הקשתת גב??

בובית123

New member
הקשתת גב??../images/Emo12.gif

בני בן ה 6.5 חודשים ואינו מתהפך לאף צד, ניסינו את כל השיטות של ליווי התפתחותי, גורנישט, הילד לא מתהפך, אתמול הלכתי לרופא והוא בדק ואמר שזה נובע מהקשתת הגב והפנה לפיזותרפיה, למה? מה ? איך?, אשמח לקבל מידע על כך. בנוסף רוב הזמן היה על הבטן, כשהוא שוכב על הגב הידיים שלו יותר פרוסות לצדדים מאשר בקו האמצע.

בובית שלום

כאשר השרירים הזוקפים מכווצים נוצר מצב של הקשתת הגב לאחור , פריסת הידיים לצדדים קרוב השכמות זו לזו וכד'. ממצב זה הגוף מרגיש נוקשה וטווח התנועה מוגבל ולכן קשה להתהפך. על מנת להתהפך מהבטן אל הגב למשל יש צורך להגיע לתנוחת מוצא שבה המרפקים קרובים לגוף כי אם הידיים פרוסות לצדדים אז הן מפריעות להיפוך. אין לי מושג מה ניסיתם אבל כיוון העבודה צריך כנראה להיות שחרור של השרירים הזוקפים ולימוד הפעלה של השרירים הכופפים ( אילו שמביאים יותר לכיוון של תנוחה עוברית עם גב עגול וידיים קרובות לקו האמצע של הגוף מלפנים). בצורה כזו יהיה איזון בין השרירים הזוקפים והכופפים וגם טווחי התנועה בכיוונים אחרים ( למשל הצידה) יגדלו. אם תקראי אצלי באתר את המאמר בנושא שלבים בזחילה תראי שאני מתארת מצב דומה ( אקסטנציה מוגברת) ותוכלי לקבל עוד מידע בנושא. שיהיה בהצלחה בפיסיותרפיה.

ooochy

New member
לא אשת מקצוע אבל

אצלנו גם היו קצת עיכובים מוטוריים ומשם יש לי קצת ידע בעניין - אני כותבת שוב שאני לא אשת מקצוע אבל מהדברים שלמדתי מומלץ ליצור לתינוק סיטואציות עירסול, לדוגמא אם אתם משתמשים במנשא שלא מאפשר ערסול (אנחנו טעינו והשתמשנו בכזה) הייתי מציע להחליף למנשא מערסל כמו שכתבה לך ענת - כך יתאפשר לתינוקך יותר סיטואציות של מירכוז הידיים עם שאר הגוף וכיפוף כלפי פנימה (כמו ברחם) ולא כיפוף החוצה ואחורה - דבר שקורה בקלות כאשר משתמשים במנשא כמו של בייבי ביורן ודומיו. מנשא שמאפשר עירסול אולי פחות נוח לנושא/ת אבל הרבה יותר בריא ומתאים לתינוק. בהצלחה ושהכל יסתדר במהרה - מניסיוני צריך סבלנות והתמדה.

לא אשת מקצוע אבל..

ענית בצורה מצויינת
ערסול הוא כיוון מאד נכון. לעיתים קרובות תינוקות ששריריהם הזוקפים מכווצים "יתנגדו" לערסול וינסו ליישר את הגב ולפרוש ידיים לצדדים ולכן כדאי להעזר במדריך שיראה איך לעשות זאת בצורה הפשוטה ביותר וללא בכי.

shine on 35

New member
אין לך מושג איזו הקלה זו ...

לקרא את מה שכתבת, שיר שלנו בן 7 חודשים (6 מתוקן, כי נולד בשבוע 36) ואני כל הזמן מודאגת..שני התינוקות שנולדו לחברים שלנו יחד עם שיר כבר אוטוטו הולכים(!) יושבים וזוחלים, ורק שיר שלנו נשאר על הגב, הוא מתהפך מהבטן לגב אבל לא תמיד באופן רצוני ופעמים ספורות בלבד התהפך מהגב לבטן, לא יודעת אם זה קשור אבל הוא סובל מריפלוקס שמטריד אותו קבוע כשהוא על הגב (אגב המטפלת שלו ב"צעד ראשון" טוענת שזה לא ריפלוקס אלה שרירי חזה מכווצים מדי) וגם הוא הרבה פעמים עם ידיים לצדדים כשהוא על הגב, אחרי שאני קוראת בפורום הורים לתינוקות על ילדים שאומרים אבא בגיל חודשיים או כאלה שנורא אוהבים לשחק בקומפי בגיל שבוע, נחמד לקרא שיש גם ילדים עם קצב משלהם כמו שיר שלנו.

למעלה