הרבה זמן לא הייתי פה !!

מיכל153

New member
הרבה זמן לא הייתי פה !!

היי בעבר לפני כחצי שנה הייתי פה לספר על 4 ילדיי שהם לקויי למידה. 3 מהם הם בחינוך מיוחד ואחת בביה"ס רגיל. הגדול בן 15 הוא עם הפרעת קשב וריכוז בלי היפראקטיביות, דיסגרפיה ודיסקלקוליה, כל השנים היה קושי בתקשורת ובשנה שעברה הוא היה בדכאון ולא הלך 3 חודים לביה"ס. לפי עצת הפסיכיאטרית הוא נמצא עכשיו בביה"ס להפרעות בתקשורת. אין לנו אבחנה מדויקת , אבל נראה שטוב לו מאוד בביה"ס. הוא היה מוציא את כל התסכול עלינו בבית, לאחר שסבל הרבה הצקות מהילדים שהרגישו שהוא חלש. השניה בת 13 היא גם לקוית למידה עם קושי בפיצול קשב וזכרון חזותי גרוע. היא מקבלת סל שילוב. השלישית בת 4 ונמצאת בגן חינוך מיוחד. יש לה היפוטוניה וקושי בתכנון תנועה וגם היפרסנסטיביות. היא קבלה בעבר הרבה פיזיוטרפיה, ריפוי בעיסוק וריפוי בדיבור. היה לה איחור בהתפתחות והחלה דבר רק בגיל 3. כרגע היא מקבלת ריפוי בעיסוק וריפוי בדיבור. האחרון בן השנתיים גם הוא בגן המיוחד ויש גם לו היפוטוניה וקושי בתכנון תנועה. הוא קיבל בעבר הרבה פזיוטרפיה וריפוי בעיסוק. כרגע הוא מקבל ריפוי בעיסוק וריפוי בדיבור. כמו שהבנתם, 3 מתוך ה-4 בחינוך מיוחד, כשגם הרביעית עם סל שילוב. אני מוצאת את עצמי מתאימה לפה.

SAAR01

New member
למיכל יש לי שאלה קטנה ?

יש לי שאלה אולי היא קצת אישית . האים היו לך בעיות במהלך ההריון או שהלידות שלך היו מסובכות. SAAR

מיכל153

New member
לא היו בעיות בהריון, בלידות של

הקטנים היו קשות. בת ה-4 נולדה עם חבל הטבור סביב הצואר והלידה היתה ארוכה וקשה. היא לא בכתה בהתחלה רק אחרי שקבלה זריקות והוצאת הנוזלים שנכנסו לה בשאיבה. בן השנתיים נולד במצוקה נשימתית שבועיים לפני התאריך והונשם כ-8 שעות. אנחנו עכשיו בבדיקה גנטית, ערכנו בדיקת דם אך עדיין אין תשובה ל- myotonic dystrophy.

SAAR01

New member
יש סכויים ש..

כל הליידות הקשות משפעות על הילדים לצערי הרב גם לי היתה לידה קשה עם הבן שלי במהלך ההריון היו לי צירים והלידה לא היתה קלה החבל התבור היה קשור סביב הרגל שלווהדופק שלו לא היה סדיר ובסוף החליטו ללדת אותו בלידת וקום וגם הוא הונשם וקיבל אנטיביוטיקה . הבן שלי יש איחור בדיבור היום הוא בגן חינוך מיוחד יש התקדמות מאוד לטובה . SAAR שתיהיה לך שנה טובה

מיכל153

New member
כן, אבל ה-2 הגדולים הם נולדו אחרי

הריון תקין ולידה רגילה ואפילו הלידה השנייה היתה מאוד מהירה(בחדר קבלה ולא חדר לידה, כי המיילדת או האחות שהיתה שם אפילו בקשה שאחכה ולא יכולתי כמובן) ולא בגלל מצוקה אלא סתם מזל(רצתה לצאת מהר
). אז בכל זאת יש גם סיבות אחרות.

beezi

New member
גם לי היתה לידה קשה

סבלתי צירי תופת וללא פתיחה במשך 3 ימים וארבעה לילות , התינוק היה גדול מאד 4.260 ק"ג ולא יכל לצאת ולאחר שהיה במצוקה וירדו המים המקוניאליים, החליטו סופסוף לילד אותי בואקום, סירבנו בתוקף ואז הריצו אותי לניתוח קיסרי. ההריון היה תקין ומצוין, אולם לאחר טיפולי פריון ארוכים וקשים. אני רוצה להגיד כאן, שאני שומעת יותר ויותר סיבוכים בלידות ובנוסף טיפולי פריון שגורמים לאוטיזם וPDD בעקבות זה.

למעלה