הראש הגאוני

שמלת תחרה1

Well-known member

"לא נרשמות לנהגים נקודות ואני מרוויח כסף"​

רק לא ברור לי, כששוטר עוצר נהג, הוא לטקח ממנו רישיון ופרטים, איך אפשר להעביר את העברה ע"ש אחר?

GoldenEyes

Well-known member

רק לא ברור לי, כששוטר עוצר נהג, הוא לטקח ממנו רישיון ופרטים, איך אפשר להעביר את העברה ע"ש אחר?

לא מדובר על מקרים כאלו
אלא על מקרים שהדו"ח נשלח מאוחר יותר , כאשר הזיהוי הוא ע"פ מספר הרכב , לדוגמה מצלמת רמזור או מצלמת מהירות
בערך כמו שמקבלים חשבון בדואר על נסיעה בכביש 6 , 6 צפון ומנהרות הכרמל הרבה אחרי הנסיעה (למי שאין מנוי)

SupermanZW

Well-known member

ודאי יש גם שוטרים מושחתים שמשתפים עם זה פעולה, כמו כן, יש עברות המצולמות על ידי מצלמה ובהן הנהג לא נעצר על ידי שוטר, במקרה כזה כל מה שצריך זה עבריין ש"יודה" שהוא זה שנהג ובכך ירשום את העברה על עצמו ואז היא לא תהיה רשומה על בעל הרכב. בקיצור אני לא מופתע בכלל, זה היה צפוי.

Harrington

Well-known member
מנהל

נשמע קצת מוגזם (אמנם קראתי רק כמה פסקאות מהכתבה). הרי אותו "עבריין" שהדו"חות מוסווים על שמו, מתישהו ייכנס לבעיות בעצמו. אז לא משנה מי משלם את ההשלכות של בעיות אלו, אבל לא נראה לי שאנשים יכולים באמת להסוות עשרות דו"חות על שמם בצורה כזאת. אולי בהמשך אתעמק יותר בכתבה ואלמד מידע חדש. אבל לפחות במבט ראשוני הסיפור נשמע מוזר. לא בקטע של הפעמים הראשונות, אבל בקטע של 'קביעות' בנושא.

משתפרת1

Well-known member

פשוט מאד: מגיע דו"ח הביתה. הדו"ח מגיע ע"ש מי שהרכב רשום על שמו. יש על הדו"ח כתובת אתר אינטרנט. נכנסים לשם (אפשר גם לשלם את הדו"ח) מצהירים שלא מי שרשום כבעלים נהג, במקביל מביאים הצהרה של מי שכן נהג (במקרה הזה- מי שכביכול נהג) והדו"ח מוסב לנהג השני.
לא פעם זה קורה בין בני זוג כשלאחד יש הרבה נקודות וכל תוספת תגרור שלילה, ואז זה שיש לו פחות נקודות לוקח על עצמו את העבירה החדשה.
"התנדבות" לקבל אחריות על עבירה עבור כסף- פעם ראשונה ששמעתי על זה.

למעלה