הראסל נראה יותר גרוע מהספיידר

KobeRider

New member
הראסל נראה יותר גרוע מהספיידר

וגם הרטיו בין הספיידר לנאסדק בירידה. בשבילי זה לא זמן להיות אגרסיבי בטריידים שנמשכים יותר מיום-יומיים.

השף מ

New member
ההגיון אומר

שאמור להיות תיקון משמעותי יותר,
כולם מחכים לתיקון ואולי הראסל סימן את הציפיה.
אבל בנתיים הנר שמזנק כלפי מעלה
מסמן שהמגמה לא השתנתה , יש
סיכוי לפריצת ההתנגדות - ראשון הדאו ואחריו סנופי .
מנגד מדד הויקס בתחתית התמיכה .
אני משחרר את הלונג שלקחתי , נראה אם
ההתנגדות אכן תיפרץ כפי שנראה לי .

כן, ה- momentum trade חטף חזק

ויש סיכוי יותר מסביר שתיקון משמעותי מתבשל.
החוזקה היחסית של XLU, והחולשה היחסית של XRT (ראה גרפים) גם מספרים את אותו הסיפור.

זה בטח לא זמן להיות אגרסיבי, אבל גם לא הייתי ממהר להיכנס לשורט.
תרחיש סביר הוא שהשוק יתאושש קצת בשבועות הקרובים, התאוששות שתתאפיין בהמשך החולשה היחסית של הראסל והנסדק. ה-vix ירד קצת, וכולם ירגעו. זה יהיה הזמן לחשוב על שורט אגרסיבי.

כמובן שזה תרחיש דמיוני, וירידות חדות יכולות לבוא הרבה יותר מהר.

mnakash

New member
עוד מוקדם מדי אבל

אם השוק יעבור את 1890 נראה לי מסיבה חדשה תתחיל. לא?

אני תמיד בעד מסיבות

אבל גם אם השוק יעלה מעל 1890, צריך יהיה לבדוק האם אכן מדובר במסיבה.
כידוע, מסיבה בלי סמים ואלכוהול היא לא באמת מסיבה, והסמים והאלכוהול של השוק הם מניות המומנטום (שמיוצגות בעיקר ע״י הראסל והנסדק).

graves

New member
מה שמעניין אבל זה שסה"כ ה-S&P לא יקר

היסטורית אבל הראסל מאוד יקר ביחס להיסטוריה שלו.
הפערי תמחור הללו הגיוניים נוכח אהבת הסיכון בשנה האחרונה, אבל נראה שיש מקום לקיזוז ההפרש מעט, אולי.

בכל מקרה, אני מסכים שכמותנית כאשר יחס של מדדי ה-RISK ON יורד השוק כנראה יורד.

מקור: הסרטון של גרינבלט - יחסית בסוף הסרטון.
http://www.buysidemetrics.com/?p=11816

mnakash

New member
הS&P500 יקר לפי שילר

משהו כמו יותר מ 85-90% מההיסטוריה.
גם P\S ותימחורים אחרים כמו טובין Q מראים יקר.
ה P\BV לא גבוה מאד אבל גם כן לא מראה על שוק זול.

המניות הקטנות זה דיון שאני קורא כבר כמה חודשים. כולם מצפים שזה ירד. בטח זה ייקרה מתישהו אבל קודם זה יעלה עוד.

לא מבין את העיסוק הזה בהאם השוק יקר וכמה יקר

הרי שוק יקר יחסית הוא לא סיבה לדאגה, מכיוון שכאשר מדובר בשוק שורי, זה בדרך כלל לא מפריע לו להמשיך ולעלות עוד הרבה, עד שהוא הופך למאוד יקר או ליקר באופן אבסורדי. העובדה שקיימת מחלוקת כרגע בין אלה שטוענים שהוא לא יקר ובין אלה הטוענים שהוא יקר *יחסית* מלמדת שככל הנראה לא מדובר בשוק מנופח מאוד.

אני כן מבין את העיסוק בהאם קיימת בועת מחירים, מכיוון שבניגוד לשוק ׳יקר יחסית׳, בועה היא משהו שבאמת צריך להיזהר ממנו. אבל גם בשביל לזהות בועה אין צורך להתעסק בכלל בתמחור, מכיוון שלבועת מחירים יש סממנים מאוד ברורים ששייכים לתחום הפסיכולוגיה החברתית.

mnakash

New member
אבל השוק כן יקר

כמו שכתבתי יקר מ~90% מההיסטוריה לפי לא מעט פרמטרים.
הויכוח הוא לא אם הוא יקר או לא יקר אלא אם הוא יקר בצדק (בהתחשב בריבית ובאלטרנטיבות) או שלא בצדק.
אין לי ספק שהוא יכול להיות יותר יקר אבל לדעתי הסממנים המאד ברורים ששייכים לתחום הפסיכולוגיה החברתית יכולים להימשך שנים כמו ב96-2000 ולדעתי הם מלווים אותנו כבר מאז הנפקת פייסבוק.

dare devil ית

New member
תזמון שוק זה דבר כמעט בלתי אפשרי

לא זוכרת הרבה אנשים (חוץ מבאפט) שחשבו שבינואר 2009 השוק זול

mnakash

New member
דווקא אז?

דווקא אז היה ברור שהשוק זול, החשש היה שהכלכלה תתפגר והשוק אחריה אבל התימחורים היו זולים ולא בדיעבד, אני ואחרים כתבנו על זה אז. בלוג התמונה הגדולה נפתח אז.
הנה כמה הודעות של חברה שאתה מכיר

http://www.talniri.co.il/forums/message.asp?id=489727

mnakash אני באלוקציה גבוהה מדי למניות
הערת אגב הייתי קרוב ל100% מניות אז מלמעלה ברגע מסויים בנובמבר 2008 ואז הם המשיכו לרדת עד מרץ).

קרלטון ולמשקיעים לטווח ארוך הייתי אומר בפה מלא לקנות לקנות לקנות

mnakash

New member
אני לא אומר שאני יכול לתזמן את השוק אבל

לתמחר אותו זה משהו אחר לגמרי ולמרות שזה מסובך וסטיית התקן של הטעות גדולה לטווחים ארוכים (5-10 שנים) ה VALUE הוכיח את עצמו כאינדיקטור טוב יותר מכל דבר אחר.

KobeRider

New member
דווקא בינואר 2009 היה מאוד קל לתזמן את השוק

היה ברור שהשוק זול והסנטימנט ברצפה. זה אומנם היה מפחיד להכנס, וגם מפחיד להשאר, אבל כמעט רוב הכותבים הוותיקים כאן בפורום אמרו לונג בתקופה ההיא. באפריל 2009 התיק שלי היה מאוד ממונף וקיבלתי התרעות מהברוקר על בסיס יומי.

אגב, גם אירופה במהלך השנים האחרונות היתה בכמה נקודות זולות שהיה קל תזמן שם כניסה בעקבות המשבר (מישהו כבר זוכר אותו?). וגם על זה נכתב בזמן אמת.

הקושי בתזמון השוק הוא בכל המקרים שנמצאים באמצע. לא הכי יקר ולא הכי זול, וזה 95% מהזמן. והקושי גדול במיוחד בעליות מאשר בירידות. גם עכשיו אנחנו בזמן כזה. נכון שאנחנו מדברים כאן על תקופה זהירה וכו', אבל מבחינתי זה ברמה הטקטית. אין שום דבר שמונע מהשוק להגיע ל-2000 בעתיד הקרוב (שנה שנתיים).

mnakash

New member
יש פה ושם סימנים

ההנפקות של הרשתות החברתיות
התימחורים של טסלה, הרשתות החברתיות והמניות הקטנות.
כמות ההנפקות יחסית לעבר
הרכישות של ווטסאפ והאחרונה של פייסבוק עם קסדת המשחקים. הסכומים שלהן וגם ההקשר (קסדת משחק ופייסבוק?)
היו עוד רכישות בסכומים יפים עם סימני שאלה בקשר לשיקול הדעת של הרוכשים.
אינדיקטור המרג׳ין בשוק יחסית לgdp
זרימת הכסף ב2013 לנכסים מנייתיים לעומת השנים הקודמות.

זה לא בדיוק קשור לשוק המניות אבל ההתלהבות מהביטקוין.

אין שיגעון כללי עדיין, פשוט יותר תימחורי יתר על פני יותר סקטורים.
אפילו אין התלהבות קרובה לשנות הבועה ובהמשך אני יכול לראות שיגעון גדול יותר אבל ההשוואה ל2000 היא לא מחוייבת. אף אחד לא אמר שכל בועה חייבת להיות כמו שנת 2000 לא מבחינת התימחורים ולא מבחינת ווליום השיגעון.

הבוטם ליין שלי הוא שיש התחלה של סימנים, העדר לא שעט עדיין פנימה ואולי יעשה זאת לפני שהמחירים יירדו משמעותית אבל עם זאת יש התלהבות יתר בתחומים מסויימים ואין חוק שהשיגעון צריך להיות בווליום מסויים כדי שנחווה ירידות של מעל 20%.

׳העדר לא שעט עדיין פנימה׳

משמעותו- אין בועה. זה לא מבטל את יתר ההבחנות שלך, אבל המושג הזה מתאר מציאות שבה-
א. הרוב המכריע של הציבור נמצא בפנים, וחזק.
ב. אותו רוב מכריע מתקשה לדמיין מצב של ירידות במחיר ומשוכנע שהשוק ימשיך לעלות.

זה ממש לא המצב כיום. הייתי אומר אפילו שזה יותר קרוב ל- climbing the wall of worry.

באופן אישי, אני חושב ששימוש חופשי ונזיל מדיי במושג בועה גם פועל לרעתך כמשקיע או סוחר. זה מכניס אותך למין מצב של ׳כוננות יתר׳ שלא מתאימה למציאות. אוקי, השוק יקר יחסית וגם די מתוח למעלה, בהחלט מתבקש תיקון בריא, וזה לא זמן להיות אגרסיבי. סביר בהחלט אפילו, כמשקיע, להקטין חשיפה למניות כרגע. אבל כל דבר בשעתו.

mnakash

New member
הגדרות שונות תוצאות שונות

אני מגדיר בועה כנק' שממנה אפשר להניח באופן סביר בגלל תימחור הנכסים שהתשואה לטווח ארוך (10 שנים) תהיה נמוכה או שלילית משמעותית מהעבר עם תוספת של תנודתיות צפוייה באמצע. זה נובע מתימחור גבוה ולא בהכרח ממצב רוח.
למשל סוף שנות התשעים עד 2000. התימחור הגבוה והציפיות הגבוהות גרמו לבועה אז (בועה שנגרמה ע"י מצב רוח כמו שאתה מצפה). היום לעומת זאת אמנם אין ציפיות בשמיים לרוב השוק (חוץ מכיסים כמו טסלה והרשתות החברתיות שכבר הזכרתי) אבל השוק מתומחר יקר.
כבר דיברנו על כך שב1929 ו 1938 הציבור כלל לא היה במניות. בישראל הציבור לא היה בפנים ב2007 באופן מיוחד. זה לא הפריע לבועות להתפתח.
ריבית נמוכה במיוחד באופן המלאכותי שאנחנו עכשיו כן גורמת לבועות נכסים. זה הטריידאוף בין להקל על הכלכלה לבין בועות בנדל"ן ובמניות.
המצב עם הריבית מזכיר את התהליך שעבר השוק האמריקאי בשנות השבעים (בסה"כ הכללי לא בנפילה ספציפית). הריבית שהלכה וגדלה לאורך העשור הנחיתה את המניות בגלל שגורם ההיוון גדל בתימחור נכסים. אז אם הריבית תחזור לממוצע יהיה לנו אפקט מוחלש אבל דומה. אם היא תשתולל...

KobeRider

New member
אני לא מסכים בקשר לישראל ו-2007

הציבור בהחלט היה בפנים. ובלי קשר, הנפילה ב-2008 לא היתה בגלל בועה בשוק המניות, אלא בגלל משבר אשראי כלל עולמי. הנפילה היתה מתרחשת בכל מקרה עם פרוץ המשבר, בלי קשר למתחור של שוק המניות באותה תקופה (שלא היה יקר במיוחד).

mnakash

New member
משבר האשראי 2008 בגלל בועת האשראי בארה״ב 2007

זו לא הייתה בועה במניות במשמעות של התלהבות לא רציונלית ממניות אבל זו עדיין הייתה בועה בשוק המניות. הגורם היה הערכה לא נכונה של הכלכלה והערכת נכסים גבוה משווים.
אם אתה מסכים אז אני יכול להגיד שעכשיו יש בועת כסף זול ואשראי שנדחפים בכח ע״י בנקים מרכזיים בכל העולם בעקבות הפד ונוצרו בועות נדל״ן משנגחאי עד טורנטו כולל בתל אביב ושהפיצוץ יבוא הוא יהיה לא יפה. הוא ישפיע חזק גם על המניות ולא יישאר תחום בנדל״ן וסחורות.

חלק מהדברים סובייקטיבים שכן ב2007 וגם כיום אני שומע מחבריי השכירים שיש בועה בהייטק כמו אז בשנים היפות בסוף התשעים.
אני חושב שגם היום וגם ב2007 התימחורים לא היו רגילים אלא דווקא כן יקרים במיוחד במובן של יותר מסטיית תקן אחת מהממוצע או יקרים יותר מ 85% מההיסטוריה ( כי לא באמת יש לי מודל וסטיית תקן ואני סתם מנחש).
זה לא אומר שהשוק לא יכול לעלות עד 2400 או אפילו 3000. זה אומר ששיווי המשקל שלו בפרספקטיבה ארוכת זמן נמצאת דרומה לכיוון 1200-1600. כמובן שיכול להיות שאני פסימי ושהשוק מתומחר כראוי, כרגע זה נראה לי הפוך עם מכפיל 18 על רווחי שיא כל הזמנים השוק מגלם צמיחה בריאה ו חזקה בעתיד הקרוב בעוד המאקרו כך נראה צפוי להיות קודר עד בינוני.

שלא יישמע שאני קורא למכור מניות. אני לא. אני מחזיק אלוקציה במניות זהה לזו שהייתה לי בשנים האחרונות ושוקל אם כבר אם לקנות put לטווח ארוך בגלל העלות הנמוכה ודעתי על השוק.

למעלה