הרבה זמן אני חושבת על זה

• פותח הנושא rolan
  • פורסם בתאריך

rolan

New member
הרבה זמן אני חושבת על זה

בעקבות הכתיבה בבלוג וכאן, פונים אלי בנות והורים, כל אחד מספר את הצד שלו. אני שומעת/קוראת ומרגישה כל פעם מחדש חצויה... מצד אחד הבנות מספרות שהוריהם ובעיקר האמהות לא מספיק קשובים, לא שמים לב. מצד שני אומרים ההורים, הבנות מסתירות מאתנו, לא משתפות גם כשמנסים להבין, להתקרב, לבדוק ולדעת. איך שוברים את המעגל הזה? חשבתי שננסה יחד למצוא נוסחה אותה יוכלו הורים וילדים ליישם כדי לשוחח ביניהם ולקבל אחד מהשני פידבקים מצד אחד - למען בריאותם הנפשית של הילדים ומאידך - השקט הנפשי של ההורים. למי יש איזו הצעה? אני חושבת שזה דיון חשוב בפורום כמו שלנו.

עדיר

New member
תקשורת

בתקופה האחרונה אני חושבת הרבה על הענין , מתלבטת , מחפשת , בשעות אחר הצהריים מסתובבת בחוסר אונים ליד דלתה הסגורה של הבת , ומהססת האם להעיר אותה כבר? ( אחרי 16 שעות שינה ..) האם לקרוא לה לארוחה המשפחתית של שבת? האם להגיד מה אני מרגישה ביחס למצב שלה ? בעיקר שאלות ואין כל כך הרבה תשובות פרט לנסיון . אין ספק שתקשורת בין הורים לילדים זה הדבר החשוב ביותר , אבל לא "מלמדים" אותנו את זה באף בית ספר... ואילו אנחנו כהורים לא מלמדים את הילדים להביע רגשות , להוציא החוצה , הרי יותר קל לרצות ולשמח את הילד עם איזושהיא הבטחה לקנות לו משהו , וזה מתחיל מגיל צעיר מאד . מי לא שמע את המשפט ומי מאיתנו ההורים לא השתמש בו : " אם תתנהג יפה תקבל מתנה.. " ועל אותו משקל "אם תגמור את כל האוכל מהצלחת .." בעידן של צרכנות מוגברת ושטיפת מוח "אם את מרגישה נאחס אז צאי לקנות לך משהו .. מה לא מגיע לך?"- שכחנו את הדברים הפשוטים והיפים של החיים שלא עולים כסף ! להנות מדברים קטנים וחלק מזה הוא להיות במחיצתם של אנשים אהובים - ולדבר! אני מנסה לדבר , להגיד מה אני מרגישה , מה אני חושבת .. אני יודעת שלא תמיד זה נקלט אצל הבת שלי שחושבת שאני מעצבנת / קרציה / היסטרית וכו' . הורים צריכים ללמוד לדבר על הרגשות שלהם , ואז אולי הדבר יאפשר קירבה ויאפשר גם לילדים לגיטמציה להוציא החוצה .. אין ספק שבעידן המודרני האינטרנטי המהיר - תקשורת בין אנשים נעשית קשה יותר ויותר .גם אני לא תמיד מצליחה ובזמן האחרון אני מהרהרת , הנה משהו בכל זאת "נכנס" לה לראש .. ואחר כך מתבדה ומתאכזבת .. אבל צריך להמשיך ולנסות ..

תמרי30

New member
../images/Emo45.gifהוצאת לי את המילים מהמקלדת

גם אני חושבת שתקשורת טובה ביחסים בין הורים לילדים וביחסים בכלל היא מילת המפתח. ללמוד להקשיב, להבין, לזהות את הצרכים אחד של השני, להיות שם אחד עבור השני...אני חושבת שתקשורת טובה במשפחה צריכה להתחיל מגיל ינקות. ואין ספק שאסור להתייאש ולתריך כל הזמן לנסות ולהאמין בדרך

rolan

New member
נכון מאוד

עדי ותמרי. ואני שואלת איך "מבריאים" או יוצרים תקשורת טובה....

אופירA

New member
מנהל
בית הבראה לתקשורת

כמה הסכמתי עם המשפט: "תקשורת טובה במשפחה צריכה להתחיל מגיל ינקות". זה אחד מאושיות החינוך - ללמד לתקשר. המחנך צריך ללמד את הילד. (לא הילד את הוריו). עכשיו נשאלת השאלה מה לעשות עם הטעויות שנעשו? איך להבריא את התקשורת החולה, את היעדר התקשורת. קשה מאד. מחלה שהתפתחה שנים על גבי שנים, מן הסתם צריכה להבריא שנים על גבי שנים. וזה אומר: ס ב ל נ ו ת ! ! ! אני מרגישה נעולה ומלאכותית כשלא מתפתחת שום תקשורת הדדית עם הבן הסגור שלי. שואלת שאלות - ונענית בקיצור ובהעוויות פנים (של "נודניקית, תפסיקי להיכנס לווריד, לא בא לי לענות"). ואני לא רוצה להיכנס לווריד. לא רוצה להיות כמו אמא שלי. אבל לא רוצה גם להרגיש נעולה ומלאכותית - כמו אמא שלי (שאני מסרבת לענות לשאלותיה ולשתף אותה - נכוויתי 41 שנה מתגובותיה, ודי לי והותר). אז אני פותחת את הדלת, ומתחילה לספר לו על עצמי: על העבודה, על הרגשות, על דעות והמחשבות שלי. על הכל. לא מקבלת תגובות, אבל הוא שומע ומקשיב. שותק. אבל סופג ומפנים. לפעמים הוא נפתח ומשתתף. אני יודעת שאני עושה עבודה חשובה: בעוד 10 שנים הוא ירצה קשר - החיים יעניקו לו חוויות חדשות, שיגרמו לו לרצות בקשר. ויהיו לו הכלים: התרגולת שהוא שומע ממני היום איך יוצרים קשר. פשוט מספרים.

rolan

New member
לפתוח את הדלת

אהבתי את הרעיון... דלת פתוחה מזמינה פנימה

תמרי30

New member
../images/Emo24.gifרולנית מקסימה

תתחדשי על הפורום ותבורכי על היוזמה
אוהבת אותך תמרי

rolan

New member
היי חמודה ../images/Emo24.gif

איזה יופי שבאת אלינו. תישארי אני בטוחה שיש לך מה לתרום...

BellA עלמה

New member
התקשורת ביני לאימי הוא לא משהו

זה בעיקר אשמתי כי אין לי סבלנות אבל גם היא כי לפעמים היא לא מבינה

petit

New member
זה מאד פשוט וחד משמעי

הורים לא אמורים לוותר. גם כשאין שיתוף פעולה גם כשבועטים ,כועסים ומגיעים לפסים בלתי אפשריים-להורים אסור להרפות. שלי הרפו די מהר וזו אחת הסיבות שהכל נמשך יותר מדיי זמן והיום אחרי 15 שנים אין אפשרות לרפא את ההפרעת אכילה שלי. אני לעולם לא אפסיק לכעוס על הבחירות המעוותות שלהם.

אופירA

New member
מנהל
הורים לא אמורים לוותר

מי כמוני יודעת - גם אמא (שלא מוותרת) וגם בת (שההורים שלה לא התחילו אפילו לנסות לתקשר). אבל אם הם עושים מה שהם לא אמורים, זה לא אומר שאנחנו לא אמורים להתמודד עם החיים שלנו, למרות מה שהם. אנו יכולים וצריכים להצליח בחיים למרות הורים עם בחירות מעוותות. יתומים יכולים וצריכים להצליח בחיים למרות החסר הנורא. נכים יכולים וצריכים להצליח בחיים למרות המוגבלות. אז אין דבר כזה שאין אפשרות לרפא את הפרעת האכילה! לי לקח 14 שנה לרפא את הפרעת האכילה ועוד 10 שנים להתמודד איתה. לוקח לי 22 שנה להתמודד עם הפרעת האישיות וזה עוד לא נגמר. אבל יש לי זמן - עד גיל 98!

למעלה