הקשר עם משרד החינוך - מה מטרתו?

הקשר עם משרד החינוך - מה מטרתו?

מה דעתכם? איזו מטרה עומדת מאחורי הבקשה לחינוך ביתי? מהו התוקף החוקי של הזכות לקיים חינוך ביתי, וכיצד זה מתיישב עם התוקף החוקי של "חוק לימוד חובה"? מהי עמדתכם? מה לדעתכם נכון שיהיה - בראייה ארצית כללית? ושאלה אחרונה, עם המעקב אחר הרפתקאות משפחת אמיר, עולה השאלה: האם יש לועדה תוקף חוקי לאשר רק חלק מהילדים? האם יש הגיון מאחורי החלטה שכזאת? - מהו? מה הייתם עושים אתם, אילו עמדתם בנעליה של שרית? המקרה של שרית (שמתברר שאינו מקרה יחיד) עורר בי המון מחשבות בנושא. אשמח לשמוע את שלכם
שימו לב! בקישורים תמצאו את הנוסח של חוק לימוד חובה, כמו גם את הנהלים, וגם פסיקות רלוונטיות.

מה אני חושב שצריך להיות או אולי...

לאן כדאי לחתור בינתיים? לא נשיג מהמחוקק או ממתקן התקנות יעדים רחוקים כמו ניתוק כולל של החינוך מהמדינה. לדעתי כדאי פשוט לבוא לועדות האלה עם עורך דין שיש לו רקע בחינוך. מהמחוקק או ממתקן התקנות יש לדרוש שלחברי הוועדות האלה יהיה רקע לימודי על חינוך ביתי כך שלא נשפט על ידי מישהו שבכלל לא יודע על מה הוא מדבר.

meitush123

New member
חינוך ביתי

זה להגיד: לי יש כסף אז אני אתן לילד שלי חינוך טוב בבית. לאחרים אין? מה זה נוגע אלי?

מאוד לא מדוייק.

1) אנו לא מחזיקים מכונית ותלויים בתחבורה הציבורית הידועה לשימצה של ארה''ב. אנחנו לא קונים בגדים חדשים כבר שנים. אנחנו גרים בדירה זולה מאוד ואזור של סטודנטים (לא שכונה רעה אבל לא עשירה). אנחנו לא יכולים להרשות לעצמינו לשכור מנקה ובכסף שאנחנו לא מוציאים על מה שיש לכל בכיין, אנו רוכשים חינוך. 2) מי שדופק את החינוך של ילדיו בשם השיוויון הוא הורה גרוע. האם את/ה בעד לשלול מילדך כל מה שלמישהו אחר אין?

meitush123

New member
לא

אבל אפשר גם להיות הורים פעילים בבית הספר, או להקים בית ספר לרוחך. אם כבר להאבק נגד כל העולם אז לפחות לא רק בשביל הילדים שלך.

זה לא רק בשביל הילדים שלי.

יש אנשים שעוסקים בהקמת בתי ספר אלטרנטיביים וחלק מהחינוך של הבן שלי מתקבל שם. אני נותן גם חינוך ביתי וכך נותן לאחרים דוגמא ומראה שאפשר אחרת. אני נותן דוגמא לחינוך אקלקטי: מכל מקום אוספים מהשמתאים ונותנים חלק לבד בבית.

meitush123

New member
אתה צודק

ההורים שלי נתנו לי המון חינוך וחינוך ערכי בבית. אבל זה לא היה במקום בית ספר

ואם הם היו מלמדים אותך גם חשבון

בבית ושולחים אותך לבית ספר דמוקראטי בשביל למלמוד נושא נוסף ולממלכתי בשביל עוד נושא ולמורה פרטי בשביל נושא אחר היית מקבלת חינוך אקלקטי. כמו זה שאני מצדד בו.

חינוך אקלקטי

עידו- זה באמת המודל האידיאלי בעיניך? ללמוד כל תחום במקום אחר? ומה עם תחושת השייכות של הילד למקום כלשהו? כמו שתארת את זה ככה זה נשמע לי סלט גדול,ואני לא מתייחסת לכך שהילד שלך הולך לקבל טיפולים או עזרה ממקומות שונים- זה לא אותו דבר, אבל כמו שאמרת למיתר, ללמוד כל נושא במקום אחר- נשמע לי תלוש רגשית.לא?

צריך לקחת את הטוב מכל מקום.

טוב מבחינות אחדות ולא רק טוב מבחינת איכות ההוראה. אחד השיקולים שלנו בחינוך אקלקטי הוא בילוי מועט ככל האפשר באוטובוסים, רכבות ומוניות. אם התלמיד מרגיש לא נוח עם דרך הלימוד, צריך להתחשב גם בזה.

meitush123

New member
למורה פרטי?

זכות של עשירים. ועכשיו כמה מילים אישיות: כילדה מחוננת, הרבה פעמים היה לי הרבה יותר קל בחברת מבוגרים. אבל: אם לא הייתי נפגשת עם עוד ילדים במסגרת בית הספר (שזה לא רק במסגרת שיעור פה שיעור שם, אלא כל הזמן), לא הייתי מפתחת מיומנויות וכישורים חברתיים חשובים מאד! לפני בית הספר הייתי בגן בקיבוץ שלי, כך שאי אפשר להשוות את זה לגן רגיל, או לשהיה בבית.

חזרנו לסוציליזם המאוס.

הבן שלי לוקח עזרה פרטית למרות שאני לא עשיר. אני מוותר על דברים אחרים בשביל זה. דברים שלכל בכיין יש ולי אין.

צדק חברתי זה לא בהכרח מאוס!

ואנחנו חוזרים לדיון הראשון שהיה פה בינינו, אבל עכשיו מכירים יותר אז אני רוצה לחדד את הנקודה: כשמישהו אומר שחינוך פרטי/ אלטרנטיבי הוא פונקציה של כסף - זה לא אומר שחושדים בך שאתה מליונר. הבנתי שאתה לא וכך גם רבים אחרים. גם אותי שלחו לחינוך דמוקרטי במחיר של השכלה גבוהה מבית ממש לא עשיר. א ב ל , עדיין מדובר באנשים משכבה חברתית מסויימת , עם השכלה ומודעות לחשיבותה וגם עם איזושהי מידה כלכלית שמאפשרת להם/לכם לתמרן. יש כרגע בישראל המון ילדים רעבים (אחד מכל 4, נתון מהשבוע האחרון). יש המוני משפחות שמתלבטות בין אוכל לבין תרופות, חיתולים או בגדי חורף. האנשים האלה לא יכולים להרשות לעצמם לוותר בשביל חינוך אחר, ולילדים שלהם מגיע לא פחות. ברור שכהורה אתה מחוייב קודם כל לילד שלך ושהוא לא צריך להיפגע בגלל שלמישהו אחר אין. אבל אני כן חושבת שבגדול הפתרון האידיאלי הוא חינוך אלטרנטיבי שמאפשר שותפות גם לילדים שאין להם, מתוך אחריות חברתית. הסוציאליזם הוא בהחלט לא כוס התה שלי, אני מתעבת קיבוצים וקולקטיביזם והקומוניזם לקח את הרעיונות הסוציאליסטים רחוק מדי לכיוונים דיקטטורים. זו עדיין לא סיבה להכריז על כל שאיפה לערבות הדדית ועזרה הדדית כדבר מאוס ולשפוך את התינוק עם המים.

אז למה זה קשור בכלל

אם את לא רוצה לגנוב לי כדי לעשות ''צדק'' אז על מה את מדברת? החינוך הביתי כן עוזר לכלל. הוא נותן לכלל דוגמה של צרכנות בררנית.

Honey Bunny

New member
תראי..

עם כל הכבוד לסולידריות שלך כלפי אחרים, יש אנשים שאין להם את הכוחות להתאמץ בעבור כלל הילדים, נכון שמי שהולך על חינוך ביתי זה כבר מראה עליו תכונות של "מהפכן" ומישהו שמעיז להתמודד עם דברים חדשים, אבל עדין לא כל אחד באמת יכול להפוך את זה למשהו כולל. מה רע בלדאוג לגרעין המצומצם שלך? למה צריך להתבייש בזה שלמשפחה וחברים קרובים יש יותר ערך בעיניך מאשר לכלל האוכלוסיה? נכון, להביא לשינוי כללי זה מבורך, ואפילו יכול להיות מרתק, אבל לא צריך לתקוף כל אדם פרטי אם הוא לוקח את הילד שלו לחוג העשרה או קונה לו גלידה, רק בגלל שלאחרים אין.

מעולם לא תקפתי

אף אדם על כך שהוא לוקח את ילדו לחוג העשרה או קונה לו גלידה או לוקח אותו לדיסנילנד אפילו.ועידו- אני בהחלט לא רוצה "לגנוב" ממך כלום. מה שכן, אני חושבת שכשאנחנו חיים כחלק מחברה ולא על אי בודד צריכה להיות לנו אחריות וסולידריות כלפי אחרים. לא לכל אחד יש יכולת נפשית להיות עובד סוציאלי או להקדיש את מיטב זמנו ומרצו לאחרים- זה ברור. אבל אני לא מסכימה ש" יש אנשים שאין להם את הכוחות להתאמץ עבור כלל הילדים"- אלא אין להם רצון לעזור לאחרים, ולוא במידה מסויימת. לא צריך למנוע מילדך כלום כדי לתת לאחרים אבל כן צריך, לתפיסתי, אם יש לך ולילדיך ואתה מוקף באנשים שאין להם, לראות איפה אתה יכול , קצת, במידה מסויימת, לתת לאחרים לטעום מהטוב שילדך זוכה לו. זה לא על חשבון הילד שלך, נהפוכהו- ללמוד לתת מתוך שמחה וסיפוק זה אולי השעור החשוב יותר שניתן להעניק לילד.

למעלה