הרבה זמן- ושוב זקוקה לייעוץ

sundea101

New member
הרבה זמן- ושוב זקוקה לייעוץ

היי לכם לכולכם אנשים טובים, ובעיקר לענת! לחמתי - סוף כל סוף יש עזרה 24X7, וזה כבר טוב. ושוב, נדמה לי שמישהו מהאחראים נם לא בשמירה, האם נכון שעלויות של מטפלת פיליפינית הן רק 650 דולר לחודש? מה עם קופת חולים, דמי כיס, ביטוח לאומי, וחופשים? האם הן עובדות 7 ימים? אין לי מושג היכן ניתן לברר את הפרטים הללו, ולכן אם תוכלו להפנות אותי, זה יהיה מעולה, כי צריך לטפל גם בצד הכספי, ולבדוק איך מתמודדים ומה כל אחד מהילדים צריך לעשות. ובנוסף, למטפלת לפי דעתי מגיע יחס הוגן, וזה כבר קשור לדמי כיס וחופשות. המון תודה, סאנדי101
 

דלי24

New member
עזרה

היי, אנחנו באותו סיפור (אבא) ולאחרונה הגיעה אלינו עובדת פיליפינית (נהדרת). העובדת זכאית ליום חופש שבועי (עפ"ר יום ראשון).השכר נע בין 550 ל-700 דולר, על פי הוותק בארץ, ידיעת השפה העברית וכד'. מדי שבוע, ביום החופשי היא מקבלת דמי כיס - מקובל בין 80 ש"ח לחדשה בארץ ל-100 ש"ח לוותיקה. בנוסף, יש לשלם עבורה ביטוח בריאות (דרך חברות שונות)- נע בסביבות 2 דולר אמריקאי ליום. ביטוח לאומי - כמקובל לגבי העסקת עובדים במשק בית, מטפלות וכד'. אחרי שמדווחים לביטוח לאומי מגיע טופס תשלום פעמיים בשנה. מגיעה חופשה לפי החגים של העובדת. חשוב-חשוב-חשוב: אם אושרו לכם שעות עזרה מביטוח לאומי ואין יותר צורך במטפלת מטעם ביטוח לאומי, הכסף ניתן לעובדת הזרה! אם ביום החופשי של העובדת יש צורך בעובדת מביטוח לאומי - מקבלים את הסכום היחסי הנותר. וגם: אם יש להורה ביטוח סיעודי, יש להפעילו!! (אגב, החברה שמביאה את העובדת אמורה לספר לכם את כל הנ"ל) וכמובן - יחס הוגן, תנאי מחיה טובים, ושיהיה בהצלחה!
 

ענתי44

New member
סאנדי 101 יקרה!

ראשית, מזל טוב על העזרה לחמותך. הגיע הזמן.בקשר לעובדת זרה, ממש שהספקתי לברר אז ראשית צריך להוציא אישור חוקי. והעובדת מקבלת חופש בסוף שבוע. העובדת צריכה להרוויח כ 30% מעל שכר המינימום. המחירים נעים בין 500 ל1000 דולר. תלוי במיומנויות של העובדת. את כמובן צריכה להוסיף על זה גם תשלום ביטוח לאומי ( שכולל גם ביטוח בריאות) ודמי כיס כשהיא יוצאת לחופשה. כמובן שגם כלכלה מלאה. בקיצור העסק לא זול. ובת דודה של אמי ואחרים בפורום שיש להם עובדת זרה גם משלמים עבור עזרה ביום החופשי של המטפלת. פרטים יותר מדוייקים תוכלי לקבל בחברות כוח אדם שמטפלות בהבאת עובדים. אתם צריכים לשבת ולבדוק מה ההוצאות השוטפות של חמותך, אחזקת בית, חשמל, מזון. תרופות וכו' + העלויות המדוייקות של עטבדת זרה. לראות מה ההכנסה של אמא ולחלק את ההפרש בין האחים, עלפי קרטריונים שתחליטו. יש כפי שאמרתי שמביאים עוד עזרה כשהעובדת בחופשה אבל יש גם כאילו שמתחלקים ביניהם בטיפול בחולה ביום החופשי. בהצלחה וטוב לשמוע ממך
 

sundea101

New member
היי ענתי

כתבתי לך למייל לפני שבועיים, לכנודע לי על החדשות הטובות! משום מה, האחראים לניהול המצב לא מבינות או שלא רוצות להבין המון דברים, למשל על יום החופשי, מסתבר שזה 36 שעות ולא 24, וגם על דמי הכיס ומה לא. המטפלת שלה כבר שנה בארץ, ויודעת טיפה עברית. נפעיל את הביטוח הסיעודי שעשינו, אבל בכל זאת, צריך לדעת אם יש מקום להוסיף עוד..... אני מניחה שיביאו עוד מישהי לטיפול בימי החופשה. לפי שהבנתי חברת כח האדם לא ממש הסבירה, או שאולי זה כתוב בחוזה או הסכם אבל מי קרא? אני לא ראיתי כלום. כבר ביררתי גם בקו לעובד, ויש להם קובץ מסודר, אותו אני מעבירה לבעלי ואחיותיו. המון תודה לכולם על המידע והתמיכה ובכלל, המון המון בריאות ואהבה....
 

ענתי44

New member
ושוב שלום

להיות מטפלת סיעודי של מישהו זה להיות צמוד 24 שעות לחולי, לרוגז ולעיתים גם בתי חולים. להיות מטפל סיעודי זה להרים אדם שגם אם הוא קל משקל קשה להרים... להיות מטפל סיעודי זה לא לישון טוב בלילות... זה להאכיל מישהו אחר ולנקות אחריו.זה וסליחה על הבוטות, שהוא בלי כוונה מפליץ לך לתוך הפנים או לא שולט על הסוגרים ונוזל עליך. זה להחליף טיטול מטונף ולנקות קיא ולרחוץ אדם זר. זה לחטוף מכל הסביבה טענות וצעקות ולשתוק. להיות מטפלת סיעודית זרה זה להתנתק מבית חם, מהבית ולהגיע לארץ זרה, שפה זרה, תרבות שונה , אוכל אחר, להכנס לבית זר. בקיצור זה תנאים קשים. ורוב העובדים עיושים עבודת קודש אז צריך שהגיסות שלך לא רק שיתנו את כל המגיע לעובדת אלא שיגידו יפה תודה. איזה מזל שיש להם אותך. שבוע טוב ושבת שלום. ודש לאוהד האדום שבבית.
 

sundea101

New member
את כל כך צודקת

אני מניחה שאני כמו תמיד מביאה להן את הסעיף, אבל אני לא מוכנה להיות קשורה למשהו שהופך אדם אחר לשפחה. בעלי מבקר פעם בשבוע, ואני אנסה להגיע איתו בפעם הבאה, (לבדוק את החדר ואת התנאים ואת המטפלת) למרות שאת יודעת... נדמה לי שהן סוף כל סוף מתחילות להבין את משמעות ההורה הנזקק והחולה, וההפנמה לא מועילה להתמודדות כרגע. זה יבוא אני מניחה. האוהד האדום עסוק כרגע בכדורסל כחול לבן. אבל, המשחק האחרון לא גרם לא לתחושת אושר... שבת שלום לכולכם,
 

zs1957

New member
תגובה ל- סאנדי 101

שלום סאנדי! עלות של מטפלת פליפינית נעה בין 700 דולר ל- 1000 דולר תלוי בוותק שלה. ככל שיותר ותיקה ארץ העלות יותר גבוהה.בנוסף עלייך לשלם דמי כיס ,ביטוח רפואי, ביטוח לאומי והוצאות דיור וכלכלה. ניתן להשיג מטפלות מסרילנקה, נפאל, הודו, סין בעלויות הרבה יותר נמוכות 550 דולר.בחברת מתן בכפר סבא הן מקבלות הכשרה בטרם מתחילות לעבוד. הן עוברות קורס ע"י גורם מקצועי שיש לו ידע בסיעוד ובטיפול בקשישים. זהבה שחם- עמותת אלצהיימר.
 

רותי57

New member
לsundea101

לך היה מזל הצלחת לשכנע את בני המשפחה בקבלת עזרה ל24 שעות. לי לא היה מזל כזה. אומנם שכנעתי את אמי והיתה אצלנו עובדת זרה בדיוק ל20 יום. אז אמי זרקה אותה וכעת חזרנו למתכונת הישנה. מטפלת של ביטותח לאומי והשאר עלי. אני מתפלא שאת לא יודעת את התנים להעסקת עובד זר.החברה שמביאה אותם מסבירה זאת יפה מאוד. אובכן מגיע להן :1.דמי כיס בין 100 -70 שח כל יום ראשון שהן יוצאות לחופשה. 2. 9 ימי החג שלהם + 12 יום חופשה שנתית כפי שנהוג בארץ 3. 5 ימי הבראה לפי 307 ש"ח ליום, 4, ביטוח בריאות של 2000 ש" לשנה 5. וכמובן משכורת כפי שסיכמת עם חברת כח אדם שהביאה את העובדת.אם היא פעם ראשונה בארץ אפשר להשיג עובדת גם ב550$ לחדש אם היא צריכה לטפל רק באדם אחד. בהצלחה רותי
 

ronnyw

New member
עובדת זרה

שלום. א. בהצלחה עם העובדת. תוך יומיים לא תביני איך יכולת בלעדיה. זה שידרוג איכות חיים למטופל וגם לסביבתו. ב. באופן עקרוני ההנחיות של חברות כח האדם (שרובן הוזכרו כבר ) מהוות מינימום הכרחי. מעבר לזה - אתם יכולים לסכם במשא ומתן. למשל: החופשה השבועית המינימלית הינה בת 24 שעות ( לא 36 כפי שהוזכר). אתם יכולים, משיקולים שלכם, לקבוע יותר, (אף פעם לא פחות !!). כדוגמא - שלנו זכאית ל 26 שעות, כאילו הנסיעה על חשבוני. דוגמא נוספת: מגיעים לעובדת דמי שימוש שבועיים בטלפון (נדמה לי ש- 50 ש"ח). אנחנו החלטנו להעלות ל- 100 ש"ח, כיוון שקורה לא אחת שהורי נזקקים לטלפון נייד בהיותם מחוץ לבית, וזו דרכי לבקש מימנה לאפשר להם שימוש במכשיר שלה (אין להם טלפון נייד משלהם. הם גם לא ידעו להפעיל אותו בלי עזרת המטפלת). ג. עלות מחיה: משהו שצריך להכין אליו את המטופל: עובד/ת זר/ה אוכל/ת, צורך/ת בחשמל, מתקלח/ת, מכבס/ת לעצמו/ה. פתאום חשבון המכולת או החשמל עולה (כשמדובר במעבר מבית עם דייר אחד לבית עם שניים - זה מורגש). כיוון שזקנים רגישים לכספם - זה עלול להוות בעיה ועוד סיבה לחיכוכים. לחשוב על זה מראש !! ד. ענין שלא עלה בתגובות הקודמות (אם לא פיספסתי): לעובד מגיעה חופשה שבועית של 24 שעות. לפעמים הם מוותרים על החופשה,נשארים, ומתפקדים כמו בכל יום. אבל אז יש לשלם להם סכום נוסף (כ- 50$ לכל הישארות כזו) ה. ומשהו כללי, שנראה מובן מאליו, אבל בכל זאת: יש לוודא שתנאי מחייתם הולמים !! יש לספק מיטה נורמאלית, מצעים ושמיכות לפי מזג האויר, תנור בחורף, מאוורר בקיץ, רצויה טלביזיה (אין להם הרבה מה לעשות עם עצמם בשעות מתות). אם זה אפשרי מבחינת המטופל, יש לאפשר להם "להתאוורר" על ידי יציאה לפגוש חברים/חברות כמותם בבתים אחרים (שלנו פוגשת חברה כמוה אחת ליומיים-שלושה למך שעה.) ו. ועניין נוסף - שגם הוא ברור לגמרי, הוא אפילו רשום בחוזה, אבל עדיין יש בו חריגות וחריקות נוראות: אסור בתכלית שהעובד/ת הסיעודי/ת ישמש עוזר/ת בית חינם לכל בני המשפחה. תפקידו האחד והיחיד הוא לטפל במטופל שלו !! אני אסיים היכן שהתחלתי: זה נראה קצת מסובך ומורכב בהתחלה, הרבה חוקים ומגבלות, אבל זה שווה הכל !! העובדים הזרים האלה עושים מלאכת קודש קשה, מתישה, מתסכלת, בשקט, בסבלנות, במסירות. חייכם ישתנו. בהצלחה !!
 

ענתי44

New member
נראה לי

שאם משלמים עבור התוספת בזמן החופשה של העובד הזר עדיף למישהו נוסף. גם שהחולה לא יהיה תלוי רק באדם אחד וגם כי להיות באותו בית בלי להתאוורר מידי שבוע למינימום 24 שעות לאורך זמן יפגע בתפקוד העובד. הוא חייב מנוחה מנטלית כדי לצבור כוח ולמלא את המצברים. כמי שהיא על תקן עובדת זרה לאמא אני כל כך זקוקה לחופשות הקטנות האלה. ובקשר לניקיון לשאר בני המשפחה או מקורבים. חברה אישרה לעובדת שלה, בשעות שהמטופל לא היה לעבוד פרטי במשק בית ולעשות עוד קצת כסף מהצד.
 

אנימו

New member
ענתי. אם החברה אישרה לה לעבוד מהצד

בבית אחר שבו אין לעובדת רשיון לעבוד, העובדת עלולה ל"עלות על טיל" וגם המעסיקה ברשיון עלולה להסתבך...במקרה הזה טוב הלב עלול להיות לרועץ.
 

אנימו

New member
רון-אתם נשמעים לי מל"ו צדיקים. כל

הכבוד על היחס. יש מעסיקים שדואגים מאוד לעובד הזר ויש שמנצלים אותו בצורה מבישה. העסקתי עובדת זרה במשך כשנתיים לטיפול בחולה ושמעתי ונוכחתי ביחס מבזה ונצלני ביותר. חבל כי התדמית שלנו הישראלים כמעסיקים נפגמת מאוד ומשליכה גם על הישרים והטובים.
 

sundea101

New member
תודה לכולם

היי, ובכן, מאחר ואני לא מטפלת בחמתי, אלא מסייעת במידע לבעלי, ומכירה את הנפשות הפועלות, הן לא ממש הבינו, או שהבינו אבל המידע שעבר אלינו הגיע לקוי ולא מלא. רק לאחר ששלחתי להן את הדף של קו לעובד, פתאום הסתבר שיש עוד עלויותץ ושאכן על רובם ידוע ומטופלים. אכן, פתאום התווספו עלויות של יותר אוכל (ל"שוק" אנחנו דואגים - בעלי כלומר) וכביסות, וחמתי כבר מתלוננת על כמות המכונות כאילו שהמטפלת מביאה מבחוץ. (כל זה היה צפוי) מה שכן הוסכם איתה לפי בקשתה של המטפלת שהיא תקבל שבוע רצוף חופשה על מנת להיפגש עם בעלה בירדן, לאחר שלא נפגשו כשנה... וזה במקום ימי חופשה כל שבוע. מה אומר, אכן להיות מטפלת פירושו להקריב המון בחיים שלך, ולהפוך לעורו ולגפיו של מישהו אחר, אבל, לנו מהצד, זו עזרה מועילה והכרחית על מנת להמשיך בשיגרה ללא דאגות ועם מקסימום עזרה לחמתי.
 

ענתי44

New member
כמה שאת צודקת

השהות הארוכה בבית חולים איפשרה לי לראות כמה עוול אנו עושים לאנשים הנפלאים האלה. אומנם צריך מצד אחד לבדוק טוב טוב שהם אכן מטפלים כראוי ובכבוד ליקר לנו אך מאידך חייבים לא לתת להם תנאי מינימום אלא למעלה מזה. תנאי מחייה ראויים, תנאים טובים שמעוגנים בחוק לכל עובד והעיקר להראות להם שאנחנו אסירי תודה ומוקירים על מה שהם עושים. וראיתי גם את זה. הגיע אחד הבנים של חולה מחו"ל והביא לכולם מתנות. המתנות הכי יקרות היו לאמא שלו ולעובדת שלה. ואיך שהם הביאו לה לבית חולים אוכל חם. היה תענוג לראות. איך היא מטפלת באמא ואיך המשפחה מעריכה את זה. זה כל כך בלט לעומת העובדות האחרות שבמקרה הטוב לא התייחסו אליהן.
 
למעלה