הרבה זמן לא עשיתי את זה.

TheBeast

New member
הרבה זמן לא עשיתי את זה.

מובן שיש עליות וירידות בחיים ומי כמוני יודע זאת. בשנה האחרונה עברתי ממצב של מערכת יחסים ממוטטת עם ההורים שלי לאיזושהי פריחה. הציונים שלי ביסודי היו מעל ומעבר לכל ציפייה של ההורים שלי, בכיתה ז' נכשלתי, בכיתה ח' שגשגתי ושוב חזרתי לסורי. פעם לא היו לי חברים, הייתי בודד, אווטסיידר מוחלט, ביישן. האנשים שדיברתי איתם היו תמיד יותר מבוגרים ממני או אפילו מההורים שלי- איתם תיקשרתי הכי טוב, אנשים בגילי לא הבינו אותי, לא ניסו להבין אותי. היום יש לי הרבה ידידים, היו לי כמה אהבות, כמה שברונות. החיים שלי תמיד נראו כמו רכבת הרים עד עכשיו. ומה אם אני רוצה להמשיך במסילה הגבוהה ביותר ולהימנע מצניחות פתע או מלופים פתאומיים באמצע הדרך..?! אני עובד, לומד, מנהל וחי חיי חברה מסויימים. את העבודה שלי אני אוהב, היא מוציאה הרבה אנרגיות וגורמת לי להרגיש טוב. עם הלימודים האקסטרניים שלי אני לא משלים, מעולם לא הייתי שלם עם לימודים. משום מה מאז שנכשלתי בשנית בכיתה ט' אם אינני טועה- לא יכולתי להשלים את עצמי. כל הציונים שלי לא הגיעו לציפיות של ההורים שלי, בוודאי שלא לציפיות שלי. מאז ומתמיד הטמיעו בי שאני מין גאון קטן שיש לו פוטנציאל לא מנוצל. ואולי, אולי אני עדיין מנסה להוכיח שזה נכון. אולי זו הסיבה שבגללה אני לא מסוגל לרדת מרמת חמש יח"ל. עוד חודש וקצת הבגרות. אני יודע את החומר, לא כמו שהייתי רוצה לדעת אותו, לא כמו שצריך לדעת אותו. אני צריך ללמוד, לתרגל ואני לא יודע איך. יש לי את הלימודים האקסטרניים שעברתי אליהם אחרי חמש וחצי שנות לימוד בישיבה. חשבתי שזה יהיה קל יותר, טעיתי. אני צריך להשקיע, אבל אני לא יכול, אני לא מסוגל להושיב את עצמי יחד עם עצמי ולהשקיע במשהו שלא נוגע לי. עד כמה שאני מסופק כשאני פותר תרגיל מסובך- אני לא מסוגל לעשות את הצעד הראשוני. לא לבד, אף פעם לא לבד. ואם בלבד עוסקים- זה המצב שממנו אני ככל הנראה הכי מפחד. קשה לי להיות לבד, להרגיש שאין לי מישהי שאני יכול לפנות אליה בתור החצי השני הרומנטי שלי. ומשום מה- כשיש לי מערכת יחסים, אני מוצא את עצמי "מתקן" את האדם שנמצא איתי ושולח אותו לדרכו. נכנסתי למערכת יחסים עם אדם בעל כנף שבורה, ריפאתי אותו ו.. פגעתי בעצמי כשמערכת היחסים הסתיימה. ושוב נשארתי לבד. יותר מדי זמן. עד כמה שניסיתי, עד כמה שחיפשתי- לא מצאתי. ניסיתי להידמות לאנשים שאני אוהב, ניסיתי לחקות אותם, להרגיש קצת יותר מהמושלמות שלהם. נפגעתי מזה תמיד, מחוסר השליטה שלי "בעצמי החדש" שנוצר לפתע. דחו אותי, נדחיתי בעצמי, מעצמי. והאופטימיות.. הו, האופטימיות. עד כמה שניסיתי, אלוהים יודע [במידה והוא אכן שם] עד כמה ניסיתי להיות אופטימי, לא הצלחתי. כל פעם הגיעה ירידה נוספת שהתישה את האופטימיות המועטה שנותרה בי, הותירה אותי פסימי וחשוף לדכאונות. אני רוצה להרגיש את מה שהרגשתי כשהייתי ילד קטן. את תחושת התום, הרוך והרוגע של שבת בערב מול הקמין בבית הישן, מכורבל עם אחותי מתחת לשמיכה. הכל לחוץ כל כך, כל כך מהיר, עצבני ומורט את כל כוחות הנפש. העולם הזה לא מתאים למה שהייתי רוצה להיות. אני מחפש את מסילת העץ הכי נושנה שיש, בלי הרב חידושים, רק שתהיה בטוחה וישרה. מסילה כזו שלא צריך לסוע עליה במהירות 200 קמ"ש, אלא במהירות האישית שלי. אני מחפש חיים כאלה שתהיה לי בהם שליטה מעט יותר טובה מהחיים הנוכחיים. אני לא רוצה משקפיים ורודות, אני רוצה חיים שכאלה. אני רוצה למצוא את המוצא מהלימודים הבלתי פוסקים הללו, פיתרון לבעיית הקושי שלי. אני רוצה להצליח בלימודים, בלי נוסחאות קסם, אבל עם מישהו אהוב שיעזור לי לעבור את זה. אני רוצה מישהי אהובה, שתאהב אותי בחזרה ושתעניק לי סוף סוף את מה שחיפשתי במשך זמן רב. אני רוצה להרגיש מעט יותר חופשי ונינוח ושולט בדרך החיים שלי. אני רוצה הרבה דברים שאולי לא ייתגשמו, כי אני על המסילה הלא נכונה במהירות הלא נכונה. ואין לי מושג איך לקבל, אם קיימת אחת שכזו, עזרה.

המון נושאים העלית

אני לא בטוחה שאוכל לדלות את כולם, אבל אגיד לך מהם שני הדברים שהכי בלטו לי: 1- שאתה מרגיש שבוי במסלול "הבחור המרצה" זה שעושה מה שאומרים לו ומנסה לענות על הציפיות, שבאופן עמום אתה מרגיש שהציפיות מהסביבה לא עולות בקנה אחד עם מה שאתה מאחל לעצמך, מצד שני אין לך מושג מה אתה מאחל לעצמך חוץ מאשר להוריד הילוך... אבל נניח ותוריד הילוך, עדיין אין לך מושג מה אתה רוצה להשיג או איך אתה רוצה לחיות. עולה מדבריך תחושה של כמיהה למשהו לא ידוע. (שלא תבין אותי לא נכון אני מבהירה: בעיני חפשי, נינוח ושולט אלו מטרות עמומות. לי אין מושג למה אתה מתכוון ואני מנחשת שגם לך לא) 2- שמשום מה נדמה לך שבלי זולת (אחות, הורים, בת זוג) אתה לא שלם. לא עומד בזכות עצמך. גם יש איזו אוירה של נוסטלגיה בכתיבה שלך. געגוע לעבר. אולי שווה שתנסה להבהיר לעצמך לאילו דברים בעבר אתה כמהה, ואיך היית יכול להכיל אותם ביום יום שלך בהווה. נסה להתנסח בפחות תחושות עמומות ובאופן יותר קונקרטי - תקל על עצמך מאוד! למשל, נסה לפרוט לפרטי פרטים מה יקרה אם תעשה הפסקה בלימודים? איזה מסלול תיקח? איך יראו חייך? מה תעשה? איך תחייה? או לחילופין נסה לדמיין עצמך 5 שנים מהיום. איך אתה חי? מה אתה עושה? איפה אתה גר?

TheBeast

New member
לא ראיתי את המגילה האמת...

לא שמתי לב למה שכתבתי רק אחרי ששלחתי את הזוועה הזו לחופשי. בכל מקרה, בנקודה הראשונה נגעת בזה שאני לא יודע. פשוט לא. וזה נכון- באמת אין לי מושג כי מאז ומעולם הכתיבו לי את מה שאני אמור לרצות\לעשות. אבל לא אמרת נכון כשכתבת שאין לי מושג לגבי נינוח חופשי ושולט.. אלה דברים שאני יודע לגביהם לא מעט ויכול להגדיר אותם. ולגבי הנקודה השנייה- זה לא משום מה. כך בניתי את עצמי במשך השנים. כך אני מצטער שיצרתי את עצמי, ברבות הימים. ולגבי הדברים שאותם אני יכול לעשות אם אני אקח לעצמי איזו הפסקה.. ובכן- אין לי מושג. כנראה שיש הרבה דברים שאותם אני עדיין לא יודע. כנראה שיש עוד דברים שלא אדע מכיוון שאין לי את כל הזמן בשבילם. וגם אם כן, אולי לא אנצל אותו כראוי, כמו שאני עושה לעיתים קרובות..

noosh

New member
אוקיי, הממ..

אני ממש רוצה לכתוב כאן מילות עזרה וטיפים לאיך ללמוד ואיך למצוא אהבה ואיך להשאר תמיד על המסילה הגבוהה ולא לסטות, אבל אין לי כאלה. אין לי כאלה כי אני בעצמי לא יודעת איך, ואולי אין כאלה בכלל. אני לא מכירה אותך כ"כ טוב, אבל לפי מה שקראתי פה אתה די פוחד מסיכונים. להתכרבל מול הקמין הישן ולחפש את מסילת העץ הבטוחה והישנה, והכי חשוב - הישרה והאיטית, זו הדרך ה"בטוחה" בחיים. וכולנו צריכים דרכים בטוחות, אבל אנחנו גם צריכים ללמוד להסתכן לפעמים. בדיוק אתמול הייתה לי שיחה ארוכה עם חברות שלי, על כמה שאני תמיד חייבת להיות בשליטה ולא נותנת לעצמי להשתחרר. והגעתי למסקנה שזה לא בריא. המסילה הגבוהה ביותר לא תמיד חייבת להיות הישרה. ולפעמים הלופים והסטיות והנפילות למטה הן הדרך היחידה שלנו ללמוד קצת על עצמנו, ולעלות חזרה למעלה. בכוחות עצמנו. הדרכים הבטוחות, המסילות הישרות, אלה שנוהגים בהם במהירות אישית - אלו הדרכים שחוזרים אליהן. אבל צריך לדעת לסטות מהן לפעמים. אני משערת שמה שאני מנסה להגיד הוא, שאני יודעת טוב מאוד כמה זה קל לשקוע בזכרונות וכמה זה קל להתגעגע ולתת לעצמך לחיות בתוך העבר. זה נורא פשוט למצוא אותו כמקום מפלט ולהסתתר שם כל פעם שהדרך נעשית מהירה יותר, או מפותלת. אבל זה לא הדבר הנכון לעשות. אינ הגעתי למסקנה הזאת רק לאחרונה, ואינ בהחלט מתכוונת ליישם אותה. אני חושבת שאתה צריך ללמוד לקחת את הדרכים המהירות האלה, אלה שאין לך שליטה על המהירות ושיש בהן קצת לופים, ולנסוע בהן לפעמים. אבל להיות מודע למה שאתה עושה. שליטה עצמית היא חשובה, אבל חשוב לדעת גם מתי להשתחרר קצת ולתת לה לחכות בצד. הדרכים הבטוחות תמיד שם בשביל לחזור אליהן, אבל אם נשאר בהן כל החיים, אנחנו נפספס משהו הרבה יותר גדול. אנחנו נפספס הכרויות חדשות ונפספס סיכונים ושינויים ודברים שילמדו אותנו על עצמנו קצת יותר. מהירידות המהירות אנחנו יכולים רק לעלות חזרה, ואת הדרך הנכונה אתה מציב לעצמך כל יום, אתה בוחר איך לעשות את זה. אני נורא הזדהיתי עם מה שכתבת על לנסות לחקות אנשים שאתה אוהב ולספוג קצת מהשלמות שלהם. אני מכירה את זה טוב מאוד מעצמי, ויודעת כמה זה עוד יותר מתסכל אח"כ, כשמגלים שזה לא אפשרי. אולי צריך להתחיל לקבל את עצמנו ולהבין שאנחנו לא תמיד יכולים לעמוד בסטנדרטים שאנחנו מציבים לעצמנו, אבל הסטנדרטים שאנחנו כן עומדים בהם הם גם גבוהים. בטח זה יצא ממש מבולבל, בעיקר כי אני בעצמי קצת מבולבלת. אבל אני מקווה שתמצא את הדרך הנכונה שלך. נרצה או לא נרצה - אנחנו חיים בעולם קצבי ומהיר, אבל רק אנחנו אלה שקובעים איזה דרך ניקח כל יום. גם בעולם מהיר אפשר לעצור ולהריח את השושנים.

TheBeast

New member
אני לא יודע מה לומר..

התסכול שלי גובר עם כל מילה שאני מעלה לכאן. אני חש יותר ויותר חסר שליטה בכל מיני דברים שאני נתקל בהם בחיי. הכל כל כך מבולבל, לא מובן ולפעמים נורא מיותר. ואני ממש מצטער אם זה יישמע כל כך נורא. אבל בעולם מהיר, אין מי שיטפל בשושנים..

noosh

New member
בטח שיש, לא קראת את הנסיך הקטן?

במה אתה מרגיש שאתה לא שולט בחיים שלך?

TheBeast

New member
אם קראתי אותו?

אני רוצה להיות הוא. במה אני לא שולט?! במצב הלימודים, במצבי הרוח, באהבות, בחרדות, בנטישות. במסלול שלי. אני לא שולט בסלול שבו אני מתנהל ביום יום.

noosh

New member
אוקיי

אתה אולי לא יכול להיות הוא, אבל אתה בהחלט יכול ללמוד ממנו הרבה. למשל, שלא צריך גן של שושנים, מספיקה אחת בלבד. ושאיך שאתה מסתכל על החיים שלך - ככה הם יהיו. אולי העולם הזה קצבי ומלחיץ ומהיר, אבל אם אתה תחליט להאט אותו, הוא יאט. לי זה נשמע שאתה צריך פסק זמן כדי לחשוב קצת. אני בתקופה קצת דומה בחיים, ומרגישה קצת כמו שאתה מרגיש, אז אולי אין לי את העצות הטובות ביותר או את המילים החכמות ביותר, אני יכולה רק להגיד לך מה אינ חושבת ואיך אני מנסה להתמודד. מצבי הרוח שלך הם שלך, ואתה זה שיכול לשלוט עליהם. מכל הרשימה הזאת שנתת, הם הדבר הראשון שבידיים שלך בכל מאת האחוזים. איך לשלוט עליהם? זה סיפור אחר. אולי, כל פעם שאתה ממש עצבני, תנסה לעצום עיניים ולספור. אני, למשל, מריצה חזקות בראש, אבל אני גם קצת מוזרה בקטעים האלה
כשאני עצובה אינ אוהבת לשקוע בזה קצת. אני לא אוהבת שבאים ומנסים לעודד אותי ולהגיד לי למה החיים יפים - אני אוהבת להתבוסס קצת ברגשות הרעים, לשמוע מוזיקה עצובה, ומתוך זה לקום מחדש עם כוחות חדשים. כשאני כועסת אני מנסה להתרחק מאנשים, כדי שאני לא אוציא את זה עליהם. אני גם מנסה לשתוק כדי לא להתפרץ על אף אחד. אני מכריחה את עצמי לקחת דף ועט ולרשום או לשרבט או לקרוע את הדף - העיקר לשחרר. אני ממש מכריחה את עצמי. אני גם מכריחה את עצמי לבכות כדי לשחרר, אם אני מרגישה שזה יעזור. בלימודים אתה גם יכול לשלוט. נראה לי שעוברת עליך תקופה די קשה בתחום הזה. אני יכולה להזדהות קצת, כי אף פעם לא הייתי מהאנשים שהיו דוגרים ומחממים את הכיסא.. תמיד קינאתי בחברות שלי, שהיו מסוגלות לנעול את עצמן בחדר למשך שעות בלי לצאת, ואני לא הייתי מסוגלת לשבת חמש דקות בלי לקום או לעשות משהו אחר תוך כדי. גם בקורס בצבא זה היה ככה, וזה היה די רע. אבל ככה אני, אז אני צריכה להמציא לעצמי דרכי לימוד משלי. לשבת בחדר סגור מול ערמה של ספרים זה לא הפתרון, אז אולי לשבת ליד המחשב עם מחברת ועט זה כן. הייתי לומדת מתמטיקה ע"י פתירת תרגיל וכתיבת הודעה למישהו, או שהייתי יושבת עם חברים ופותרת איתם, ובין לבין היינו מדברים. הייתי לוקחת יותר הפסקות מדקות למידה, הייתי בונה לעצמי לו"ז עם הפסקות מתוך ידיעה שאני לא אעמוד בו, ותכנון אלטרנטיבי של זמן. היה לי פחות קשה במתמטיקה ויותר קשה במקצועות הומניים שצריך לשבת ולקרוא חומר למשך הרבה זמן. אז הייתי לוקחת המון הפסקות, מסכמת, יושבת עם מלא עטים ומרקרים כדי להעביר את הזמן, משרבטת תוך כדי, קובעת עם חברה ששתינו לומדות עד הפרק הזה והזה ואז מתקשרות ליישר קוים (אף אחד לא למדה אף פעם, אבל בקטנה), או שהייתי קוראת ברפרוף ומבקשת מחברה שתסכם לי בעל פה. הכי יעיל היה לקרוא ברפרוף ולנסות להסביר למישהו, והוא תוך כדי היה נותן לי נקודות שאני צריכה לחזק. והכי חושב - תוריד את הסטנדרטים. ציפיות גבוהות מדי מביאות לתחושת כשלון שמובילה לחוסר מוטיבציה שמוביל לכשלון שוב. אהבות, חרדות, נטישות. החלק הקשה. אתה לא שולט בזה? אתה גם לא תשלוט. אני לא חושבת שיש מישהו ששולט באהבות שלו, או בנטישות, או בחרדות. אף אחד לא מתכנן מתי להתאהב, או במי, או איך. אני משערת שזה יישמע בנאלי וקיטשי, אבל זה יגיע מתי שזה יגיע, בלי שתשים לב. אני מבינה טוב מאוד את התסכול, כי גם אני שם, אבל אין לנו יותר מדי מה לעשות. אפשר רק לחפש, אבל אי אפשר להכריח. לא אף אחד אחר, ולא את עצמנו. וקשה לנו לקבל את זה, אבל זה נכון. הדבר היחיד שאנחנו יכולים לעשות זה לנסות ולשדר כמה שיותר פתיחות ושמחה ולקרון, ולגרום לאנשםי להתעניין בנו. ולהתעניין באנשים אחרים, ולא לפחד לקחת סיכונים. זה הסוד, שאינ מנסה גם להפנים אותו. המסילה הישרה והגבוהה שלך לא תעבוד במקרה הזה, אני חושבת. חרדות הן אולי לא בשליטתך, אבל אתה יכול להמעיט אותן, להפחית אותן, לגמד את ערכן. אתה יכול להתמודד איתן ולהוכיח לעצמך שאתה חזק יותר. ואם אתה מרגיש ננטש, אתה פשוט צריך לקום ולהשיג חזרה את מה שהיה שלך, או לדעת לוותר. ולדעת לוותר, זה החלק הכי קשה כאן. לעמוד ולפתוח את היד ולתת לדברים להשמט ממנה זה משהו שאף אחד לא יכול לעשות בקלות, לא במודע. וזה קשה אבל זה גם משחרר. אותך. לא צריך למחוק את העבר אבל צריך ללמוד לתת לו להשאר מאחור. לחיות את החיים מתוך השמיכה החמה ומתוך הזכרונות, כשאתה שקוע במשהו שאתה רוצה שישאר לעד אבל הוא כבר עבר - זה לשקר לעצמך, וזה לא בריא, וזה עוד יותר מדכא כשאתה נאלץ, בסופו של דבר, לצאת החוצה. אני באמת לומדת את זה עכשיו על בשרי, לצערי הרב. אנחנו אף פעם לא שולטים במאת האחוזים בחיים שלנו, ואף פעם לא נשלוט. זה נגזר מהעובדה הפשוטה שהחיים שלנו תלויים בעוד הרבה גורמים אחרים שמעצבים אותם, בהרבה אנשים שנקרים בדרכינו ומשנים אותה לכאן או לכאן, באירועים ומצבים שמכריחים אותנו להוריד רגע את הרגל מהלבנים הצהובות ולחפש כיוון שונה, דרך קיצור או דרך מסתור או דרך מהירה יותר. אבל בלי כל אלה לא היינו יכולים להסתדר, כי מעצם קיומם החיים שלנו הם לא שלנו בלבד. זה באמת פלצני מה שאני כותבת פה, אבל יש בזה משהו נכון. גם הטייס שהמטוס שלו התרסק במדבר לא תכנן לסטות מהדרך, אבל הוא פגש את הנסיך הקטן, ששינה לו את כל צורת המחשבה. וגם הנסיך לא תכנן לפגוש בשועל, אבל הוא לימד אותו מה זה לאלף ומה זו חברות ומה השושנה שלו שווה. ובלי אלה, בלי סטיות האלה, גם הנסיך בכבודו ובעצמו לא היה לומד. אתה צריך ללמוד להניח למושכות לפעמים ולתת לדרך להוביל אותך, במקום שאתה תוביל תמיד. אנחנו פשוט צריכים ללמוד איך לחזור חזרה לדרך שלנו, וזה לא משהו שנולדים איתו, זה משהו שמעצב ומתעצב עם כל דבר שקורה לנו. ולאט לאט הדרכים שלנו נעשות חלקות יותר, גם אם הן מפותלות.

TheBeast

New member
אני לא יכול להגיב על זה...

זה דורש התייחסות נפרדת לכל סעיף וסעיף... אפשר ליצור קשר טלפוני במקרה? הפלאפון שלי בחתימה- אם אני לא אהיה בעבודה אני אשמח לדבר איתך. ואני אשמח לשוחח בערב אולי, אם תרצי. בין כך ובין כך- תודה.

OK -

ממרום שנותי אני יכולה לספר לך שתחושות השליטה שיש לאנשים בחיים שלהם הן תחושות בלבד ולא הדבר האמיתי. בתכלס, אין שליטה אמיתית. יש תכנון לו"ז יש עמידה במשימות שאתה הצבת לעצמך, יש התקדמות לקראת מטרות צעד צעד על פי תכנית... כל זה נ ר א ה כמו שליטה, מרגיש כמו שליטה אבל הוא לא שליטה באמת. זה רק סדר ותכנית שאיך שהוא מרגיעה אותך שכאילו תדע מה יהיה בעתיד. מכל הרשימה שרשמת, נראה לי שהדבר היחיד שאתה יכול להכניס לתכנית שכזו קשורה למצב הלימודים שלך. בנוגע לכל יתר הרשימה - צר לי, אבל אין אדם בעולם ששולט במצבי הרוח שלו ביד רמה, ששולט באהבה, ששולט בחרדות ובתחושות הנטישה... איפה עוד אתה יכול לשלוט? בצמצום אזור ההתמודדות שלך. אם כל המסלול כולו לא נראה לך, ומכל מה שרשמת הלימודים הם אלו שהכי אפשר לשלוט בהם באופן ברור, הייתי מציעה לך להתמקד שם בכמה חודשים הבאים. זה לא אומר שאתה מזניח את עצמך ואת כל הדברים שחשוב לך להבהיר בינך לבינך, אלא שאתה עושה איזה סדר עדיפויות נכון לעכשיו, ו-ל-ו-ק-ח את השליטה במקום היחיד שאפשר למדוד התקדמות באופן קונקרטי... כי זה מה שאתה צריך עכשיו: לראות שאתה יכול לתכנן, להוציא לפועל ולעמוד באיזה לו"ז שאתה מציב לעצמך... בשליטה. ויתר הדברים? אתה יכול להרשות לעצמך שיחכו קצת. הם לא הולכים לשום מקום. הרבה פעמים כשהדרך בה אתה מתנהל לא נראית לך, מתחילים לעשות סדר רק בחלק אחד מההתנהלות. רצוי לבחור חלק שקל לסדר, חלק ברור, קונקרטי ובעל מדדי התקדמות ברורים. כשמנסים בכל ביחד, אפשר לנחש שלא תצליח ושחוסר ההצלחה רק תחדד את הרגשות שלך המלווים חוסר שליטה. ויש בונוס: כשמצליחים לתכנן ולהוציא לפועל תכנית אחת באזור מצומצם, מרגישים שליטה, מרגישים אנרגיה וכוח להמשיך, ומרגישים שאפשר להרחיב את היריעה ולהכניס לתכנית ההתנהלות שלך עוד משהו. רמז: אם חשוב לך לטפל בשושנים, עליך להתחיל לכלול טיפול בשושנים בתוך סדר היום שלך.

TheBeast

New member
התגובה שלך מאוד נכונה וטובה :]

אבל לא למקרה שלי לצערי. עברתי כל כך הרבה בחיי, גם אם אינני יכול להגיב בצורת "ממרום שנותי". למדתי שיש דברים שלא נכללתי בהם- הלך החיים הכללי, או זה שתיארת כאן, אינו נוגע אלי. אני שונה, אוטסיידר, כמו שהייתי ביסודי. ההתייחסות למקרה שלי היא שונה לחלוטין. אם כן- התשובה שלך אכן מצויינת ויכולה לעזור לרבים אחרים. אבל לי, מכיוון שהתנסיתי בכך כבר, אני יודע שהיא לא תעזור. תודה

מה הקשר

בין תכנון סדר יום או לו"ז אישי לבין היותך outsider? גם אם הלך החיים הכללי (מה שזה לא יהיה) לא נראה לך, אתה מוזמן לערוך סדר עדיפויות בהלך החיים הפרטי שלך. באף מקום לא כתוב שאתה צריך להתנהל כמו אחרים. תתנהל כמו שאתה. מה זה משנה? תחושות של שליטה הם שלך ושלך בלבד ולא קשורות לעובדת היותך main-stream או outsider. אפשר להיות outsider עם שליטה, אתה יודע.

TheBeast

New member
ככל הנראה לא הבהרתי את זה נכון..

הutsider היה מכוון לעובדה שההמלצות שלך יכולות להיות טובות לאנשים אחרים- אצלי הדבר שונה, מנסיון. כן, גם אבא אומר את זה, גם אמא וגם הפסיכולוג. מה לעשות- פשוט נולדתי קצת שונה מהכלל. אז אין שום קשר לתכנון הזמן ולשליטה בחיי האישיים- אלא לאי הרלוונטיות של התשובה שלך, ספציפית אליי. בכל אופן, נראה לי שאני אסגור את זה כאן.. אני צריך להתבוסס בבוץ הרבה שנכנסתי אליו לאחרונה כדי לצאת ממנו כמה שיותר נקי.. תודה

נקודה למחשבה

כפי הנראה יש פער שאתה לא מצליח לסגור בין איך שאתה מתלונן ומה שאתה אומר בתלונה שלך, למה שאתה מרגיש ומה שאתה מצפה לשמוע. ומכיוון שמדובר באנשים שמקשיבים לך אבל כל אחד מוגבל לתפיסת העולם שלו מתוך החוויות שהוא עובר, אתה כנראה צריך לעשות משהו "אקסטרה" כדי להעביר שמץ מהחוויות שאתה עובר. אתה אמנם אומר שהן שונות - אבל, היי - כולנו שונים זה מזה, אין לנו מושג למה אתה מתכוון כשאתה אומר "אני שונה", וכדי לתקשר איך שהוא תהיה חייב להגיד דבר או שניים על השונות הזו. (לא, לא כאן ועכשיו אלא אם וכאשר תבקש שוב עזרה או הבנה). אם אתה חווה את המציאות מאוד מאוד שונה מאחרים, התלונה שלך או הבקשה לעזרה צריכה לשקף את זה - אחרת באמת תשמע כל הזמן את אותן תשובות שמגיעות מקו האמצע.

למעלה