הרבה מאוד אירובי

JackHarper

New member
הרבה מאוד אירובי

בשלושה שבועות האחרונים אני עושה אליפטי במשך כשעתיים (דופק סביב 150) כל יום, בלי הפסקה.
המטרה היא להוריד משקל, זה עובד כצפוי.

אבל, אני חושש שהעצימות המאוד גבוהה הזאת של אימונים בסוף תפגע בי.
אני דווקא מעוניין להגביר את העצימות ולאט לאט אני מרגיש שאני פחות ״מת״ אחרי האימון.

השאלה היא איך אני יכול למנוע פציעות ולעזור לגוף להתאושש מהר, הקוואדס, התחת והתאומים כואבים במשך כמה שעות. בבוקר אני כבר בסדר.

את הברור מאליו של לעשות ימי מנוחה אני יודע, אבל אני רוצה לדעת אם יש הצעות למי שלא רוצה לנוח.

תודה

The Pinky P

New member
תרד מהמכשר הזה ותגוון.

נתחיל בזה שאתה לא כל כך מתאמץ אם אתה סוחב שעתיים על האליפטיקל, אם עושים את זה נכון - אימון של 30-45 דקות הורג אותך.

כמה עצות -

1. רד מהאליפטיקל, תעשה פעילויות אירובי אחרות, תגוון, תשלב גם עבודת התנגדות באימונים מחזוריים.
2. תגביל אימונים למקסימום שעה בעדיפות ל 30-45 דק'
3. אל תתאמן כל יום, תבנה תכנית מסודרת.
4. סמן לך מטרת יעד עיקרית ( למשל - לרדת מ 40 ד' בריצת 10 ק''מ ) ככה האימון שלך יראה אחרת וירגיש אחרת.

זה על קצה המזלג אבל הכי חשוב - אם אתה בריא, עזוב את האלפיטיקל, תרוץ. תעשה אימוני תחנות, תרכוב, תשחה וכו וכו...

JackHarper

New member
תודה, אבל אני יודע

כבר מה שכתבת.

been there done that.

תתפלא אבל מה שאני עושה עכשיו הרבה יותר אפקטיבי ומתיש מאשר הרוטינה הרגילה שאותה רשמת.

אני צריך עצות של איך לשרוד את התקופה הזאת בלי כאבים או הפסקות מיותרות, כשהתקופה הזאת תגמר אחזור לאימוני כח ואירובי פשוטים יותר.

זכיר

New member
תוך כמה זמן הגעת ל-150 דקות?

הדרך הבטוחה היא להעלות נפח (זמן האימון) בהדרגה ורק אחר כך להעלות עצימות (התנגדות המכשיר) בהדרגה. למשל 40 דקות אימון נגד התנגדות קלה או בינונית ובכל שבוע להעלות את זמן האימון ב5-20%. לאחר שהגעת ל-150 דקות הרצויות, להתחיל להוסיף התנגדות בהדרגה. זה פתרון טקסט בוק.

מצד שני, אם אתה מרגיש שהאימון הולך ונעשה קל יותר מיום ליום מבחינת תחושה בהתאוששות וכולי, אז אפשר לכתוב בזהירות שאתה לא נכנס לבעיה מבחינת סכנת פציעות.

JackHarper

New member
תוך שלושה שבועות בערך.

זה נעשה קל יותר, אבל עדיין, אני מאוד חושש מפציעות שיגרמו לי להפסיק להתאמן, במיוחד כשאני בשוונג.

The Pinky P

New member
מה שפוצע אותך בסופו של יום זה

משך הזמן שאתה עושה את האימון על האליפטיקל, כמות האימונים השבועית והמרווח בין אימון לאימון.

אתה מחליט ללכת עם הראש בקיר.

אני מנסה להסביר לך שאתה לא מתאמן נכון,
אני רואה אנשים ובעיקר נשים ש"עובדות" על האליפטיקל במשך שעה וחצי ויותר מבלי להניד עפעף חרף העובדה שאין שום התנגדות של המכשיר לפעילות של הרגליים,
עבודה נכונה עם המכשיר יכולה לגרום לך בתוך רבע שעה להצטער על היום שבו נולדת, גם אם הכושר שלך הוא מאוד טוב.

אני שם את כספי ( ולא מאחל לך את זה כמובן, להפך) שאם תמשיך באימונים אין סופיים יום אחרי יום אתה תסבול מבעיות רפואיות כאלו ואחרות,
השיעמום ישבור אותך לפני אגב.

JackHarper

New member
קצת פחות זלזול

וקצת יותר תשובות לעניין יהיו שינוי מרענן.

הטענה שלך לגבי האליפטי היא בערך כמו להגיד שאם אתה רץ 10 ק"מ אתה עושה את זה לא נכון, כי אם תעשה את זה נכון אחרי 1 ק"מ אתה תצטער על היום שנולדת (כאשר נכון בעינך זה כנראה לרוץ בשיפוע של 60 מעלות).

העצימות שאני בוחר בה מאמצת אותי בדיוק כמו שצריך, לא קשה מדי ולא קל מדי ואני יציב על דופק של 150+, האם לטענתך דופק של 150 זה נקרא לא להניד עפעף? תרשה לי לא להסכים.

The Pinky P

New member
ואתה מתאמן ככה כולה שלושה שבועות כדבריך...

פציעות מפעילות אירובית לא באות בבת אחת, יכול לקרות אחרי כמה חודשים, אחרי כמה שנים ולפעמים גם יותר...
הפגיעה בגוף כתוצאה מאימון אירובי לא נכון היא די אטית.

אם אחרי שלושה שבועות ככה כבר כואב לך, מצבך לא טוב.

למעלה