הראל - אחד משלנו, ציון 100

בנזין 95

New member
הראל - אחד משלנו, ציון 100 ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2743224,00.html על אנשי עסקים הרצים לראשות העיר: הרצליה: הראל ניסנוב רץ לראשות העיר ברשימת ועד ההורים של הרצליה. למה אתה רץ? לפני מספר שנים ניגשתי עם חברים לראש העיר הקודם, אלי לנדאו, לאחר שבתאונות דרכים בצמתים לא מסומנים ליד ביתינו נהרגו שני ילדים. האיש לא היה מוכן לפגוש אותנו. הבנתי שאם לא אהיה בתוך העשייה - אף אחד לא יעשה את זה. על מה תוותר אם תיבחר? אני גם ככה לא נמצא הרבה עם הילדים והמשפחה, והתפקיד ימנע ממני יציאות לחופשות או לחו"ל. החברות שאני מנהל הן בבעלותי, ואין סיבה שאתפטר מהן. תגובה משפחתית: האישה והילדים מאחורי לאורך כל השנים. מה יגידו אנשי העסקים בעיר? כל מי שיבוא להרצליה לעשות עסקים, קודם כל טובת העיר תעמוד לנגד עיני. אני אקצר את הביורוקרטיה על פי החוק. מה תרצה לשנות בעיר? אני רוצה להביא את רמת החינוך בעיר למצויינות, להפוך אותה לטובה בישראל. אני גם רוצה לגרום לתושבי הרצליה להתגאות בעירם, ולהביא לכאן את הבנייה לזוגות צעירים, כדי להצעיר את העיר. שאיפות לעתיד: להביא את הרצליה לרמה של רעננה, כי גם זאב בילסקי התחיל בוועד ההורים. אני לא חושב על הכנסת. בוחן פתע מתי נוסדה העיר? 1923 (נכון, 20 נקודות). מי היה ראש העיר הראשון? ש.ז לוין (נכון, 20 נקודות). כמה תושבים יש בהרצליה? 95 אלף תושבים (נכון, 20 נקודות). מהו אחוז הזכאות לבגרות? 65% (נכון. 20 נקודות). מהי הארנונה הממוצעת בעיר? 250 מיליון שקל בשנה (נכון, 20 נקודות). ציון: מעולה (100 נקודות).

Turquoise19

New member
כפיים להראל... ../images/Emo3.gif

הראל פנה ללנדאו שלא עשה כלום בנוגע לתאונות הדרכים, זכור לי שגרמן טיפלה בדברים האלה (באמפרים, רמזורים בצמתים לא מרומזרים ושאר שיפוצים בעיר), אבל אתה מעדיף שלא לאזכר את הדברים האלה, כואב לך שהיא עשתה את זה, כנראה שגם להראל זה כואב, הוא לא היה צריך לבקש ממנה את זה..
כמה נחמד שהוא גם ככה לא נמצא הרבה עם הילדים והמשפחה, זה באמת יועיל לו. כן גם החברות בבעלותו וטוב שהוא חולם על לקצר את הבירוקרטיה על פי החוק, הבעיה היחידה היא שאין אפשרות להאיץ בדברים שכאלה, כי לעתים קרובות הם אינם קשורים בכלל לעירייה
כל אלה דיבורים בססמאות חלולות.. וכמו שכבר שאלתי, בנוגע לחינוך, מה הוא יעשה
יוציא כסף מזומן מארנקו וישלם לחינוך בהרצליה
אני רוצה לראות את זה..
אני מאוד שמח שהוא קיבל ציון 100 בשאלות שכאלה, שכל ילד בהרצליה אמור לדעת אחרי ביקור ב"בית ראשונים" ברחוב הנדיב, שמישהו ייקח לשם את רישפי, פלטי ואוריאלי.. ואני שוב ארשה לעצמי לטעון שמישהו פה עבר שטיפת מוח רצינית..

בנזין 95

New member
אני דווקא כן מאזכר

ברכות גם על השינוי לטובה בסגנון. כך קל לי לדבר. לדעתי גרמן פעלה לטובת העיר, אכן עשתה במפרים, כיכרות ועוד, אך המחיר היה רב מידי הן בכסף, והן בפגיעה הקשה באשיות הדמוקרטיה באמצעות מנגנון יחצני ושלילי. אגב זה הציון של פלטי באותו מבחן: בוחן פתע מתי נוסדה העיר? אני חושב שב-1908 (לא נכון, 1923, 0 נקודות). מי היה ראש העיר הראשון? לא יודע (שמעון זאב לוין, 0 נקודות). כמה תושבים יש בהרצליה? 95 אלף (נכון, 20 נקודות). מהו אחוז הזכאות לבגרות? 69% (כמעט, 65%, 15 נקודות). מהי הארנונה הממוצעת בעיר? לא יודע (250 מיליון שקל בשנה. 0 נקודות). ציון: נכשל (35 מתוך 100).

Turquoise19

New member
את של פלטי ראיתי לפני חודשיים..

וזה לא היה שינוי לטובה בסגנון.. לדעתי ולצערי, אתה מוציא את כל האנרגיה שלך לכיוון הראל ומשמיץ מתי שבא לך ואיך שבא לך את גרמן, את מרצ ואת כל השאר, אבל בעיקר את גרמן ופועלה. יש מספיק דברים טובים שהיא עשתה, ואת הראל לא ממש מכירים. מזל שאותו לא שמעתי מלכלך כמו שאתה מלכלך על גרמן, אני מקווה שהם יהיו חברים טובים לאחר הבחירות. מה שכן, מפחיד אותי לחשוב שמישהו כמו הראל, או אוריאלי, ואינני משווה, ייבחר לראשות העירייה, והסיבה לזה מאוד פשוטה: או שתושבי הרצליה מכירים את הדמויות הפועלות ומודעים לכוונות שלהם, טובות ככל שיהיו, או זדוניות ואינטרסנטיות ככל שיהיו. להרצליה יש גרעון תקציבי די גדול, ולא אכפת לי אם תסכים או תחלוק איתי על הדעה שגרמן קיצצה במקומות הנכונים ובזמנים הנכונים כדי לאזן אותו, או לפחות לגרום לפחות בזבזנות מקופת העירייה. אז איך לעזאזל יש למישהו מכם את הזכות להאשים אותה בלקיחת כספי ציבור למערכת הבחירות שלה
כבר הבהרתי, שאין סיכוי שמועמד שנבחר לתפקיד ראש העיר לא יבצע מינויים אישיים, אין כזה דבר
גרמן עשתה מספיק צעדים כדי להתחבר למי שהתחרה נגדה בבחירות של 99' (ע"ע פלד) ולמנוע אופוזיציה שתמנע ממנה לבצע דברים בפזיזות. די עם השטויות שלכם, היא עשתה מספיק טוב והיא תעשה עוד יותר טוב במידה ותיבחר. אני חושש מאוד ממישהו חדש שייקח פיקוד, אחרי שפיזר הבטחות באורך הגלות, ללא שום כיסוי
אני חושש בעיקר משניים מאוד פעילים, אוריאלי ופלטי, שלשניהם לא חסר רקורד של אנשים לא ממש נקיים ופטורים משמועות שחלקן הגדול מבוסס. אם האנשים האלה ייבחרו, כולנו נסבול, היינו ילדים כשלנדאו היה ראש עיר, בהתחלה הוא היה טוב כי לעיר היה כסף, במצב הנוכחי אין כסף
תעשו אתם את החשבון של מה טוב ומה רע, אני לא מיחצ"ן את גרמן ואני לא לוקח חלק פעיל במטה שלה. רוב המשפחה שלי אפילו לא הולכת לבחור בגלל שאין להם שמץ של מושג קלוש מי כל שאר המועמדים והם לא יתאמצו לבחור לגרמן כי הם סבורים שמא היא תיבחר ע"י אלה שכן יטרחו ללכת לקלפיות. ואני מאוד מקווה שלא יהיה סיבוב שני, לטובת כולנו..

בנזין 95

New member
אחי, אני גאה בך

עכשיו אנחנו משוחחים בלשון בני אדם. אל תדאג, פלטי אוריאלי או רשפי לא יזכו, אין להם סיכוי. נכון שגרמן פעלה, ונכון שהזכרתי את פועלה, אך נתתי לו את המשקל הצנוע והראוי לו. נכון שנתתי גם את המשקל הראוי לדעתי לפגמים הקשים של תקופת גרמן. מבין כל הקומבינציות אני באמת רואה את שיתוף הפעולה האפשרי בין הראל לבין גרמן, וזאת כמובן אם גרמן תסכים להצטרף לקואליציה שהוא יקים (או הפוך) מה שברור הוא שלא פעורה ביניהם התהום הפעורה בין גרמן לבין שאר המתמודדים לראשות העירייה. (התהום הזו מעידה על פגמים ועל קטנוניות בשני הצדדים, והראל בניגוד להם לא נוקם, לא נוטר, הוא בחור ענייני מאד, בחור לעניין) ודגש נוסף לביקורת שיש לי על המנגנון הנוכחי - ולאלטנטיבה שאני מציע. אני אמנם חבר טוב של הראל, לפני כמה דקות התקשרתי אליו ואיחלתי לו הרבה הצלחה מחר, אך כל מה שנכתב כאן, נכתב ממני ולא ממנו - וגם אם דברים שכתבתי הפריעו לו, כולל דברי ביקורת, הוא לא פנה אלי אפילו פעם אחת, על אף שזיהה אותי על פי כמה סממנים מזהים בכתיבתי. דברי הביקורת לא מיועדים רק לגרמן, הם מכוונים לכל איש או אישה שייבחרו לראשות העירייה, לכל אחת ואחד שייבחרו למועצה, למען יהוו קו אדום. אתה טוען שמינויים פוליטיים הם הכרח, אני טוען שלא. אתה טוען שהמינהל חייב להיות מקולקל, אני טוען שלא. כמובן ששלטון עושה טעויות, כמובן שהחוק הוא לא מהות כל חיינו, אך שלטון מחוייב להשתדל לשמור על החוק, אסור לו להיכשל במזיד, ואם נכשל בשוגג הוא חייב לתקן. כאן היה החיסרון הבולט של גרמן, כאן הוכיחה את כשלונה החרוץ, כאן לדעתי נמצאת נקודת האל חזור המחייבת החלפתה. ובמי היא תוחלף לדעתי? במי שלדעתי יש הסיכוי הרב ביותר להיות אחרת, הראל. פלטי לדעתי לא יהיה אחרת אוריאלי לא יהיה אחרת רשפי לדעתי לא תהיה אחרת לב-צור לדעתי לא יהיה אחרת וגבעתי לדעתי לא יהיה אחרת. למרביתם גם אין סיכוי לעשות את המעט שגרמן עשתה כאן. את הראל אני מכיר, שנים של עבודה משותפת עברנו ביחד, אני אמנם "משוחד" בנוגע אליו, אך אני מאמין שרק הוא ינהג אחרת, ועם זאת ייקח את העיר בבטחה, עשרות צעדים קדימה.

Turquoise19

New member
כתבת לעניין ../images/Emo26.gif השבתי לעניין..

מי ייתן והטוב ינצח, אני סבור שהצד הטוב הוא דווקא גרמן, שעדיפה על הראל, עוד פחות מחצי יום נדע כולנו את התוצאות.

בנזין 95

New member
עוד 10 דקות- וכולם מניחים את ה"נשק"

ואם אין סיבוב שני, מניחים גם את כל הביקורת והטינה בצד - ומנסים לעשות את המיטב לטובת העיר, בכישרון, ביושר, בניקיון כפיים, על פי חוק ובהמון אהבה וסבלנות. ואם יהיה סיבוב שני - אז בטח נמשיך להתגושש כאן עוד זמן מה - עד שהבוחר יאמר סופית את דברו.

למעלה