הרבה זמן לא הייתי פה,והאמת שהתגעגעתי.....

הרבה זמן לא הייתי פה,והאמת שהתגעגעתי.....

ואתם?
אז מה שלומכם?!?!?!

אז ככה,הייתי בתקופה לא משהו כל כך, והחלטתי להתנתק, כי הרגשתי שמאסתי עליכם ויותר על עצמי.
אני בעיצומו של תהליך קואוצינג' שהולך מעולה!!!! ועוד כמה דברים שעליהם אני לא אפרט כאן.
ו.... אני חודש הבא עוברת לצפון הארץ!!!! עוזבת את הקן.
והאמת שבאתי לפה בשביל שני דברים.

הראשון-להגיד שהתגעגעתי!!!! ושגרמתם לי לעשות שינוי ענקי עם עצמי (ראיתי שיש פה הרבה חדשים והם לא יבינו אבל אני מקווה שהוותיקים מבינים...)
והשני-שאני צריכה את עזרתכם, אני עוזבת את הקן,איך מתחילים? איך חוסכים??? כל עצה שיש לכם לגבי חיי עצמאות ומגורים לבד. אני אשמח..

אני מקווה שאתם שמחים שאני כאן

גם אני :)

אבל האמת היא שלא רחוק מאוד מהבית של ההורים (שחזרתי אליו לחצי שנה אחרי כמה שנים טובות מחוץ לבית, ואני כבר מתחרפנת).
העיקר שיש לי מאורה משלי אחרי המעבדה.

BloodyRose

New member
לא מכירה אותך, אבל מזל טוב

את עוברת לגור לבד או עם שותפים?

כמה טיפים לגבי חיסכון - בתור התחלה, לעשות מאזן הכנסות-הוצאות. כל חודש להסתכל כמה כסף הוצאת ועל מה, ולראות אם יש איפה לקצץ טיפה. אולי לאכול פחות בחוץ, אולי לקנות בסופר יותר זול. עצה שיותר תלויית-אופי מכל דבר אחר: אני עושה קניות סופר באינטרנט. המוצרים אולי יותר יקרים ומשלמים גם על משלוח, אבל ככה קונים *רק* מה שצריך. בלי "אוי, אולי אני באמת אקנה מגבת מטבח", או "באמת מלא זמן לא קניתי במבה!". נצמדים בלית ברירה לרשימה, וקונים הרבה הרבה פחות. אם את גם ככה נצמדת לרשימה זה פחות משתלם, לכן זה באמת תלוי באופי.

ריהוט - לא צריך להשתולל ולהתלהב מזה שיש דירה חדשה, ולכן גם כל הריהוט צריך להיות חדש. אפשר למצוא מציאות באתרים כמו אגורה ויד2, ואפשר גם לברר בין חברים אם יש ריהוט שהם מתכוונים להיפטר ממנו בקרוב (ולקחת מה שאפשר מהבית של ההורים, כמובן
)
דיסקליימר - לדעתי (!) דווקא עם מכשירי חשמל גדולים, עדיף לקנות מוצרים חדשים (ואפשר למצוא בזול). אם קונים מוצרי חשמל יד שנייה, בעצם קונים חתול בשק. אי אפשר לדעת מתי משהו יתקלקל, ואין תעודת אחריות. דווקא פה עדיף לשלם טיפה יותר אבל לפחות לקנות בראש שקט.

טלוויזיה - אם את לא מהמכורים, אפשר וקל לוותר. היום אפשר למצוא הכל באינטרנט, חבל לשלם הון תועפות לחברות הכבלים. מקסימום, אם אחרי כמה חודשים את עדיין מרגישה שחסר לך, ומאזן ההוצאות מראה לך שיש לך את הכסף הנוסף, אפשר לקנות, אבל חבל לשלם על זה מראש.

קחי בחשבון שההוצאות בחודש-חודשיים הראשונים יהיו יותר גבוהות. תתכונני לזה מראש, ותדעי שזה לא ממשיך ככה.

זה כל מה שעולה לי לראש כרגע

בהצלחה!

כל הכבוד!!!!!!!!!! אני תמיד שמחה לשמוע על

שהחליט לקחת את החלומות שלו ולהפוך אותו למציאות, מזל טוב!!!!!!!

Purple Mushroom

New member
באמת? כן. התגעגענו

ואני חושב שההרגשה שלך לא היתה נכונה. הכל תלוי בך, והכל בראש.
מזל טוב.
בצפון בטח השכירות יותר נמוכה אפילו מדרום תל אביב.
זה ממש דומה לתגובה הקודמת שהשארתי.
תלוי מה גובה המשכורת שלך. (עוזבת לטובת עבודה זהה בתחום, בצפון הארץ?).
תגידי לי מה גובה ההכנסות שלך, ואוכל לנסות לך בניהול תקציב. (מעטים הם האנשים שבאמת מוכנים שאעזור להם בחינם בתחום, אני לא אלון גל, אבל אני אלון ארד).
אני מצליח להתקיים בזמנים שלא עובד. (כעת אפשר להגיד שעובד ב4 סוגים של עבודות, 4 פעמים בשבוע, אחת מהם בהתנדבות).
בכ-3 אלף ש"ח, והדמי מחיה שלי. (לא כולל אוכל של קניות בסופר של כמה מאות שקלים בחודש), החודשיים, מסתכמים בכמעט 1600 ש"ח, כולל דמי מינימום ניהול חשבון, בבנק הפועלים
.
אז כן אפשר לגמור את החודש. ובמיוחד בצפון הארץ. יכולה לרשום כאן או בפרטי, כמה עולה שכירות חודשית בצפון הארץ?
בקיצור, הרבה בהצלחה, ויכולה לדבר איתי, או עם הקודקודים כאן.
בהצלחה רבה בעתיד ובהמשך.

אלון :)

למעלה