הראיתם את שאלתי???

שלום

דבר ראשון נברך את כולנו בסוף שבוע נעים, שקט ושלו. דבר שני יש לי שאלה קטנה אם מקוראים שיכנסו לפורום ומי שרוצה האם ידוע לכם מה ההבדל בין אימוץ לאומנה? ואשמח גם לדעת כיצד אתם מגדירים אומנה. אתן זמן לתגובות ולאחר מכן אסביר את ההבדל ואתן הגדרה שהיא כביכול מקצועית וגם את ההגדרה האישית שלי. אז מחכה לכם כאן...

הראיתם את שאלתי???

אני עדיין מחכה לתשובות.... התשובה שלי תהיה מחר ומקווה לראות את תגובותיכם בנושא.....

מייתה

New member
ברכות

לפתיחת הפורום נראה לי מאד מענין ומועיל. אני מכירה במסגרת עבודתי משפחה שלה ילדים במשפחה אומנת , ושאלתי אליך איך מתמודדים ילדים שבמשפחה אומנת עם ההשתייכות לשתי משפחות בו זמנית ? בתודה אסתי

היי אסתי וברוכה הבאה

השאלה שאת שואלת היא מורכבת ולא פשוטה, אנסה לענות כמיטב יכולתי מתוך הניסיון האישי שלי, וכמובן יש לקחת בחשבון שכל ילד מתמודד אחרת אם המצב של שתי משפחות, וכן שהיום אני בת 24 ולכן אני יכולה להביט לאחור ולראות את הדברים בפרספקטיבה קצת שונה. אתן קצת רקע למשפחותי כדי שננסה כדי שהדברים יהיו מובנים יותר. המשפחה הביולוגית שלי הינה משפחה חילונית, מעדות המזרח. והמשפחה האומנת שלי היא דתיה מעדות אשכנז. אני לא עושה הבדל בין עדות וכו' אבל חשוב לי להסביר שהמנטליות הן שונות ועבורי זה גם היה אחד הקשיים. כשעברתי למשפחה אומנת אט אט גדלתי ואימצתי לי את המנטליות את ההליכות, וכשבאתי לביקורים אצל משפחתי הביולוגית התחלנו להיות כמעין קצת זרים אחד לשני. אני השתניתי התרבויות שלנו היו שונות. וזה לא היה קל. אבל חשוב לי כן לומר שמצאתי את הדרך לקחת את הדברים הטובים משני העולמות בהם אני מצויה. כי בעיני אלו הם שני עולמות שמנוגדים אחד לשני, אבל אחרי מאמצים ושנים לקחתי את הדבירם הטובים משני הצצדים. אני חושבת שאת התהליך הזה חשוב ואני חושבת שההורים האומנים יכולים לעזור. בזה שהם יבינו שלילד שתי משפחות, בזה שהם יבינו שיש נאמנות כפולה, ובזה שהם יקבלו את המשפחה הביולוגית שלו ויראו לו את הצדדים הטובים שלה, ללא ביקורת וללא שיפוטיות. אני מקווה שעניתי לך על השאלה, אם יש משהו לא ברור במה שכתבתי בבקשה חשוב לי לשמוע כדי שאנסה להסביר את עצמי טוב יותר. מעבר לזה אם יש לך שאלות אני אשמח לענות כמיטב יכולתי. ואשמח אם תאמרי לילדי המשפחה שיש פורום שכזה.... בברכה חגית

אורי ז

New member
אז ההבדל בין אומנה לאימוץ

ההבדלים העיקרים הם: א) אומנה מוגדרת בבסיסה כפתרון זמני לילד שהוריו לא יכלו לגדלו, בעוד שאימוץ הינו פתרון קבוע, כאשר לאחר סיום התהליך הילד מקבל את שם משפחתו של המשפחה המאמצת והופך להיות אחד מילדיה. מתוקף מצב זה, באומנה, להבדיל מאימוץ, הילד ממשיך לשמור על קשר עם משפחתו הביולוגית, במשך כל זמן היותו במשפחת האומנה, (לטוב ולרע – זאת היות ואנו יודעים כי למצב זה השלכות משמעותיות על התפתחותו ושילובו במשפחת האומנה). זה כמובן התמצית לפי נחשון שהוא מנחה אומנה, אבל כמובן שיש יוצאים מין הכלל גם באימוץ וגם באומנה

למעלה