הרבה זמן חשבתי...

הרבה זמן חשבתי...

שכאשר מתים, פתאום יודעים את הכול. לא את הכול לגמרי, אבל למשל מבינים הרבה דברים שלא מבינים בחיים בגלל נקודת מבט צרה מידי. וכאשר מתים איכשהו מבינים את כל הנקודות מבט, שזהו לדעתי, מצב אידאלי, שבו יש הבנה אולטמטיבית של האחר, מה שאנשים לרוב לא עושים. אבל עכשיו... יש לי מן מחשבה כזו, שאחרי שמתים, ה"לא-נודע" שאני חשבתי שייחשף לאחר המוות, בעצם נשאר לא נודע. כלומר, המוות הוא לא הלא-נודע, אלא הוא בעצם משהו אחר לגמרי. ובתוך המוות, כמו בחיים כאן, יש גם לא-נודע. ואם זה נכון, אז בעצם אין פה שום הבנה. אם אני לוקח לדוגמה אנשים שמספרים על כך שקרובים/חברים מתים התגלו להם בחלום למשל, האנשים האלה מתגלים אולי שהם יודעים לנבות משהו שיקרה - ואז אפשר להגיד שאולי מחוץ לחיים האלה, נשמות שהן מודעות למוות שלהן יכולות לחוות את העתיד והעבר בו זמנית. אבל אותם אנשים עדיין נראים כאותם אנשים. מה עם האנשים שעברו מוות קליני ומדברים על כך שהם ראו אור ואז הם מגיעים למקום שיש בו עוד נשמות, שהוא לא "גן-עדן" אלא משהו אחר. הם לא מבינים את הלא-נודע... אלא הם נשארים לא יודעים. כי אם האנשים שהם מכירים מחכים להם "בשמיים" אז האנשים האלה כנראה בברית איתם או משהו בסגנון, אבל הם עדיין אותם אנשים, והם לא מקבלים ראיית-על לכל מה שקורה - אולי כן, אבל הם לא יודעי-כל. וייתכן שאחרי המוות, יש להם אותן דעות שהיו להן לפני שמתו. כלומר, הצמיחה הזו של הנשמה היא ממשיכה להתבצע. ובתוך המוות, כמו בחיים, עדיין יש לא-נודע. כלומר, גם אנשים שמתים, לא יודעים אמת אולטימטיבית... וכך הם יכולים למשל, להיות בעלי אותן אמונות, להיות דתיים למשל, מבלי שהמוות יסתור את האמונה שלהם. כך שגם מוסלמי, וגם נוצרי יכולים לשבת עכשיו לאחר המוות, במן מקום מואר כזה ולהתווכח מי מהם צודק יותר (סתם עכשיו). אני לא יודע בקשר ליישויות, אבל אני מניח שגם הן לא יכולות להבין את כל הנקודות מבט, ואפילו אם הם כן, עדיין הן לא יודעות הכול. ואני לא יודע אם יש משהו בעולם שיודע הכול. אולי מה שמכנים אותו אלוהים. אבל את זה אני לא מנסה לדעת כרגע. הייתי רוצה לשמוע מה אתם חושבים.

רותי 11

New member
כשאתה עוזב את הגוף בהחלט הראייה משתנה

מה שקורה לאנשים בזמן מוות קליני זה קטע יחסית
מוגבל - הם רק בפתח המנהרה הם יכולים לקבל
תשובות מסויימות והבנות מסויימות להמשך החיים\
אבל הם לא נחפשים לגמרי לכל מה שקורה שם
לא כולם משתנים הם ממשיכים בחייהם חלקם אפילו
לא מספרים על החוויות האלה חלקם מספרים שאכן
זאת חוויה משנה חיים. אבל זאת לא אינדיקציה למה
שקורה אחרי המוות כי זה רק הקטע הראשוני ואכן
נשמות שאנחנו מכירים מקבלים את פנינו כדי שלא
נבהל כדי שפנים מוכרות ואוהבות יקבלו אותנו כדי
לעשות את זה חלק יותר וטוב יותר.
לאחר שעוברים את השלב הראשוני יש את שלב הקליטה
ורק לאחר מכן הסקת מסקנות וכדומה.
הייתי ממליצה לך לקרוא את הספר מסע הנשמות
הוא די נותן תשובות

היי רותי!!

תודה על התגובה! אם יש צורך להסיק מסקנות, אז זה עדיין אומר שלא הכול ידוע... כלומר אי אפשר לדעת את הכול? ואני אנסה להשיג אותו בספרייה אם הוא קיים שם.

רותי 11

New member
הסקת מסקנות לגבי ההמשך

הסקת מסקנות היא למה ואיך התנהגתי כשהייתי בגוף
מה עשיתי מה למדתי מה הרסתי ועוד... ואיך אני מתקן
את זה ולומד עוד כדי להתעלות.
ברור שלא יודעים את הכל בגלל זה אנחנו כאן בעולם
הזה כדי לעזור לבריאה להבין איך מתמודדים עם יסוד
האדמה זאת מטרת הבריאה בכלל.
אבל הסקת המסקנות היא אישית

מאד קשה לי להבין מה את אומרת לי

אבל אולי בהמשך אני אבין. תודה על התשובות רותי !

למעלה