הקשר בין מצב נפשי למחלה גופנית

הקשר בין מצב נפשי למחלה גופנית

האם אתם מאמינים שיש קשר ישיר בין מחלה גופנית ומצב נפשי, האם מצב נפשי יכול להביא מחלה גופנית.

תראי, אני מאמינה שזה מאוד מורכב

ובכלל לא קשר פשוט.וכמו כן שזה גם תלוי במחלה הספציפית. אני מאמינה שמצב נפשי טוב יכול לעכב התפתחות מאסיבית של מחלה בתנאים מסוימים ובמחלות מסוימות.

מאד מאמינה

שהם קשורים אחד בשני - מה שנקרא - גופנפש. אני חושבת שיש היום הוכחות די חד משמעיות שמראות שברגע שאדם חזק בנפשו, אז גופו גם כן חזק ובריא, וברגע שאדם חלש, אז אפילו אם נפלה עליו שפעת, היא תקשה על הגוף כמו דלקת ריאות. אני חושבת שכל אחד מאיתנו נתקל בזה פה ושם שהוא נהיה חולה תמיד שהוא מותש מהעבודה ופשוט אומר שלא אכפת עכשיו כמה ימי מחלה בבית לנוח קצת. ואז זה פשוט קורה לו, כאילו בהזמנה... ואפשר גם לקשר את זה למחלות יותר "גדולות" כמו סרטן, למשל סרטן מסוג הודג'קינס שאפשר לקשר אותו למצבי לחץ ממושכים בהם הגוף מוריד את מנגנוני ההגנה שלו ולא מפתח מחלות "קטנות" כדי שיוכל להמשיך לתפקד רגיל ואז בעצם מאפשר לכל מיני תחלואים להסתנן פנימה. כי הרי הגוף נלחם במחלות כל הזמן, כולל תאים ממאירים ובד"כ מצליח לנטרל אותם. זה ההסבר שלי מתאים בנוגע לגידול שלי. ויהיה מי שיגיד שאני מדברת שטויות, אבל אולי זו בעצם דרך ההתמודדות שלי. יום טוב גלי

מלמלה

New member
גם אני מאוד מאמינה + סיפור

ששמעתי לפני שנים: בארה"ב נערך ניסויי אצל "מתנדבים" מבין נידונים למוות - נאמר להם שמי שישרוד את הניסוי ישוחרר לחופשי והניסויי היה כזה הם הושכבו במיטות כשידהם קשורות ועינהם מכוסות עברו על פרקי הידים והרגלים שלהם עם קרח יבש - זה כאילו חתכו להם את הורידים אבל לא אחרי מס' שעות כולם נפטרו...... התסמינים היו של אובדן דם - זהו פעולתו של המוח על הגוף שלנו היא יכולה להיות בונה ויכולה להיות הרסנית

עכשיו אני

אני מאמינה גדולה בקשר ישיר בין מצב נפשי למחלה גופנית. למעשה, אני מאמינה שאצלי המחלה התפתחה אחרי שנה וחצי מאד אינטנסיביות שעברו עליי, כמה מאורעות גדולים ומצערים שהתרחשו בחיי במיוחד במשך השנתיים האחרונות. אני מנסה לעשות שינוי ולחיות את החיים בצורה שונה ממה שחייתי קודם. זה לוקח זמן וזה גם קשה מפני שאדם מתרגל לחיות בצורה מסוימת כל חייו ופתאום צריך לשנות קו מחשבה לגבי ה-כל בעצם... אבל אני מאמינה שאני אצליח. הספר של לואיז ל. היי מדבר בדיוק על הדברים האלו, אגב. מי שעוד לא קרא - מומלץ!

למעלה