הרבה זמן לא העליתי שום נושא לדיון

rubber duck

New member
הרבה זמן לא העליתי שום נושא לדיון

אז הנה נושא אחד שעובר עלי כרגע מה עושה לנו האהבה ( לאו דווקא אהבה זוגית ) כיצד אנו יודעים שאנו אוהבים אדם ( אחי מה קורה אותך ) שרון

אחשל

New member
נושא כבד, מה? הנה עוד משקולת...

בקבוצה שלנו (חוסן פרדס חנה-חדרה) היה דיון לא מזמן על משמעות האהבה, ו"מה זה בעצם לאהוב את עצמך"..., שזה לפעמים יותר מורכב וקשה מאשר לאהוב מישהו אחר... המנחים ניסו (בהצלחה) להקניט את המשתתפים בשאלות כמו - "האם מישהו שנהנה מעישון, אלכוהול, מזון שמן וכו´, באמת אוהב את עצמו???" אז מה אתה אומר?

rubber duck

New member
כמה דברים

אכן אהבה עצמית קשה יותר מאשר לאהוב אחר לאהוב את עצמי פירושו ראשית לקבל את חוסר השלמות שבי ( מנקודת המבט שלי ) ומכאן נובע שאני אוהב גם את הדברים שנראים פחות טובים אם משהו מהם ממש ממש ממש מפריע לי חזקה עלי כי אמצע דרך להפטר מאותו הרגל , עד אז אני אוהב את עצמי כפי שאני מעבר לכך שלאהוב אוכל שמן אומר שאני נהנה מזה אישית אני לא נהנה מעישון אולם יש אנשים שממש נהנים מזה וזה עושה להם טוב ( שיהנו מזה כל עוד לא יפריעו לי ) לאהוב אדם אחר זה לקבל אותו כפי שהוא וזה הרבה יורת קל מאחר ואנו רואים אותו מהצד ולא מודעים לכל הקונפליטים בהם הוא נמצא ) שרון

א ה ב ה

אפשר לדבר על זה בלי סוף מנסה לעשות זאת בקצרה האהבה היא נפלאה היא מדהימה היא מה שאני ואתה...

bali

New member
מנהל
עכשיו, כשמישהו יקר לליבי הזכיר לי

איך זה להרגיש אהבה, עם הסרוטנין והכל.... אני יכולה להגיב להגיגיך: האהבה- לדעתי היא עושה לנו חם בלב, מבלבלת אותנו קצת אבל גם נותנת לנו תחושה שיש מישהו שיקר לנו והוא תמיד תמיד יהיה הבית שלנו, גם אם נלך לאיבוד... ולגבי איך יודעים שאוהבים אדם- אני חושבת שכשחושבים לרגע על איך יהיה להיות בלי הבנאדם הזה, ופתאום מרגישים רע ויש צמרמורת ורוצים לא לחשוב על זה- סימן שאוהבים את הבנאדם הזה. סימן שהוא חשוב בחיים שלנו ואנחנו לא מרגישים שלמים בלעדיו. ככה זה אצלי לפחות.

למעלה