הקשר הסימבולי-הערימה

קציצון

New member
הקשר הסימבולי-הערימה

אז ניסתי עכשיו את התרגיל קודם כל להגר לא יודע אם בכוונה או סתם אבל כתבת לי בפורום מה לעשות עם התרגיל וכתבת למשל"נסה לצלול לתוך עצמך" או "פרק אותהו ותציץ " אז אני לא יודע אם בכוונה כתבת את שתי המילים כדי להכווין אותי אבל זה היה מצחיק כי דמיינתי איך אני מציץ לתוכו ודמיינית איך אני צולל בתוך מנהרה כזו עכשיו לתרגיל עצמו לקח לי המון זמן לעשות אותו כי ידעתי שאני לא אצליח ואני לא אבין מה אני צריך לעשות ואלה התוצאות כבר בהתחלה הבנתי שהסמל הואל א באמת סמל שאלתי את עצמי מה הסמל אומר לי כמובן שלא קיבלתי תשובה אבל כל פעם שניגשתי לנושא הרגשתי מין מועקה כזו משהו כבד נוחת עליי ההשארה שלי זה שכל כך לא רציתי לעשות את התרגיל עד שזה נהפך למשהו מעיק, אחר כך שפתחתי אטום אחד ראיתי איך הכל עף החוצה כל מיני בגדים ושנכנסתי היה מין מנהרה שעשויה מכל הדברים שלי בגדים מחברות ספרים הכל שהיו ונעלמו היו ונעלמו נסיתי לדבר אל עצמי ביקשתי מהתת מודע שייתן לי מין סמל אבל לא קרה משהו

יופי! לקח לך הרבה זמן אבל...

בסוף זה הצליח - לפחות חלקית... אז כן, המילים לצלול ולהציץ נועדו בהחלט לכוון אותך ואני שמחה שזה עזר לך כי השתמשת בהן ובמובן המילולי שלהן... התרגיל בעצם נועד לעזור לך לבדוק מה זה דמיון מודרך, כמו שכבר הזכרנו בכל השרשור הארוך שעסק בכך. בוא נראה מה בעצם גילית על עצמך בתרגיל הזה: 1) ראית את עצמך כמשהו שמורכב מאטומים. 2) כאשר ניסית לפרק את האטומים ראית בגדים וכל מיני דברים אחרים שעפים החוצה. כנראה שהדברים האלה שעפים החוצה מסמלים משהו עבורך, שאני לא יודעת מהו. אני מנסה לנחש: האם אלו שכבות שאתה אמור להעיף (או להוריד מעצמך) כדי להגיע לרבדים יותר עמוקים בתוכך? 3) נכנסת למנהרה שעשוייה מכל הדברים שלך שכל הזמן נעלמו וחזרו. אני משערת שהעובדה שהתמונה נעלמה וחזרה כל הזמן קשורה לכך שלא היית ממש מרוכז כשעשית את התרגיל (אולי היו כל מיני הפרעות צדדיות). האם אני צודקת? בכל אופן, אם אני מנסה לפרק את מה שתיארת לחלקים, אז קודם כל מגיע לך כל הכבוד, עשית צעד גדול קדימה ביכולת שלך להתחבר לתוך עצמך ועל זה מגיע לך
. דבר שני, חוסר היציבות של התמונה לדעתי מראה שעדיין יש אצלך כמה התנגדויות שאתה צריך לפתור. הייתי מציעה לך לנסות שוב לדמיין את עצמך כמורכב ממולקולות ולהמשיך הלאה משם. תרגיש חופשי לצלול ולהציץ וכל דבר אחד שיתאים לך ויעזור לך לשבור את ההתנגדות. תראה שבסוף זה יצליח. והכי חשוב: keep us posted, כלומר, אל תשכח לעדכן אותנו בהתפתחויות... שלך, הגר וה-

קציצון

New member
אוקי קודם כל תודה רבה

עכשיו הסבר כנראה שלא הסברתי כמו שצריך ההעלמויות של הבגדים לא היה מחוסר ריכוז או משהו כזה הן היו חלק מהדמיון עצמו לא כל התמונה נעלמה לי אלא רק הבגדים עצמם ואם הייתי מנסה לנתח הייתי אומר שהבגדים לא באמ תחשובים שאין להם קשר אליי והם לא חלק ממני ובגלל זה הם נעלמו כל הזמן אני גם כן חושב שיש התנגדות אבל הוא בא לביטוי בהרגשה כבדה כזו שהייתה לי בזמן שניסתי לעשות את התרגיל

אם ככה...

זה פשוט אומר שתצטרך לחזור על התרגיל כמה שיידרש. לא הכל הולך כמו שצריך בפעם הראשונה. אני בטוחה שההרגשה הכבדה תהיה פחות דומיננטית ככל שתחזור על התרגיל ותעמיק בו... אז אתה מוכן לנסות? הגר

למעלה