הקשר שלנו עם אלוהים, שמירת שבת והתורה..

lana24

New member
הקשר שלנו עם אלוהים, שמירת שבת והתורה..

הרגע חזרתי מבילוי עם חברה
התחלנו לדבר על אלוהים
והיא אמרה לי שהיא שמעה מחברה שראתה מין סרט דוקומנטרי של בנאדם שהיה בקומה ושהוא זוכר שהוא עלה לשמיים ועמד בבית דין שמה למעלה.
שמה היו כאלה שאמרו "הוא לא שמר שבת ולא מצוות ולא עשה ככה וככה וככה..." עמדו להחליט שהנשמה שלו לא חוזרת לארץ ואף אולי תלך לגיהינום.. בסופו של דבר הוא חזר לחיים חזר בתשובה ושמר מצוות.
השאלה שלי היא- האם מצופה מאיתנו כהעם הנבחר לשמור על מצוות ושבת? האם זה מה שבאמת חשוב? זה שאני לא שומרת זה עושה אותי "בנאדם/נשמה רעה שטעתה בדרך"? נורא מטריד אותי הקטע הזה. האם אלוהים וההדרכות בוחנים אותנו לפי מצוות?

רותי 11

New member
מתוקה אני יתחיל ויאמר שאין באמת

גן עדן וגיהנום זה משהו שמשתמשים בו כדי
להפחיד אותנו.
שנית אלוהים לא באמת מצפה ממך שאת תעשהי
את הדברים האלה ועל פי זה הוא שופט אותך
לא הוא ולא אף אחד שופט אותנו שם למעלה
אנחנו היחידים ששופטים את עצמם. נכון שמצפים
מאתנו שנדע למצוא את שביל הזהב ללב להוויה
לאהבה אבל אין מה לשפוט הוא שלח אותנו
או יותר נכון הוא יצר עולם של בחירה חופשית
אז איך הוא יכול לשפוט ולהעניש אותנו על משהו
שהוא יצר ?

lana24

New member
יכול להיות

שהלחיצו אותה. בצבא יש קורס שנקרא קורס נתיב. זה לאנשים שנולדו לאמהות נוצריות או מעוניינים לעבור גיור
אני מכבדת את הדת אבל נדמה שהלחיצו אותה קצת יותר מידי.
היא כל הזמן מרגישה אשמה שנגיד היא אומרת לי "איך אני לא שומרת שבת אחרי כל מה שאלוהים עשה בשביל העם שלנו? זה לא צבוע?"
בסמינרים שיש אחרי הקורס אשכרה מכריחים אותם לאכול כשר, מכריחים אותם לשמור שבת, מכריחים אותם להתרחק מפלאפונים..
ואז אני מנסה להגיד לה שלדעתי זה לא נכון
הרי נולד בנאדם שהמציא חשמל, המציאו מכוניות וכו' אנחנו עולם מודרני ואכן חופשי ושאלוהים כנראה לא שופט אותנו רק על זה..
ואז היא נסערת קצת ואומרת שאני לא מבינה O:
אני מנסה להעביר לה קצת את הפחד חח

אני לא יודעת איזה סרטון היא ראתה

אבל אני ראיתי מלא סרטונים של אנשים שעברו NDE (חווית סף מוות) ודיברתי עם חלק.. וגם עם חוקרים.. והרוב אומרים שכולנו נאהבים ושאנחנו צריכים לאהוב אחד את השני ואנחנו ששופטים את עצמנו..
לי באופן אישי נורא קשה להאמין שאכפת לאלוהים מה שאת אוכלת.. נראה לי יותר חשוב לו שלא תגרמי צער למישהו מאשר שתאכלי כשר.. האמת שזה מוזר כי אני מסתובבת עם האמונה הזאת המון שנים הרבה לפני שנכנסתי לחקירה "מיסטית" אבל האמונה שלי די מסתדרת עם מה שהם אומרים..
אגב הרבה אנשים שעברו חוויות כאלו עזבו את הדת והתחזקו רוחנית בלי קשר לדת שהם היו בה.. כי הם גילו שמה שאמרו להם זה לא נכון "ה' יכעס אם לא תעשה .."

drilllogic

New member
ראיתי עשרות סרטים כאלו ביו-טיוב...

ראיתי את הסרט המדובר,

מה שמעניין הוא שבכל דת מי שמת מוות קליני מתאר את הדברים בצורה שונה לפני אופי הדת שלו.
בסרטים של מוות קליני של נוצרי הסיפור שונה, ונוצרי מספר בסרטי יו-טיוב על אלמטים מהנצרות וכו'.
האדם במובן מסויים שופט את עצמו יחד עם מלאכי הקראמה, הפרשנויות שלנו כבני אדם תמיד משקפים אותנו ותפיסת העולם שלנו, אך אין זה אומר שהפרשנות היא האמת.

למעלה