאני בטוחה שהוא מאוד מרתק ומחכה לקרוא) אני מודה שאני לא מבינה את ההצהרה הפותחת של הודעתך.
על אילו מערכות את מדבר - מערכות אנטומיות? הרי אנחנו יודעים שכל הגוף מעוצבב ומקיים תקשורת בין אית ובין מערכות באמצעים אנדוקריניים. אנחנו יודעים שיש מנגנונים בסיסיים שגורמים לכך שבגדול כל התאים החיים מקיימים ושהחיים מתנהלים בדרך די דומה (נשימה, רביית תאים). אנחנו מכירים לפחות מערכת אחת שמסנכרנת את המערכות ורלוונטית מאוד למה שכתבת על שינה - השעון הביולוגי הסירקאדי, מנגנון שקיים בכל תא וגורם לכך שדברים מסויימים יקרו בזמנים מסויימים ושסנכרון שלו למערכות אחרות ולתנאים החיצוניים חיוני לשרידות ולבריאות.
יכול להיות שאני תמימה לחשוב שכולנו מודעים לזה, כי אני מצוייה על קו התפר שבדיוק חוקר אינטראקציה שכזאת בין מערכות (מטבוליזם והשעון הביולוגי) אבל אני חושבת שאיננו יחידי סגולה בודדים וכמונו יש עוד לא מעט חוקרים שבוחנים בדיוק את האינטראקציה בין מערכות.
מקווה שכיהיה הקישור התיקן אצליח להבין למה כיוונת
.

פולספגן

New member
הקישור לא שבור, אלא הוא בעברית ועל כן הדרך

היחידה לשים אותו היא בתוכן התגובה.

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
נסי לגוגל את פרופ' שלמה הבלין

לא הרב ולא הפרופ' לתלמוד- הקישור על נושאי מחקריו בתוצאה החמישית-שישית.
אפשר להריץ אותו גם במאגרי המידע (נ.ב.- הרי זה מה שכל אחד מאיתנו היה עושה, לפני עשור בערך,
בטור המשותף שהיה לנו בפורום "מדע פופולרי"- זוכרת?
)

למעלה