הרבה זמן לא צילמתי משהו..

הרבה זמן לא צילמתי משהו..

הצילום עצמו נעשה במצלמה די מעפנה ורואים את האיכות, באולימפוס.. פעם הבאה אצלם עם הקנון. לא משנה.. בכל מקרה, הרבה זמן כבר לא צילמתי משהו, ולסידרה הקצרצרה הזאת החלטתי לקרוא- "ורוד". תגידו לי מה אתם חושבים שיש לשפר לשנות ובלה.. (חוץ כמובן מהאיכות של התמונה שהיא די ירודה...)

שוב666

New member
אולי עדיף ככה...

לדעתי, האיכות הטכנית של התמונות היא החלק הטוב בהן. זה אומר הכל. מה כדאי לשפר? אולי למצוא רעיונות מעניינים ו/או חשובים יותר לצילום. חוץ ממיניות ברמה הכי נמוכה, לא מצאתי פה כלום. מה החשיבות של התמונות? למה העלית אותן לפה? מה מצאת בהן, ששיכנע אותך לא למחוק אותן מיידית (שלא לדבר על לא לצלם אותן מלכתחילה)?

ran refael

New member
אני חושב שהתבלבלת

הפורום עוסק בשיפור התמונות בעזרת תוכנה גרפית, כשרון ודמיון לכן הוא נקרא- צילום עיבוד דיגיטלי ולא- אמנות הצילום. אם התמונה לא נראת לך מבחינה מוסרית, אתה יכול לבחור שלא להביט בהן

עיבדתי קצת בפוטושופ

ולמה שעירום נשי יהיה פחות יפה מעוד צילום של שקיעה או צילום מקרו של פרח? הדגש בתמונות שהן מין שחור לבן, ויש את האדמומיות הזאת שערכתי בפוטושופ כדי להקנות לתמונה מראה מיוחד יותר ובעל נפח יותר, ולא רק שחור לבן.. זה אמור לשדר את הרוך את העור, בעזרת האדמומיות שמדגישה אותו.

kadmony

New member
הצילומים אינם מפוקסים!!!

ונראה כי צולמו בצילום עצמי יש טכניקות שלמות סביב צילום מסוג זה ע"מ להעביר תחושה של חושניות ונשיות ממליץ לדפדף באתרי הצלמים העוסקים בתחום ולאט לאט לבנות סיגנון צילום מה שמוצג פה אינו מחמיא למצולמת ולצלמת גם בגלל הטכניקה וגם בגלל בניית הקומפוזיציה הלא נכונה. ממליץ ללכת על העיון תוך יישום הנקודות המוזכרות. אבי

DeathWing

New member
חבל על הפוקוס

ואני לא מוצא בו "רוך" אלא משהו יותר... S&M
. נעלי כבדות שחורות.. גרביונים לא בדיוק "עדינים".. לא מתנגד לעירום כאומנות, אבל לומר שהתמונות שלך מעבירות רוך..
סך הכל עבודה טובה, תעבדי קצת על הטכניקה. נראה מעניין

utsur

New member
לפי דעתי הרעיון עצמו טוב

התמונות שלך אומנותיות הרבה יותר מרוב מה שמוצג כאן. למיטב הבנתי גם הפורום הזה וגם הפורום השכן עוסקים בעיקר באסטטיקה/הבוק שלי לנשונל ג'אוגרפיק וצילום עיתונאי,לעומת זאת אומנות קונספטואלית לא תעבור בקלות בשניהם ודי בצדק שהיא דורשת יותר התרכזות. הבעיה העקרית שלי היא הביצוע, אין בעיה עם הבוטות אבל מה המטרה יכול להיות שכחלק מסדרה ארוכה(לא כולן אותו דבר), לשלוש התמונות האלה יהיו משמעויות עמוקות. כך בפני עצמן הם כאילו מראות ניצוץ של רעיון בלי תוכן.

DeathWing

New member
ממש.. אבל ממש לא מסכים

עם האמרה שלך "לנשונל ג'אוגרפיק וצילום עיתונאי,לעומת זאת אומנות קונספטואלית לא תעבור בקלות..." תעבור על פורום צילום ותראה שאולי 2 שרשורים מתוך 5-6 עמודים אחרונים יש בהם צילום שאולי אפשר לקרוא לו עיתנואי. לא יודע על סמך מה אתה מסיק את המסקנה הזו.

utsur

New member
רשמתי גם אסטטיקה(!)

יש פה המון צילומים מה קוראים אותו אסטטיים, לאו דווקא עיתונאיים. אבל אין פה כמעט צילומים שיוכלו להיות מוצגים במוזיאון במסגרת תערוכת אומנות.

DeathWing

New member
עניין של השקפה וטעם אישי

אישית - לא מסכים בכלל. לא רוצה לנקוב בשמות צלמים בכדי שאחרים לא יעלבו, אבל באמת ממליץ לך לעבור על 5-6 (ואם יש כוח 10) עמודים אחורה לפני קביעה כה נחרצת.

utsur

New member
זה לא עניין של השקפה זה עניין של

מה שהולך בעולם האומנות(טרנד). פעם כשהעולם היה קטן יותר, מצלמות יקרות יותר, ואנשים עם זמן פנוי מעט יותר, כל אדם שהיה לו מצלמה מכובדת שידע לצלם עץ ושהוא יראה כמו עץ נחשב צלם ידוע ותמונות שלו החליפו את מיטב התוצרת של הציירים של אותה תקופה. מאז עברה הרבה ג'יפה ליד המומה, והרבה אנשים יודעים לצלם תמונות יפות ולתפוס רגעים מרגשים. או כפי שנאמר בעולם של אנשים בלי חור בתחת מי שיודע לחרבן הוא פסל. אז עולם האומנות זז קצת קדימה, לא מספיק שאתה יודע לצלם ולתפוס רגע מרגש, אתה צריך גם רעיון, מסר, משהו להגיד בכדי שלא יקרה מצב שאתה סתם פוקסיונר שיצאה לו תמונה יפה, אלה גם איש מחשבה שבא עם מסר לאומה. יש לזה גם סיבות כלכליות - עולם האומנות מבוסס על בעלי ממון, שהם רוכשים את האומנות ותורמים למוזיאונים לתצוגות. אם לדוגמא צילמת צילום אדיר של שקיעה מעל סן פרנסיסקו, מהמם ככל שיהיה יבוא צלם אחר יעמוד באותה נקודה וישחזר את אותו צילום כלומר אין לך זכויות יוצרים על המיקום כמות החשיפה אורך המוקד וכו'. כלומר אף אספן אומנות לא יקנה תמונה כזו כי יוכלו להעתיק אותה. לעומת זה אם תבנה סט שלם לצילום עליו תבצעה צילומים בעלי מסר ורעיון, מי שינסה להעתיק את זה אוטומטית יתגלה כגנב אומנותי.

DeathWing

New member
איך זה מתקשר

לזה שהצילומים בפורום "עוסקים בעיקר באסטטיקה/הבוק שלי לנשונל ג'אוגרפיק ", ו"אין פה כמעט צילומים שיוכלו להיות מוצגים במוזיאון"? אני יכול להסכים איתך שמבחינת רמה צילומית, זה לא פורום ברמה גבוה, ורוב הצלמים הינם צלמים חובבנים מאוד (ואני ביניהם), אבל תמוהה בעיני על סמך מה את קובע את השקפה שלך. דבר נוסף - שני המשפטים שציטטתי ממך, מעט סותרים את עצמם.

utsur

New member
תסתכל מה יש פה

תראה לי פה צילום שלא נופל לשתי ההגדרות האלה. אתה לא רואה פה משהו שורט את התמונות שלו, כולם מנסים לשפר לעבר היפה (אפשר להגיד אפילו הבנאלי). תסתכל לדוגמא את שתי התמונות מהאתגר השבועי, אין ספק שהם יפות(יפה זה אסטטי אם אתה לא מבין) ואם אתה יצרן של פוסטרים שמוכר פוסטרים לילדות בנות 16 סביר להניח שתקנה את הזכיות יוצרים ותנסה להדפיס כמה שיותר למכירה ואפילו תצליח. תמונה תחת כותרת "אתגר" בעמוד זה - עיתונאי תמונה תחת כותרת "המקורית" בעמוד זה - אסטטי תמונה תחת כותרת "החתולה בוקה" בעמוד זה - סתם תמונה נחמדה מהבית בלי יומרות וזה רק בעמוד הזה, אני אשמח אם תראה לי פה תמונה אומנותית כמו שלהבה כאן מנסה לעשות. וחוץ מזה אני חולק עליך ובגדול, רמת הצילומים בפורום מאוד גבוה. בחירת הפריים טובה, תאורה וצבעים ואפילו העיבוד הדיגיטלי מאוד מוצלח. הבעיה היא רק הנושאים. הם בנאלים, אישה משקיפה לנוף, השתקפות בתוך משקפיים, ציפור יפה...הכל יפה אבל אין טיפת מחשבה, ברמת יש לי מסר ואני יכול להעביראותו דרך המצלמה שלי(ולא פנים ענוגות על רקע נוף אינסופי זה לא מסר, המסר צריך להיות מורכב ולא לתת אותו בכפית לאנשים), כל מה שיש זה מחשבה איך ליצר תמונה יפה שיגידו וואו. מסר דורש תכנון ובד"כ לעצב את מה שיצולם דורש תכנון והשקעה, לא פגישה מקרית עם ארנב.

DeathWing

New member
אנחנו דנים על פורום צילום בפורום

עיצוב, אשמח אם נעביר את הנושא לפורום הרלוונטי.

DeathWing

New member
סליחה, ../images/Emo6.gif, אני עד עכשיו דיברתי על

פורום צילום...

utsur

New member
האמת עד היום

שגם בפרום צילום הרוב(לא הכל, כנ"ל לגבי הפורום הזה) אותו דבר. היום לדוגמא יש שם את "הייתי ביד ושם" ו"הסבתא מ-46" שאומנם לדעתי סדרת תמונות לא מעניינות אבל ללא ספק קונספטואליות. גם כאן לגוגמא GIZMO23 צילם תמונות שאפשר להפוך אותם לאומנות עם רק יהיה רעיון מאחורי החלליות שלו. והכל ברוח טובה, ופרח
וארנב(הוא פשוט נדחף לכל מקום)

באיזו תוכנה?

אשמח לדעת איך עשית את זה.. אין לי ניסיון בעריכת תמונות בתוכנות.. זה די חדש לי. למדתי צילום בשחור לבן בעיקר בזמנו...

למעלה