הרבה זמן לא היתה כאן יד לניתוח

ereuveni

New member
הרבה זמן לא היתה כאן יד לניתוח

Poker Stars $0.05/$0.10 No Limit Hold'em - 9 players - http://www.thehandconverter.com/ The Official DeucesCracked.com Hand History Converter CO: $16.45 Hero (BTN): $5.85 SB: $10.05 BB: $4.60 UTG: $4.10 UTG+1: $10.25 UTG+2: $16.25 MP1: $10.20 MP2: $10.00 Pre Flop: ($0.15) Hero is BTN with 2d Ad 6 folds, Hero raises to $0.30, 1 fold, BB raises to $0.90, Hero calls $0.60 Flop: ($1.85) Jd 3d Jc (2 players) BB bets $1, Hero ?​

eilat11

New member
לא הייתי מעלה ולא משווה רירייז

עם A2 אבל אם כבר עשית את זה - וזה הפלופ, לדעתי זה או לזרוק או לדחוף. בכל מקרה לא להשוות.

Papito

New member
למה לא?

הוא סוטד אס!! השוואה בלבד נכון לשלב זה

eilat11

New member
למרות שהוא מקבל יחס קופה לא רע

(עדיין קצת לרעתו) ואפשר להשוות, אם לא יגיע הפלאש בטארן לדעתי הוא יצטרך לעמוד בהימור רציני יותר שם. גם אם היריב מחזיק אובר פאיר וגם אם ב-J , הוא יתן הימור רציני על כל טרן (כימעט) שיבוא.

eilat11

New member
אוייש טעיתי,

הוא צריך להכניס דולר לקופה של 3 דולר, כמובן שהשוואה כאן זה המהלך הנכון. לא שמתי לב

Papito

New member
כל מה שאתה אומר נכון

אבל אתה שוכח פרט חשוב. BB עשה רירייז פרי פלופ, ז"א שהוא ירצה להמשיך ולשלוט במשחק ולכן כל פעם שתורו יגיע הוא ישחק חזק continuation bet בגלל זה אם אני קלף אחד לנאט פלאש ומישהו לוקח אליו את המושכות אני מרוצה. כי או שאני תופס את הפלאש ומוריד אותו חזק בסוף, או שאני עושה צ'ק CALL עד הריבר ובריבר עושה לו רירייז חזק במיוחד שיגרום לו לקפל. כל זה במצב קלאסי שהמנוול לא עשה רירייז פריפלופ עם J3 וקיבל את הנאטס בפלופ (למרות שזה די קלוש, אני סובל מבד ביטים בדיוק כאלו לאחרונה אז אני מדבר בתור ממורמר
)

זונע

New member
כמובן שהשוואה היא לכאורה המהלך הנכון

א.חבל להסתבך עם יד כזאת מלכתחילה(לא הייתי עושה כאן יותר מלימפ, ולא משווה לרי-רייז) ב.די ברור שרק פלאש נותן לנו נצחון כאן. אנחנו משווים, מפספסים את הטרן והיריב יעלה שוב...השאלה היא לא מה אנחנו עושים בפלופ, אלא בטרן כשהיריב גם יכול לתת אובר-בט(להגן על היד) ומצד שני גם למשוך אותנו פנימה ע"י POT ODDS טובים כי ביד הזאת כנראה שניפול

inteli

New member
מסכים עם הpush or fold

אם תשווה את ההימור של ה1 הBB יהיה חייב לדחוף כל מה שיש לו בטרן, ישארו לו רק 2.7 לקופה של כמעט 4... וזה אומר שאין לך אימפלייד אודס מי יודע מה, לכן נראה לי שאם אתה חושב שיש סיכוי שהיריב יתקפל גם פעם ב15ידיים אז נדמה לי שהייתי דוחף. אבל נראה לי שבמצב כזה הוא לא יתקפל לא משנה מה ואני סתם מכפיל מישהו בשולחן עם יד טפשית - אני פורש. (מה גם שההימור של 1$ נותן יחסית פוט אודס לא רעים, אבל זה חלק גדול יחסית מהערימה שלי..)

inteli

New member
תיקון*

עשיתי קצת חישוב, מתברר שאם אתה חושב שגם אס יזכה בשבילך את הקופה - זה הופך את האימפלייד אודס למשתלמים = השוואה של 1$. מה שאומר שלא צריך לדחוף אלא רק להשוות 1$ ולזרוק בטרן אם מגיע כל דבר מלבד אס או יהלום. נניח ויש לך 12 אאוטים לתפוס על הטרן שיזכו אותך בקופה (9 יהלומים+ 3 אסים), זה מתרגם ל21% בערך, זה אומר ש21% מהזמן תרוויח 3.70 ויתר 79% תפסיד אחד. בחישוב רגיל שעושים בראש בזמן משחק זה נדמה שאתה מקבל תוחלת חיובית. במחשבון זה יוצא כמעט פיפטי פיפטי.. לכן זה מקרה מאד מאד גבולי לדעתי, אם לא הייתי מכיר את השחקן בכלל - הייתי מתקפל ומחכה להזדמנות טובה יותר. אם הייתי קצת על טילט - הייתי דוחף אול אין. :) יכול להיות שכל מה שכתבתי כאן זו שטות מוחלטת - אבל זה איך שאני רואה את הדברים..

ereuveni

New member
תיקון לתיקון

לא חושב שמה שכתבת כאן זו שטות, רק תיקון קטן: 12 אאוטים זה 25% ובאמת חשבתי שאס ישפר את מצבי אבל לא הייתי בטוח ב-100%. ההימור של 1$ לתוך קופה של 1.85$ לא "שידר" לי אני מחזיר ב-J. אבל את זה אני אדע יותר טוב כשאראה מה הוא יעשה בטרן. עכשיו, 12 אאוטים מביאים את המשוואה כמעט לשוייוין (הפסד של 8 סנט) גם בלי ה-IMPLIED ODDS.

inteli

New member
.........

אני פשוט הורדתי קצת מ25% אם יוצאים מהנחה שיש לו פוקט, ואז הוא לוקח לך אאוט לפלאש וגם יכול עוד לפגוע כדי להתמלא לפול. בגדול, אפשר להסכים פה שההחלטה בין לזרוק על הפלופ לרק להשוות מאד קרובה. לדחוף - נראה לי אופציה פחות עדיפה. (הוא לא יזרוק את היד שלו)

הייתי מתקפל לפני הפלופ

1. ההעלאה שלך לפני הפלופ בכפתור עם האס כשכולם התקפלו עד אליך היתה סבבה. 2. לפי דעתי היית צריך להתקפל להעלאה של ה-BB. להכניס 20% מהצ'יפים שלך (במקרה זה שלך היריב שלך) לקופה לפני הפלופ עם A2s זה צעד שיעלה לך כסף בטווח הארוך. תחשוב רגע - לאיזה פלופ אתה מצפה? אלא אם כן תפגע באס ומעלה יהיה קשה לך להמשיך בפני הימור בפלופ. וגם אם תפגע באס אז או שתפסיד את כל הכסף למישהו עם קיקר גבוה יותר (סיכוי גבוה מאוד לפי ההעלאה של ה-BB), או ש-BB לא יכניס יותר מדי כסף לקופה (עם זוג גבוה שהוא לא אס). 3. ברגע שה-BB הימר 1$ בפלופ הוא התחייב לקופה, הוא הכניס יותר מ-40% מהצ'יפים שלו לקופה. לכן להיכנס אול-אין זה טעות כי אין לך fold equity (הכסף שתרוויח במידה והיריב יתקפל). ה-BB ישווה לך ויהיה שווה לך, פייבוריט קטן או גדול עליך. 4. מצד שני להתקפל זו גם תהיה טעות כי אתה אתה צריך להשוות 1$ לקופה של 2.85$ ואם תפגע סביר להניח שהיריב ישלם לך את ה-2.7$ שנשארו לו ביד... לכן הייתי משווה כאן. סביר להניח שהיריב יכנס אול-אין ללא קשר לטרן אם בא יהלום אתה משווה בשמחה, אם בא אס אתה משווה בפחות שמחה אחרת אתה מתקפל... שים לב שהכנסת את עצמך למצב קשה ולא כ"כ טוב הכול בגלל שענית להעלאה החוזרת של ה-BB לפני הפלופ... איך נגמרה היד במציאות?

ereuveni

New member
תגובה + המשך היד

1. תודה. המחשבה היתה לגנוב את הבליינדים, מידי פעם אני עושה את זה גם עם קלפים גרועים יותר. 2. האמת שלא חשבתי על הפלופ בנק' של הרירייז שלו לפני הפלופ. חשבתי שהוא פשוט עלה עליי שאני מנסה לגנוב ומנסה לגנוב ממני בחזרה. זה קורה מידי פעם (בד"כ הם רק משווים) וברוב המיקרים הם פשוט לא פוגעים, עושים צ'ק, אני CBET והם מתקפלים. זה עובד כמו קסם. מסכים גם עם מה שכתבת ב-3 וב-4. זה נכון שנכנסתי כאן למצב בעייתי, אבל הרירייז שלו לפני הפלופ לא היה גבוה מספיק כדי לגרום לי להתקפל. היד לא נגמרת כ"כ מהר...ההמשך:
Flop: ($1.85) Jd 3d Jc (2 players) BB bets $1, Hero calls $1 Turn: ($3.85) 5h (2 players) BB bets $2.70 all in, Hero ?​

shaywh

New member
1:2.4 + סוג של נ.ב

הקופה כוללת את ההימור שהוא עשה. זה להשוות 2.7 כדי לזכות ב6.55 למרות שנדמה לי שיש משהו שאני מפספס בבסיס של החישובים האלה ויום אחד אני אצטרך ללמוד לעשות אותם כמו שצריך. נדמה לי שצריך להוסיף גם את ההשוואה שלו לחישוב. כמו שלהשוות דולר על קופה של דולר צריך להיות צודק חצי מהזמן כדי לצאת מאוזן (לא כולל רייק) ככה שאם הייתי רוצה לעשות חישוב פשוט על הבסיס הזה הייתי עושה 1/2 כדי לקבל את הסיכוי שלי, לא 1/1. ככה שבמקרה הזה זה בכלל יצא לנו סכום גבוה בהרבה. חוץ מזה בגדול הצב אמר מה שרציתי להגיד. אה, ונראה לי שאם הטווח שלו הוא באמת אס כלשהו או PP אתם צריכים להוריד לפחות אאוט אחד מהחישובים כי במקרה של PP זה יהיה יהלום שיתן לו פול האוס או שהוא נמצא כבר אצלו וככה או ככה, הוא לא עוזר לגיבור שלנו. וכמובן ששלושה אאוטים יורדים במקרה של אס כלשהו. מכיוון שסביר יותר שהוא ישווה עם רוב האסים הייתי מנחש שאפשר לשקלל את זה בגדול למשהו כמו 2, 2.33 אאוטים פחות.

shaywh

New member
רוצה לדעת עד כמה הפורום מתעניין

כי אישית אני פעמיים ביום עובר על העדכונים של כל הטורנירים שרצים. רק חבל על נגראנו שהחליט שההדס אפ זה הזמן לרדת משיא היכולת שלו. ריספקט לויטאלי לונקין (ליוקין?) שמשדרג את המעמד שלו למגה סטאר.

Papito

New member
וכמובן פיל אייבי שזכה בצמיד ה6 שלו ../images/Emo13.gif

למעלה