הרבה זמן לא הייתי כאן..

tamarosh3

New member
הרבה זמן לא הייתי כאן..

היי לכולן.. הרבה זמן לא הייתי כאן.. עברתי דירה והרבה דברים.
בכל מקרה אני עדיין מניקה את הקטנים שלי בני שנה ושלושה חודשים..
הכל טוב ויפה, אך אני בחודש שלישי להריון ועדיין כמה בלילות.. ומותשת.
רציתי להמשיך להניק ולזרום, אך נראה לי שזה קצת מורכב.. אשמח לשמוע על הנקה בהריון ואם זה בכלל אפשרי הנקה של שתיים?..
הרופאה שלי אמרה שזה עלול להוביל להפלה.. ( נראה לי קצת מוגזם, לא?).
נראה לי שקצת עצוב לי להפסיק להניק, אבל אולי באמת אין ברירה?..
ממש אשמח לשמוע את תגובותיכן, כי אני מרגישה חסרת אונים ( ובכלל עדיין מופתעת מההריון ..),
לא יודעת למה כל כך קשה לי המחשבה על סיום ההנקה?.. ואיך בכלל עושים את זה?.. הם יכולים לאכול רק מוצק?

היי

גם שלי הפסיקו לינוק באותו גיל מאותה סיבה, הפסיקו מעצמן, והן אכלו מוצקים בלבד ללא בעיה, הייתי שמחה אם הן היו ממשיכות לינוק.
בגדול את יכולה להמשיך להניק אין מניעה, יש סייגים במקרים מסוימים, כמו הריונות בסיכון, ממליצה לך פשוט לברר את הנושא יותר לעומק. אאל"ט כל עוד אין איסור על קיום יחסים בהיריון אז אפשר להניק.

ונוס 26

New member
הנקתי לכל אורך ההריון השני שלי,וגם אחרי הלידה

אני לא רופאה ולא רוצה לתת ייעוץ נגד הרופא שלך אבל מניסיוני רופאים אומרים שטויות גמורות בכל הנוגע להנקה! חלקם לא מבינים כלום בנושא.
גם הרופא שלי כששמע שאני מניקה הביעה תמיהה ושאל אם זה נראה לי בסדר ורמז שזה עלול לעשות בעיות, להקדים לידה וכו'. הבהרתי לו שקראתי חומר בנושא והוא הבין שאני כנראה מבינה יותר ממנו אז הוא עזב אותי.
תשאלי רופאות שמבינות בהנקה כמו ד"ר מירה ליבוביץ, אני בזמנו קראתי הרבה באינטרנט והבנתי שאין עם זה שום בעיה ואין שום סכנות!!
אני נמנעת מלפרט כאן כי מעדיפה שתקראי בעצמך אצל מומחים.
הנקתי את בני הבכור כל זמן ההריון והוא ינק בלילות עד שהייתי בחודש שביעי, אז גמלנו אותו מהנקת לילה בידיעה שיהיה לי קשה לקום לשניים. הוא המשיך לינוק גם אחרי הלידה עד שאחיו הקטן היה בן עשרה חודשים והוא היה בן שנתיים וחצי (קוראים לזה הנקת טאנדם). ואני חושבת שזה היה מעולה!! מאד מאד עזר לו לקבל את אחיו הקטן ולהתמודד עם הלידה.
ממש בזמן הצירים רגע לפני שיצאנו לבי"ח הנקתי את הגדול הנקה לפני השינה ולדעתי זה מאד עזר לי וקידם את הלידה של השני - שהיתה נפלאה (שעתיים והילד בחוץ...).
לפי מה שאת מתארת את לא רוצה עדיין להפסיק להניק את התאומים, אל תעשי את זה רק בגלל ההמלצות הרפואיות הבלתי מבוססות.
בהחלט יש ברירה. (כמובן, בגיל שנה ושלוש אפשר מבחינה תזונתית להפסיק להניק אבל הנקה היא הרבה יותר מתזונה)
מה שכן אני ממליצה לך לשקול גמילת לילה, לקום לשלושה בלילות נראה לי קצת מטורף (למרות שאני מכירה חברה שהמשיכה להניק בלילה אחות גדולה ואח קטן) - את תהיי אחרי לידה ויהיו לך פחות כוחות ותצטרכי הרבה אנרגיות כדי להמשיך לייצר חלב לתינוק החדש.
לבי גמילת לילה של תאומים, אני בעצמי מחפשת עצות...

יכי67

New member
ונוס 26

את נשמעת לי כזאת אלופה, כל הכבוד לך על הדרך שלך!!

לגבי גמילת לילה, עניתי לך מחשבות שלי ושאלות נוספות בנפרד...

ונוס 26

New member
תודה. אני עושה מה שטוב לי ולילדים

ובהרבה מאד הנאה. גם עכשיו ההנקה של הבנות היא אושר בשבילי כל פעם מחדש

יכי67

New member
הנקה והריון

אני מבינה את התחושות שלך והקושי להפסיק את ההנקה
איך מתקדמים העניינים מאז שכתבת את ההודעה.

אני מתנצלת על העיכוב בתשובה, הפורום היה במצב "שקט" ורק עכשיו נכנסתי לתפקיד המנהלת.
כל הכבוד לך על הנקת תאומים עד גיל מופלג כזה. אני מבינה את הצורך שלך להמשיך.
בגיל הזה הם כמובן יכולים לאכול רק מוצקים ולא חייבים בכלל להוסיף להם תמי"ל, אפשר לתת להם דברים אחרים...
הייתי מתייעצת עם רופא נוסף. בד"כ הנקה בהריון נחשבת מותרת אך תלוי בהרבה משתנים של ההריון הספיציפי וגורמי סיכון.

עדכני אותנו, והמשך הריון מוצלח.

tamarosh3

New member
תודה על העצות והעידוד..

ממש כיף שיש מקום להתייעץ ולקבל עידוד ותמיכה.. הרבה לא מבינים איך אני עושה את זזה.. בהריון? את האמת גם אני לא מאמינה , אבל אני הולכת על-פי האינסטינקטים שלי, ממשיכה להניק (לא מסוגלת להפסיק:)

אין לי בעיה עם ההיריון והכל בסדר ואני מרגישה שעדיין הם זקוקים לינוק וזה עדיין לא הזמן שאני רוצה לגמול, כמו וונוס אני עושה מה שטוב לי ולהם
( ממזמן אני כבר מסננת תגובות חיצוניות). הנקת לילה כבר התחלתי לגמול וכבר כמה לילות שהקטן בוכה שמים לו מוצץ ונרדם והקטנה לא קמה בלילה ( בזמן האחרון קמה פעם אחת יונקת קצת וחוזרת לישון לידי, כשהיא מושכת לי בשיער
מה שבטוח וונו שאני יגמול לפני הלידה, נראה לי שפה הגבול שלי

אבל בינתיים אני נהנית עוד מההנקה וממשיכה אתכם
ושוב תודה על הפירגון והעידוד..
וונוס לאיזה אתר להיכנס?.. איפה יש מידע? אשמח לקבל לינק..

למעלה